Annonce
Vejle

Kendt rejsebureau får fast base i Vejle: Åbner butik på Dæmningen

Håndværkerne er færdige i stueetagen på Dæmningen 47, hvor FDM Travel åbner bureauets syvende butik på mandag. Foto: Torben Juhler

FDM Travel åbner to nye butikker og har valgt Vejle som base i Trekantområdet. Fire ansatte tager imod på Dæmningen fra 5. november.

Annonce

Vejle: Vejle bliver et rejsebureau rigere, når FDM Travel åbner butik på Dæmningen 47 på mandag.

Rejsebureauet, som er 100 procent ejet af Danmarks største forbrugerorganisation Forenede Danske Motorejere (FDM), har indtaget det 140 kvadratmeter store lejemål ud mod Dæmningen. Det har har stået tomt, siden Kunst Klipperiet rykkede i Mary's i 2016.

Men nu er der atter lys i lokalerne i stueetagen, hvor FDM Travel beskæftiger fire nyansatte rejsespecialister.

- Vi åbner butik i Vejle for at være tættere på vores kunder. Vi ønsker at være indenfor højest 30 minutters kørsel, og derfor åbner vi en butik i Trekantområdet. Vi har ambitioner om at ligge i byer, hvor vi kan se os på langt sigt, og og hvor det bedste kundegrundlag er. Det kunne også have været i Kolding, men vi fandt et godt lejemål her i Vejle, siger salgs- og indkøbschef i FDM Travel, Jesper Ewald.

Vi åbner butik i Vejle for at være tættere på vores kunder. Vi ønsker at være inden for højest 30 minutters kørsel.

Jesper Ewald, salgs- og indkøbschef, FDM Travel
Annonce

Åbner endnu en butik

Han betoner, at det er en butik og ikke et kontor, som selskabet åbner på Dæmningen, for butikken har normale åbningstider, og døren er åben for alle, der kommer ind fra gaden.

FDM Travel åbner senere på måneden en tilsvarende butik i Roskilde og dermed når rejsebureauet op på otte butikker spredt rundt i landet.

Annonce

Skræddersyr med oplevelser

Men hvorfor åbne butikker på et tidspunkt, hvor folk med få klik med musen kan bestille flybilletter og hotel hjemmefra?

- Det centrale er, at vi tilbyder rådgivning inden for vores specialer, som er kør-selv-ferie rundt i Europa og oversøiske rejsemål som USA, Canada, Sydafrika, Australien og New Zealand. Det er er rigtigt, at det er let at finde fly og hotel selv, men skal man have sammensat en rejse med oplevelser undervejs, vil mange gerne tale med vores rejsespecialister, fortæller Jesper Ewald.

I den kommende butik i Vejle er der plads til at udvide medarbejderskaren på sigt, hvis det bliver aktuelt, og her er også plads til at invitere til rejseforedrag. I november er der allerede planlagt fire foredrag, der tager gæsterne med til Canada, Californien, Australien og Irland.

Annonce

Bedre til at tjene penge

Kigger man i rejsebureauets regnskaber, er omsætningen faldet de seneste fem år fra 607 millioner kroner i 2013 til 421 millioner kroner i 2017.

Til gengæld er selskabet blevet langt bedre til at tjene penge hvert eneste år, så et underskud på 8,5 millioner kroner i 2013 er vendt til et overskud sidste år på 5,3 millioner kroner. Det resultat skal åbningen af de nye butikker være med til at gøre endnu bedre fremover.

- Danskerne rejser meget, hvor bilen er det centrale omdrejningspunkt, og flere og flere foretrækker den individuelle ferie. Ferieformen er i vækst, og når vi vælger at være lokalt til stede og bliver mere tilgængelige med vores solide produkt, er det vores klare forventning, at det også vil afspejle sig i omsætningen i Trekantområdet, siger salgs- og indkøbschefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce