Annonce
Vejle

Kendt politiker stopper for at få Vejle-kvinde ind i landspolitik

Holger Gorm Petersen stopper som formand for Nye Borgerlige. Han går på efterløn fra sit job som buschauffør 21. november. - Jeg regner med at forstætte som afløser, men det bliver man jo straffet for økonomisk. Måske tager jeg nogle flere timer, når jeg bliver pensionist, lyder det fra Holger Gorm. Arkivfoto: Benny F. Nielsen

Tidligere byrådspolitiker Holger Gorm Petersen har trukket sig fra posten som lokalformand for partiet Nye Borgerlige. Dermed har han banet vejen for sin afløser i landspolitik.

Vejle: Efter 35 år i politik stopper Holger Gorm Petersen i politik. Han har trukket sig i utide fra posten som formand for Nye Borgerliges lokale partiforening.

- Jeg går i forvejen på efterløn den 21. november, så det var oplagt at stoppe nu, forklarer 63-årige Holger Gorm Petersen, der i dag er buschauffør.

Samtidig tilføjer den erfarne byråds- og regionsrådspolitiker, at der var en anden god grund til at overlade formandsposten til Charlotte Faber Stech Mortensen, 42, der hidtil har været næstformand i Vejle.

- Rent taktisk var det vigtigt, at Charlotte blev formand i tide til at kunne blive valgt ind i partiets hovedbestyrelse, som netop er blevet udvidet med flere lokale partiformænd. Det var vigtigt det blev Charlotte, fordi hun har masser af den politiske erfaring, som mangler i Nye Borgerlige, siger Holger Gorm Petersen.

Jeg fortryder ikke, at jeg sagde hula-bula-land. Jeg siger også hættemåger og neger. Der er brug for, at nogen siger tingene ligeud.

Holger Gorm

Frygter uerfarne kandidater

- Jeg er stor tilhænger af partiets landsformand Pernille Vermund, men jeg mener, at der er tre af partiets øvrige spidskandidater, som kan gå hen og give Nye Borgerlige problemer, tilføjer han.

På spørgsmålet om, hvilke problemer, svarer han:

- Problemer i stil med dem Fremskridtspartiet løb ind i, da Glistrup ved jordskredsvalget i 1973 trak masser af politisk uerfarne kandidater ind i Folketinget. Det endte jo med, at partiet kollapsede totalt.

Dermed henviser han til de voldsomme opgør, der fra starten af 1990'erne prægede partiet og i 1995 førte til, at Pia Kjærsgaard brød ud og grundlagde Dansk Folkeparti.

Annonce

Tænker stadig i politik

Holger Gorm Petersen blev første gang valgt ind i lokalpolitik i 1983, hvor han kom i byrådet i Egtved for Fremskridtspartiet.

Undervejs fulgte han Pia Kjærsgaard over i Dansk Folkeparti. Her var han medlem frem til 2014, da en udtalelse om, at folk uden dansk statsborgerskab fra afrikanske "hula-bula-lande" ikke burde have stemmeret til kommunalvalg, kostede ham en ekskludering af partiet.

Derpå stiftede Holger Gorm partiet Vejle Folkeparti. I 2016 skiftede han til Nye Borgerlig, men opnåede ikke genvalg til byrådet i 2017.

Holger Gorm Petersen lægger ikke skjul på, at han stadig brænder for politik, og han afviser heller ikke, at han måske kommer til at spille en rolle i fremtiden - måske som rådgiver eller debattør. Men det er slut med de politiske poster.

Annonce
Vejle For abonnenter

Så tæt var Vejle på Magasin - nu skal Bryggen overbevises om Posthusgrundens fortræffeligheder

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Dødsulykke i nat: 64-årig mand i voldsomt færdselsuheld

Erhverv For abonnenter

En måned efter fyringsrunde: Stor Vejle-virksomhed fordobler alle ansattes månedsløn - og søger nye medarbejdere

Børkop

Byrådet sagde ja til at bygge kommunens længste dige: Stor regning sendes videre til sommerhusejerne

VEJLE

Knallertkørekortet lugter ikke længere af benzin: Nu skal de unge drøne af sted på el-scootere

Give

Forening med tusindvis af tv- og internetbrugere er blevet solgt: - Det er ikke økonomisk forsvarligt at køre videre

Navne For abonnenter

Han var Gulddreng, en hitmager med hang til guld, glimmer og modeller - men bag solbrillerne var der også bare Malte Ebert - og det tog halvandet år at vende tilbage til et liv uden stress-symptomer

Alarm 112

Frygter, han er forulykket: Politiet efterlyser 64-årig mand

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Navne For abonnenter

Hanne havde en glubende appetit på livet trods uhelbredelig kræft: Ville flyve helikopter og køre racerbil en måned før sin død

Danmark For abonnenter

Brandmand ramt af kræft og blodpropper: - Det er ufatteligt, at jeg ikke kan blive undersøgt for PFOS-forgiftning

Vejle For abonnenter

Det kan ende med endnu en bro over Vejle Fjord, historier om dårlig hjemmepleje gør ondt, lån kan sikre byggestart på Gammelhavn - og så bliver vi klogere på sygehus-bedrageriet: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Alarm 112 For abonnenter

19-årig vejlenser fanget på video og dømt for graffiti-hærværk: Skal betale bøde og erstatning

GAMLE DAGE

Lille Niels blev kørt over på Horsensvej - og hans far fik også en tragisk død

Annonce