Annonce
Byens Bedste

Kathrine er 'stemmen fra oplandet' ved Byens Bedste 2021

Kathrine Siem er jurymedlem ved Byens Bedste 2021. Hun overvejede lidt, om hun skulle sige ja, for med fuldstidsjob, to børn og et frivilligt arbejde som formand for lokaludvalget i Gelsted, har hun meget at se til. Men hun ville ikke forpasse chancen til at få sat dygtige mennesker på landkortet. Foto: Mia Harm Madsen
Kathrine Siem er jurymedlem ved Byens Bedste 2021. Hun elsker Gelsted af hele sit hjerte og ser prisuddelingen som en god mulighed for at sætte fokus på dygtige mennesker i kommunens udkant.

Byens Bedste 2021: Når der skal findes nominerede til Byens Bedste 2021, så vil jurymedlem Kathrine Siem især kigge efter gode løsninger. Løsninger på alt muligt. Gode løsninger. Innovative løsninger som kan bringe glæde for flere.

33-årige Kathrine Siem bor i Gelsted, hvor hun er formand for Lokaludvalget. Da hun sagde ja til at være med i dette års jury, så hun det som en god mulighed for at bruge sin position i udkanten af kommunen til at tale indstillinger fra oplandet op.

- Man kan sige, at Gelsted jo ligger i udkanten af kommunen, og jeg syntes, det var vigtigt, at der var en repræsentant fra den del af kommunen. Og i kraft af at jeg er lokaludvalgsformand, går jeg op i de virksomheder, der er her, og har fingeren på pulsen med, hvad der sker her, siger hun.

Annonce

Som en "stemme fra oplandet" vil hun også tale sager fra hele udkanten af kommunen op.

- Jeg kommer fra Gelsted, så det er det område, der ligger mit hjerte nært, og der er ikke nogen tvivl om, at det er vigtigt for mig, at der ikke kun er fokus på Middelfart by. Men jeg vil også have fokus på de mennesker, der driver virksomheder i udkanten af kommunen, siger hun.

Omtale er alfa og omega

Samtidig har hun øje for, at de små virksomheder kan få stor gavn af at være med i opløbet i Byens Bedste.

Til daglig arbejder Kathrine Siem i Gældsstyrelsen i Middelfart. Derudover bruger hun en del tid på at arbejde for fremskridt i Gelsted. - Folk i Gelsted går ikke og peger og siger "Det der har lokaludvalget sørget for", men jeg vil lægge hovedet på blokken og sige, at hvis ikke lokaludvalget var der, ville folk kunne se det, siger hun om det store stykke arbejde, hun og resten af lokaludvalget gør for at skabe udvikling i Gelsted. Foto: Mia Harm Madsen

- Det, der betyder noget, er, at en lille virksomhed får noget opmærksomhed, når der bliver skrevet om Byens Bedste. Folk læser det, og omtalen skal derfor være omdrejningspunktet. For eksempel handler folk jo ikke steder, de ikke ved findes, siger hun og bruger den nystartede surdejsbager i Gelsted som eksempel.

- De små virksomheder har noget særligt og unikt, men de kan have svært ved at tale sig selv op over nogle af de mastodonter, vi har. Så derfor er omtalen alfa og omega for de små virksomheder, slår hun fast.

Annonce

Særlige priser

Kathrine Siem har taget et kig på årets kategorier, og her havner hun også ved specialpriserne, som hun synes er særligt interessante.

- Spisesteder er altid dejligt, og det er serviceoplevelser og specialbutikker også, men jeg synes, at fællesskabsprisen er noget specielt. Jeg arbejder jo selv for at styrke fællesskabet, og fællesskabet sørger for, at vi lever et sted, hvor det er dejligt at bo, siger hun om de mange fællesskaber, der findes rundt omkring i kommunens byer og foreninger.

Dertil kommer prisen som erhvervsfighter, som Katrhrine Siem også vil glæde sig særligt til.

Blå bog

Kathrine Siem er 33 år og er opvokset i hhv. Kerteminde og Odense.

Hun kom til Gelsted for ni år siden, da hun og hendes mand ledte efter et godt, men SU-venligt hus. I Gelsted fandt de drømmehuset og drømmebyen.

Hun er uddannet i forandringsledelse, forandring og optimering fra Syddansk Universitet og arbejder i dag som fuldmægtig i Gældsstyrelsen.

Hun er mor til to børn på fem og syv år.

Hun blev valgt ind i lokaludvalget i Gelsted for tre et halvt år siden. Det startede med, at hun ønskede sig, at der skulle være en legeplads i Gelsted. Det viste sig at være sværere end som så, og da hun mødte op til generalforsamling til lokaludvalget for at blive menigt medlem, endte hun med at tage derfra med en formandspost. Herfra kunne hun arbejde videre på ønsket om en legeplads. Det arbejdes der stadig på. Blandt mange andre ting.

Hun er det ene af fem jurymedlemmer ved Byens Bedste Middelfart 2021.

De andre medlemmer, som også vil blive præsenteret i avisen løbende, er: Anders Bo Thorsted, afdelingsleder i Middelfart Ungdomsskole, Anna Poulsen Broen, nyudklækket student fra Middelfart Gymnasium og kandidat til byrådet for SF, Elisabeth Christiansen, formand for Husby-Tanderups Ungdoms- og Gymnastikforening, og gengangeren Torben Foged, ejer af virksomheden Forbrugerlaboratoriet i Middelfart.

Juryen mødes i begyndelsen af september for at finde de nominerede i hver kategori blandt læsernes indstillinger og begrundelserne herfor.

- Jeg kan lide, når der tænkes nyt, og der findes nye, fede løsninger, som ender ud med at være en god gevinst for de mennesker, der arbejder der. Jeg har selv en uddannelse i forandringsledelse, forandring og optimering, så det ligger også mit hjerte meget nært, siger hun og fortsætter:

- Corona har vist os, at der er behov for nytænkning på alle parametre. Derfor vil jeg holde øje med innovative løsninger og små tiltag, der gør, at ting bliver gjort smartere. Jeg synes, at vi skal gøre, hvad vi kan for at være bedre i dag, end vi var i går. Det kan være alt muligt. Lige fra måden vi producerer varer på i et medarbejderperspektiv, til opgaver der kan løses mere fleksibelt. Tit har vi en tendens til at sætte tingene op i sort og hvidt, men tit kan det gå hånd i hånd, hvor godt arbejdsmiljø ikke behøver at være dyrere for virksomheden. Vi kan skabe positive spiraler, der igen skaber mervækst, påpeger hun.

Annonce

Et rygstød

Så der er altså ret klare retningslinjer for, hvad Kathrine Siem vil kigge efter, når hun får alle nomineringerne i hånden og sammen med resten af juryen skal blive enig om, hvilke der skal gå videre til finalen.

Faktisk er det nogle af de helt store følelser, der kan komme på spil, når Byens Bedste ruller af sted.

- Byens Bedste handler også om, at man i udkanten af kommunen kan tænke, at man er stolt af at bo her, og at man er omgivet af folk, der kan noget. Det giver selvtillid i et lokalsamfund, siger hun.

En anden pointe, hun som jurymedlem gerne vil have frem, er, at dem der er dygtige til noget, skal fremhæves ved Byens Bedste.

-Så føler man, at man får et rygstød for at have gjort noget ekstra. Man behøver ikke at vinde, men det, at man har været med i opløbet, mener jeg, også er en kæmpe cadeau til de organisationer og foreninger, der er med i Byens Bedste, siger hun.

Annonce
Navne For abonnenter

Jeg så Phillips lille hjerte blinke, men en måned efter var alt forandret: Vi er mange, der mister et barn, før det overhovedet er et 'rigtigt' barn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

Vejle Boldklub For abonnenter

Sæsonen er slut og træneren frikendt: Derfor skal VB gå til næste sæson med respekt for rækken

Vejle Boldklub

Så er det slut i Superligaen: Trods kæmpe drop sagde VB farvel med en sejr

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Hård dag for debuterende målmand, mens angriber fik sagt flot farvel

Mens ledigheden nærmer sig bundrekord, kan Agnetha ikke skaffe faglærte medarbejdere: - Nu er vi ude i alle muligheder for at finde folk

Kultur

'Hvad skal jeg gøre af mig selv': Den store rorgænger skifter skiw: Sidste festival med Charlie i front

Vejle Boldklub For abonnenter

Se videoanalyse: VB har spillet sidste kamp i superligaen for denne omgang

For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Live Sport For abonnenter

Se kampen: Triangle Razorbacks kæmpede mod Søllerøds guldgravere

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Billund

Se de mange billeder: Danmarks største cykelløb for børn gav masser af liv i midtbyen

Erhverv For abonnenter

Kurator frygtede, at Olaf Haahr fjernede værdier fra hjemmet: Vejles benzin-konge blev video-overvåget efter konkurs

Kultur

Pludselig modtog René et afskedsbrev med særlig besked til ham: 'Sofie' er hovedinspirationen til hans bøger - og få måneder før udgivelsesdag begik hun selvmord

Annonce