Annonce
Børkop

Karla underviser i et meget specielt fag: Og hun elsker at det handler om at dele kærlighed ud

Karla Lind Brixen er lærer på Børkop Højskole, og hun underviser i at elske Børkop. Blandt andet. Bagerst ses de unge mennesker, som sang for beboerne på Atriumhaven, og i hånden har hun nogle af de småkager, som eleverne delte ud ved stationen. Foto: Jørgen Flindt
43-årige Karla Lind Brixen er lærer på Børkop Højskole, hvor hun underviser i et nyt fag med det kærlige navn, Elsk Børkop. Og det er et fag, eleverne har taget mod med krum hals og mange idéer.

Børkop: Det er før jul, og en flok af højskoleeleverne er ude for at synge julesange for beboerne på plejecenter Atriumhaven. Eleverne står udenfor, beboerne er inde. Coronaen sætter sine begrænsninger.

Karla Lind Brixen kigger på. Hun får en lille tåre i øjenkrogen.

- Hvor synger de altså smukt. Jeg bliver altid så rørt, når jeg hører dem synge, siger hun.

Annonce

Andre steder i byen kan man finde små sten, hvor der er malet små positive ord. Og nogle elever er i gang med at rense fliser hos folk, andre igen er i gang med at dele småkager ud ved stationen og så videre.

Karla Lind Brixen er lærer på højskolen, og sangen for beboerne på plejecentret er en del af et fag, der har til formål, at højskolen spreder sine vinger ud i byen. Og området.

- Vi er en højskole i Børkop, der har ligget der siden 1889, så byen og skolen har en lang fortid sammen. Men vi vil gerne sætte fokus på, at byen mærker højskolen endnu, og omvendt at højskolen mærker byen. Højskoler er jo altid en del af en by og et samfund, men by og en højskole kan godt lidt i hver deres boble, hvor man ikke helt ved, hvad der sker hos hinanden. De bobler vil vi gerne mikse mere, forklarer hun.

Elsk Børkop

Så derfor opstod faget Elsk Børkop. Bag det kærlige navn gemmer der sig et lille hold, der gennem nogle uger arbejder med, hvordan boblerne mellem by og højskole kan smelte mere sammen.

- Vi er en kristen højskole, og næstekærlighed er noget, holdet har virkeligt kørt på med krum hals. De har brændt for det fra dag et. Vi arbejder ud fra tre ting. Gæstfrihed, venlighed og hjælpsomhed. Først skulle vi finde på en masse idéer, og siden har de idéer skullet deles ud, så hele skolen deltager mere aktivt. Og det har bare været en fornøjelse, siger Karla Lind Brixen.

Annonce

Selv udefra

Den 43-årige kvinde er selv fra Kolding, så selvom hun arbejder i Børkop, bor hun der ikke. Så det at "elske Børkop" ser hun på, som en, der kommer udefra.

- Jeg kender ikke Børkop på den måde, som folk, der bor her, men det er ikke svært at elske byen. Jo mere, jeg selv lærer den at kende, og jo mere jeg møder flere og flere af byens borgere, jo mere kan jeg se, at højskolen er en del af en dejlig by, siger hun.

Hun har selv tidligere været gymnasielærer, men hun brændte ud i faget, og da der opstod en mulighed for at komme til Børkop, slog hun til med store glæde og lyst.

- Min mor har tidligere arbejdet der, så på den måde kendte jeg til skolen. Så jeg vidste, at jeg bare gerne vil dertil og arbejde. Jeg hviler i min kristne tro, og jeg brænder for at være der, hvor jeg er. Jeg er nok meget nysgerrig på, hvad mennesker er for en størrelse, så derfor er det sindssygt interessant at arbejde med at åbne døre mellem højskolen og byen, siger hun.

Det sker som nævnt ved blandt andet helt fysiske ting, som hjælp med at gøre vinduer rene eller dele bagværk ud.

- Vi drypper kærlighed ud i små dryp, og byen har virkelig taget godt mod os, og eleverne har tager godt mod byen. Jeg synes, det er et helt fantastisk at have et job med at elske Børkop, siger Karla Lind Brixen og smiler bredt.

Vi drypper kærlighed ud i små dryp

Karla Lind Brixen, underviser på Børkop Højskole

Og når der kommer et nyt hold, så kommer der nye idéer på bordet. Andre former for små kærlighedsdryp, der skal mikse by og højskole mere sammen.

Næste hold åbner snart - måske

Grundet coronarestriktioner er højskoler lukket ned frem til 16. januar.

Hos Børkop Højskole er det planen, at forårsholdet starter den dag, men højskolen arbejder dog også ud fra en plan B, hvis restriktionerne skulle vise sig at blive forlænget.
Annonce
Navne For abonnenter

Lægerne sagde, hun var for ung til at dø, men de kæmpede forgæves: Anja døde med sønnen Christian ved sin side

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

8. klasse møder Gert: 'Jeg kender flere, der er døde her, både af stoffer og alkohol, og det er noget, man ikke lige glemmer'

Hedensted For abonnenter

Flere investorer klar: Men sportel-visionen træder fortsat vande uden tidsplan

Vejle

Når turen kommer til Vejle: Sådan vil man løse parkeringsudfordringerne

Erhverv

Niels dropper sit 25-års jubilæum og lukker firmaet på grund af kronisk sygdom: Nu vil han cykle til Prag

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Kultur For abonnenter

Rockklubben har talt: To kvinder rendte med guldet i musikåret 2021

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Alarm 112 For abonnenter

Vejle i 70'erne: Kvinde mistede livet, da hun ramte skolebus med 45 elever

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Vejle

Opfordring til at droppe demonstrationer blev benzin på bålet: 'Nu vil vi tale endnu mere med pressen og sætte endnu flere skilte op'

VEJLE For abonnenter

Marc Oliver mistede sin fireårige datter, da hans kæreste rejste til udlandet og sendte ham en skæbnesvanger besked: Nu har han udgivet et album, hvor han synger om savnet af sin lille pige

KLUMME

Provsten kæmper stadig med mors gode råd: 'Hold dig nu til sandheden, Børge!"

Annonce