Annonce
VEJLE

Kendt Vejle-café ramt af konkurs: Restauratør driver den videre i nyt selskab

Selv om konkursen i selskabet bag "1401 - Food & Friends" har været dyr for Sadik Yildiz, glæder han sig over, at han kan drive caféen videre. Han er nu eneejer. Foto: Flemming Larsen
Selskabet bag "1401 - Food & Friends" i den gamle arrest i Klostergade 1 er gået konkurs. Restauratør Sadik Yildiz har valgt at drive caféen videre i et andet selskab.

Vejle: Selskabet bag et af Vejles kendte spisesteder, "Café 1401 - Food & Friends" i det gamle arresthus i Klostergade, er gået konkurs.

Gælden er på mindst 1,2 millioner kroner, oplyser kuratoren i konkursboet til Vejle Amts Folkeblad.

Det betyder dog ikke, at cafeen er lukket. Den ene af de hidtidige ejere, restauratør Sadik Yildiz, driver nemlig "1401 - Food & Friends" videre i et nyt selskab.

Annonce

Det gamle selskab, AMB Co. ApS, er krakket efter et par hårde år for "1401 - Food & Friends". Selskabet fik et driftsresultat på minus 1.399.247 kroner i regnskabsåret 2018 og et driftsresultat på minus 923.553 kroner i regnskabsåret 2019. Og i 2020 ramte coronapandemien spisestedet.

AMB Co. ApS er nu taget under konkursbehandling af skifteretten ved Retten i Kolding.

Ejerne af selskabet var Vejle-restauratør Sadik Yildiz og investor Charlie Daniel Martinson med henholdsvis 55 procent og 45 procent.

Caféen fortsætter

"1401 - Food & Friends" drives videre i selskabet Wing Bar ApS, der ejes 100 procent af Sadik Yildiz. I dette selskab driver Vejle-restauratøren også "1401 - Tapas & Burgers", der har adresse på Rådhustorvet 3.

Caféen - i fire korte træk

  1. Cafeen i Klostergade hed frem til 1. december 2017 Den Gamle Arrest. Her lukkede caféen, og alle medarbejderne blev opsagt.
  2. I maj 2018 overtog Sadik Yildiz restauranten i Klostergade 1 sammen med Charlie Daniel Martinson. De gav restauranten navnet "Arresten - Mad & Bar". Det var i selskabet AMB Co. Aps.
  3. I september 2019 blev konceptet i Arresten Mad & Bar ændret til "1401 - Food & Friends". Selskabet bag spisestedet var fortsat det nu konkursramte selskab AMB Co. Aps, og ejerkredsen bestod stadig af Sadik Yildiz og Charlie Daniel Martinson.
  4. "1401 - Food & Friends" drives videre af Sadik Yildiz. Der sker i selskabet Wing Bar ApS, i dette selskab finder man også Sadik Yildizs anden restaurant, "1401 - Tapas & Burgers", der ligger i den gamle rådhuskro ved Rådhustorvet.

Sadik Yildiz bekræfter konkursen over for avisen og kommer også med en forklaring på årsagen til konkursen i det gamle selskab.

- Der var skudt nyt kapital ind i selskabet, cirka 2,5 millioner kroner fra ejerkredsen, og alt tegnede lyst. Men covid-19 betød to nedlukninger, og her fik vi ikke taget højde for, at vi kun er berettiget til 50 procent af hjælpepakkerne, fordi vi havde haft minus på driften i 2018 og 2019.  Havde vi vidst det, havde vi ikke sendt personalet hjem med fuld løn. Og vi havde også åbnet op for takeaway i caféen, siger en ærgerlig Sadik Yildiz.

Vejle-restauratøren regner med, at gælden til Skat og de øvrige kreditorer bliver dækket af udbetalingen fra hjælpepakkerne.

- Jeg tror, at vi samlet skylder Skat cirka 160.000 kroner. Beløbet til kreditorerne har jeg ikke styr på, men der er her tale om et mindre beløb, siger Sadik Yildiz.

Han tilføjer, at kommunens store renovering af Rådhustorvet også var dyr for caféen.

- Her var der ikke gennemgang fra gågaden til caféen, siger han.

Annonce

Ikke penge til alle

Ifølge kuratoren i konkursboet, advokat Jan Bruun Jørgensen, advokatfirmaet Andersen Partners i Kolding, bliver der nu ikke penge til alle kreditorer.

- Mit bedste bud er, at gælden lander på 1,2 millioner kroner. Og i det tal er ikke medregnet gælden til Skat, siger Jan Bruun Jørgensen.

Advokaten vurderer, at beløbet fra hjælpepakkerne lander på godt 400.000 kroner. Hjælpen udbetales til konkursboet og vil på den måde afbøde kreditorernes tab.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Historisk Vejle-gods til salg: Her får du 600 kvadratmeter bolig, skov, marker og egen voldgrav

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Smittetallene stiger eksplosivt: For to måneder siden var der 3700 smittede i hele landet - tirsdag var der samme antal i Vejle alene

Alarm 112 For abonnenter

'Jasmin' og 'Josefine' solgte nøgenbilleder til hundredvis af mænd: 22-årig vejlenser er fængslet i stor sex-afpresningssag

Billund

Lalandia i Billund er til salg: Derfor er din ferie ikke i fare

Erhverv For abonnenter

Michael og Mette bevarede Michelin-stjernen i september: Nu præsenterer ægteparret et eventyrligt regnskab, der har nået helt nye højder

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Give For abonnenter

På denne skole er det okay, hvis eleverne laver fejl: 'Det vigtigste er at give børnene en god skoledag'

Erhverv

Lille købmandsbutik kæmper hårdt for at overleve - kunderne køber for lidt

Alarm 112

Politiet blev kimet ned: Der kørte en ung mand over Vejlefjordbroen på et elløbehjul

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Livsstil

Marianne og Gunnar har skiftet gammel kæmpevilla ud med nybygget rækkehus: Ingen skal stå med rodet efter os, når vi engang skal herfra

Vejle For abonnenter

Gør dig klar til fem måneders støj-inferno i midtbyen: Fra denne dato går det løs, når der skal bankes pæle i til nyt byggeri

Egtved

Skoleleder siger, han ikke kender årsag til elevflugt på lille skole, men forældre er uenige: 'Skolelederen vil ikke høre på vores begrundelser'

Annonce