Annonce
Alarm 112

Kendt kriminel optog lån i sønderjydes navn - i hvert fald ifølge opkald fra 'politiet'

Arkivfoto: Michael Bager
Et ældre ægtepar blev for nylig kontaktet på et telefonnummer, som lignede politiets. Det reelle politi sender stor ros i retning af ægteparret, som ikke hoppede på fupopkaldet.

Sønderjylland: Hvad ville du gøre, hvis en politiassistent ringede til dig på politiets nummer og viderestillede opkaldet til en kollega, som bekræftede, at en kendt kriminel havde optaget et forbrugslån på 50.000 kroner i dit navn?

I hvert fald gjorde et ældre sønderjysk ægtepar det helt rigtige, da de tidligere i januar oplevede netop det. Parret nægtede nemlig under den langvarige samtale at overføre beløb, oplyse kontronumre, personnumre eller Nem-ID-koder for at få stoppet "forbrugslånet", ligesom de gik til det rigtige politi og anmeldte, hvad de helt korrekt formodede var et forsøg på bedrageri.

Fupopkaldet fremstod ellers usædvanligt troværdigt, og vicepolitiinspektør Christian Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politis Forebyggelsessektion sender store roser i retning af ægteparret.

Annonce

- Vi ser desværre en stigning i denne type sager. Der er ingen tvivl om, at der er tale om meget udspekulerede telefonopkald. Og vi har for eksempel tidligere set eksempler på, at de kriminelle har brugt rigtige betjentes navne for at virke overbevisende i tilfælde af kontrolopkald, siger Christian Østergård.

Ring på hovednummeret i tvivlstilfælde

- I dette tilfælde har den kriminelle desuden fiflet med teknikken, så det ser ud, som om at der er ringet fra et telefonnummer med cifrene ”14 48”, som mange forbinder med politiet, lyder det fra vicepolitiinspektøren.

Hvis man er i tvivl om, hvorvidt et opkald rent faktisk er fra politiet, kan man ringe på hovednummeret og blive stillet om til den medarbejder, det drejer sig om.

- Det er dog ikke nok blot at få bekræftet, at vedkommende arbejder i myndigheden, da kriminelle netop kan have benyttet et rigtigt navn på en ansat. Man skal sikre sig, at man kommer i kontakt med den berørte medarbejder via hovednummeret, anbefaler Christian Østergård.

Syd- og Sønderjyllands Politi ønsker ikke at oplyse nærmere om, hvor i Sønderjylland ægteparret bor.

Annonce
Vejle For abonnenter

Stor midtby-ejendom renoveres for mange millioner: Derfor presser beboernes hunde prisen i vejret

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Livsstil

Fitnesscentrene over hele landet styrtbløder: Et center klarer sig ekstra godt, og det ligger i Vejle

Børkop For abonnenter

Kæmpe solcelleanlæg er måske på vej til kommunen: Vil fylde mere end 300 fodboldbaner

Vejle

Sådan sparer Laila 18.000 kroner om året: Nu er der plus på kontoen, selvtilliden er vokset, og vejlenseren har øget chancen for et liv uden skranteår

Vejle

Charlotte kastede sig ind i betændt debat på Facebook: Det er vigtigt at tale med dem, vi er uenige med

Hanne blev overfuset af chefen og fik hjertesvigt: - Det er et grufuldt eksempel på et ødelæggende psykisk arbejdsmiljø

LEDER For abonnenter

Du tog fejl, Martin: Selvfølgelig kommer en fagforeningsboss' privatliv medlemmerne ved. Det hedder demokrati, kammerater!

Freebee vil investere sig til grøn omstilling: Jeg vil gerne gøre tingene bedst muligt for dem, der kommer efter os

Billund

Forskere ønsker tre nye undersøgelser af sundheden i Grindsted: Fortæl om symptomer og bekymringer på sygehuset

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Gamle dage

Maja og Reinholdt skabte et fantastisk sted: De gamle diske kom ned fra loftet, og i Skibet fandt de den helt rigtige kaffemølle

Vejle For abonnenter

3F-formand til krisemøde, byråd trækkes ind i kommunaldirektørens fald, corona-smitten stikker fuldstændig af, stor rabat på kendt ejendom - og kritik af altmuligmand: Læs de seneste nyheder fra Vejle på blot fem minutter

Egtved

Smitten er steget eksplosivt i lille bysamfund: Gader ligger nærmest øde hen

Annonce