Annonce
Give

Kastaniehaven streamer sig ud af kedsomheden

Aktivitetsmedarbejder Jeppe Christensen og beboeren Elly fra Kastaniehaven er begge begejstrede over de nye muligheder for at streame events fra det kongelige teater og interne musikkoncerter.Foto: Jim Hoff
Beboerne på plejecenter Kastaniehaven har både været i den kongelige ballet og til koncert med Dario Campeotto og Richard Ragnvald. Og det helt uden at forlade stedet. Mirakelmidlet hedder streaming.

GIVE: Livet med corona har ramt mange medborgere, men ikke mindst beboerne på landets mange plejecentre har været hårdt ramt. Ikke bare er de i højrisikogruppen, de har også været isolerede fra både deres pårørende, og mange af de oplevelser, som plejecentre ellers er så gode til at tilbyde deres beboere, har været aflyst.

Det har medført en grå og trist hverdag for mange af beboerne, hvor dagene løber ud i et og ligner hinanden, hvilket langt fra er motiverende og befordrende for humøret.

Den problematik kender man kun alt for godt på plejecenter Kastaniehaven i Give, og her har man via moderne teknologi formået at bringe noget lys, liv og glæde ind beboernes hverdag.

Annonce

Virtuel rejse til Det Kongelige Teater

Det fortæller Jeppe Christensen, der er aktivitetsmedarbejder på Kastaniehaven.

- Vi har været nødt til at revurdere vores aktivitetsudbud, idet mange ting er blevet aflyst. Vi har derfor tænkt ud af boksen. Her har vi fået uvurderlig hjælp fra Det Kongelige Teater, der har tilbudt, at vi kan streame deres forestillinger for vores beboere. Det har vi naturligvis takket ja til, og vi har allerede vist balletten 'Askepot' for vores beboere på storskærme rundt omkring i husene.

Derudover har plejecentret også haft besøg af de to smørtenorer, Dario Campeotto og Richard Ragnvald, der begge har givet online-koncert, hvor koncerterne er blevet streamet direkte fra fællesrummet og ud på storskærm i husene.

Streamingstricket betyder, at beboerne kan blive i deres huse, som coronareglerne foreskriver, og det betyder også, at de beboere der er hårdest ramt af forskellige udfordringer også kan være med, når der inviteres til underholdning.

Annonce

"Kunne næsten ikke sidde stille til balletten"

Beboeren Elly er rigtig glad for de nye tiltag, som har været med til at bringe noget glæde tilbage i hendes og de andre beboeres tilværelse.

- Det var en rigtig stor oplevelse at se balletten Askepot. Jeg kunne næsten ikke sidde stille og fik lyst til at danse og synge med. Og så fik vi jo også en personlig hilsen fra balletmester Nikolaj Hübbe, som vi kender så godt som en af dommerne fra Vild Med Dans. Det var bare så fint og hyggeligt, lyder det med begejstring i stemmen fra Elly.


Vi har været nødt til at revurdere vores aktivitetsudbud, idet mange ting er blevet aflyst. Vi har derfor tænkt ud af boksen og indført streaming af koncerter osv.

Jeppe Christensen, aktivitetsmedarbejder Kastaniehaven


Hun nød også de to koncerter med Dario Campeotto og Richard Ragnvald, der begge havde forstået formatet og henvendte sig direkte til beboerne under streamingen og dermed var med til at skabe en rigtig god live-stemning.

Annonce

Lys på den mørke vej

Kastaniehaven råder over en transportabel storskærm, som man kan streame fra, men Jeppe Christensen fortæller, at når man nu har fået øjnene op for, hvor meget gavn man faktisk kan have af den nye teknologi, så vil man arbejde hen mod at få faste mini-biografer ud i husene.

- Coronaen har været skidt på mange områder, men den har også tvunget os til at tænke nyt og i andre baner. Mange beboerne har eksempelvis lært at bruge iPad og at bruge Skype, så de har kunnet komme i kontakt med deres pårørende.

- Ja, det har egentlig været fint at lære det. Men det har godt nok været en stor mundfuld at skulle forholde sig til både coronaen, savnet af vores pårørende og så at skulle lære alt det her med iPads og Skype. Men det har været fint, for ellers havde vi følt os endnu mere isolerede, så det har været rigtig dejligt med de her fine afbræk fra en ellers noget kedelig hverdag. Det har godt nok været en noget mørk vej, vi har gået på ind imellem, så fantastisk dejligt med nogle lyspunkter ind imellem, konstaterer Elly.

Annonce

Meget mere streaming - også når coronaen er væk

For Jeppe Christensen og hans kolleger handler det meget om at tilføre beboernes hverdag noget 'stjernedrys' med gode oplevelser, og her har man altså fundet endnu et middel i form af streamingsteknologien.

- Vi vil helt klart begynde at bruge de her ting meget mere fremover. Nu skal vi gang med at finde midler til hjemmebiografer til husene, og vores interne netværk kunne også godt trænge til en opgradering. Der er ikke midler til de her ting i plejecentrets budget, så det handler om at søge fonde osv., siger Jeppe Christensen.

Selv når coronaen en gang er væk, vil man benytte sig af streamingteknologien, netop fordi, den tilbyder så mange flere muligheder og giver alle beboere mulighed for at være en del af de mange oplevelser, som man iværksætter for beboerne på Kastaniehaven.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Bytte-bytte-bygrund: Borgmester gør klar til at afgive en pæn bid af Sønderbrogade

Navne For abonnenter

Sanne har været bagerjomfru i 25 år: Uden hende var butikken ikke den samme

Sydjylland

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Annonce