Annonce
Hedensted

Ken køber ind iført handsker og maske: Min kone kan dø af det her

Camilla og Ken Bugge Pedersen-Nørbach har sammen med sønnen Vitus isoleret sig i hjemmet lidt uden for Hedensted. Camilla har cystisk fibrose, og for hende kan det blive fatalt at pådrage sig coronavirus. Privatfoto
Ken Bugge Pedersen-Nørbach bliver mødt af vrede kommentarer og hånlige blikke, når han beder folk om at holde afstand i supermarkedet. Men for hans hustru, der lider af cystisk fibrose, kan en smitte med coronavirus blive fatal. Vis nu lidt hensyn, appellerer den 32-årige tømrer.

Hedensted: Han hører godt den lidt overbærende fnisen, og manden, der mumler "slap nu af". Men for 32-årige Ken Bugge Pedersen-Nørbach er det ikke en mulighed at tage let på den nye pandemi. Hans hustru Camilla lider af cystisk fibrose, og for hende kan det have dødelig udgang at blive smittet.

Derfor kan parret ikke bare trække på skuldrene af coronavirussen, og derfor har Ken Bugge Pedersen-Nørbach iført sig både handsker og maske, inden han er taget i supermarkedet.

- Allerhelst ville jeg være fri for at tage ud. Men på grund af folks idiotiske hamstring kan vi ikke engang handle via Bilka-2-go eller nemlig.com. Der er flere dages ventetid på at få sin ordre, og halvdelen er udsolgt, siger Ken Bugge Pedersen-Nørbach.

Familien, der foruden Ken og Camilla tæller deres toårige søn Vitus, har isoleret sig i deres hjem lidt uden for Hedensted. Ken har fået lov til at tage noget ubrugt forældreorlov fra sit arbejde som tømrer, og Camilla er på grund af sin sygdom førtidspensionist. Der er ingen legeaftaler og ingen besøg, heller ikke fra nær familie.

Det er grænseoverskridende at gå ind i en butik med maske og handsker, og det er ikke fedt at skulle bede folk om at holde afstand. Mange synes, det er latterligt og siger "slap nu af". Men det kan jeg ikke. Det er ikke bare en influenza. Min kone kan dø af det her.

Ken Bugge Pedersen-Nørbach

Annonce

Ikke for at se dum ud

Parret har i de første dage haft en ven til at handle ind for sig, men nu er han kommet i karantæne, da hans kone har symptomer på coronavirus.

- Det er altså ikke for sjov, jeg tager i supermarkedet, og det er ikke for at se dum ud, jeg ifører mig handsker og maske. Men det er som om, alvoren ikke rigtigt er gået op for folk, siger Ken Bugge Pedersen-Nørbach.

På sin indkøbstur undrede sig blandt andet over, at det kun var kassedamen, og ingen af de øvrige ansatte, der var iført handsker. Og han undrede sig over de øvrige handlendes opførsel.

- Jeg holdt selv afstand til personen foran mig i køen, men damen bagved stod så tæt på, at hun nærmest kunne slikke mig i nakken. Og da jeg bad hende om at holde afstand, kom hun med en vred bemærkning, siger Ken Bugge Pedersen-Nørbach.

Annonce

Flere er udsat

Han orker ikke at fortælle alle de andre kunder i supermarkedet, at hans kone har cystisk fibrose, og at det er årsagen til, at han er nødt til at være så påpasselig.

- Jeg håber bare, at folk vil begyde at vise lidt mere hensyn, for vi er jo ikke den eneste familie, som er særligt udsat, siger Ken Bugge Pedersen-Nørbach.

Cystisk fibrose

Cystisk fibrose er en alvorlig og arvelig sygdom. Den skyldes et sygt gen kaldet CTFR, som er årsag til, at salttransporten i visse celletyper i lungerne, bugspytkirtlen og svedkirtlerne ikke fungerer.

Sygdommen viser sig især ved symptomer fra luftvejene i form af vejrtrækningsbesvær og hoste med opspyt, samt ved diarre grundet en nedsat enzym-produktion i bugspytkirtlen.

Cystisk fibrose er den hyppigste arvelige sygdom i Vesteuropa. Der findes i øjeblikket 500 patienter med cystisk fibrose i Danmark.

Kilde: Netdoktor

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Første uge med genåbning: Butikker og kunder har givet hinanden en fælleskrammer

Annonce