Annonce
Læserbrev

Katastrofen kan undgås, hvis vi handler nu

De nødvendige forandringer kan den enkelte dansker ikke løse alene. De, der har magten, skal tage ansvar.
Annonce

Læserbrev: De næste fire år er afgørende for, om vi i Danmark og i verden kan undgå galopperende klimaudfordringer.

Hvis ikke vi handler nu, bliver temperaturstigningerne pga. CO2-udledningen så store, at mange storbyer bliver ubeboelige pga. hedebølger og oversvømmelser.

Hvis det sker forudser Verdensbanken, at mindst en 143 millioner mennesker vil flygte fra dele af Asien, Afrika og Latinamerika.

De store temperaturforandringer får ligeledes stor betydning for, hvad verdens befolkning kan dyrke, hvordan livet i havet former sig, og dermed hvad vi kan leve af.

Katastrofen kan undgås, hvis vi handler nu - i Danmark og på verdensplan.

En dansker udleder igennem sit forbrug i gennemsnit 16 ton CO2 hvert år. FN anbefaler, at hvert menneske kun udleder en-to ton.

De nødvendige forandringer kan den enkelte dansker ikke løse alene. De, der har magten, skal tage ansvar.

Hvis S får flertal efter valget, tager vi tyren ved hornene. Vi vil bl.a. oprette en grøn investeringsfond, hvor staten tilfører 20 mia. kr. Penge, der skal bruges til at investere i grønne løsninger, der kan løse de globale udfordringer og understøtte fremtidens grønne arbejdspladser.

Fonden skal støtte udvikling af teknologier og virksomheder, der har løsninger på, hvordan verdens energibehov kan dækkes kun af vedvarende energi, hvordan den grønne energi lagres og omformes, hvordan vi skaffer rent vand til klodens voksende befolkning, og hvordan kan vi kan brødføde alle, uden at det belaster klimaet.

Danmark har viden og ekspertise inden for vindmøller, vandrensning og energibesparende tiltag. Vi har i årevis inspireret resten af verden til at hæve ambitionerne.

Det skal vi gøre igen. Derfor vil vi også afsætte en mia. kr. om året til forskning i energiteknologi og -løsninger i samarbejde mellem forskningsmiljøer og danske firmaer.

Et tiltag kan ikke stå alene. Vi har planer for indfasning af el- og hybridbiler, bygning af havvindmølleparker og omlægning til et mere bæredygtigt landbrug.

Socialdemokratiet har viljen til handling. Danskerne bestemmer, om vi skal gå i gang.

Birgitte Vind. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Annonce