Annonce
Vejle

Kendt Vejle-restaurant er lukket efter 28 år

Egon Aaberg blev i februar sidste år ramt af en blodprop i hjertet. Det fik i første omgang en række kolleger og tidligere ansatte til at troppe op og bemande køkkenet, og selvom han har det bedre i dag, er han aldrig vendt tilbage for fuld kraft. Han har derfor besluttet at lukke Merlot, og ejendommen blev solgt fredag. Arkivfoto: Mette Mørk
Søndag tog restauratør Egon Aaberg afsked med sine sidste gæster. Mandag var Restaurant Merlot lukket, og den åbner ikke igen.

Vejle: Søndag eftermiddag sad godt 130 gæster ved bordene med de hvide duge i Restaurant Merlot.

De havde indløst billet til den årlige vinsmagning med stort ostebord, og ingen vidste på forhånd, at det skulle blive Merlots uigenkaldeligt sidste arrangement.

Indehaver Egon Aaberg, som åbnede Merlot i 1991 i Tønnesgade, stod som vanligt bag præsentationen af vine og oste, men han overraskede sine gæster ved at fortælle, at Merlot lukker.

Og mandag var lukningen allerede en realitet, for her var den store ejendom i Skyttehusgade ved at blive tømt for inventar, lysestager, vaser, sølvtøj, vinflasker og de mange andre effekter, som den 53-årige restauratør har samlet gennem 28 års drift.

- Jeg har valgt at lukke, fordi jeg jeg fik et prik på skulderen, da jeg for halvandet år siden fik en blodprop i hjertet. Jeg fik det råd, at det ikke var klogt at blive ved med at arbejde i døgndrift, og derfor har jeg ikke selv været i restauranten så meget som tidligere, siger Egon Aaberg og tilføjer:

- Jeg har altid været den, der har budt gæsterne velkommen og været den sidste, der har sagt godnat klokken fem om morgen for at stå tidligt op og gøre klar til barnedåb. Men mit hjerte har ikke godt af så lange dage.

Jeg har haft andre restauranter, som jeg har solgt. Men Merlot er mit første barn, og det er svært at sige farvel til.

Egon Aaberg, nu tidligere restauratør

Tre hektiske dage

Egon Aaberg har det godt i dag, men han må erkende, at det ikke vil være forsvarligt at fortsætte med samme blus på komfuret som tidligere.

Derfor kontaktede han i sommer en ejendomsmægler med en forespørgsel, om han kunne finde en køber til den mere end 120 år gamle ejendom.

Det er nu lykkedes, og det har været nogle hektiske dage for restauratøren, som for en uge siden ikke vidste, at søndagens arrangement ville blive restaurantens sidste.

- Jeg fik et købstilbud onsdag. Det blev rettet til torsdag, og fredag blev det skrevet under, så det er virkelig gået stærkt, fortæller Egon Aaberg.

Han er afklaret med sin beslutning, selvom det langt fra er uden følelser, at han nu tager afsked med den restaurant, han har drevet i 28 år.

Annonce

En vemodig afsked

Mange vejlensere har brugt Merlot som ramme for familiens fester, mens mange virksomheder også er vendt tilbage til restaurantens fransk-inspirerede køkken gang på gang.

- Det er vemodigt at tage afsked med mine gæster, hvoraf mange har fulgt mig i mange år. Jeg haft en sindssyg stor kerne af trofaste kunder. Nogle er kommet her som småfolk med deres forældre, og nu kommer de her som voksne. Jeg havde for et halvt år siden et bryllup med en vejlenser, der boede i USA. Jeg havde også hans forældres bryllup, hans barnedåb og konfirmation, så nu er ringen sluttet, og jeg holder ikke til at lave en ny ring, siger restauratøren.

Han er glad for, at han er i en situation, hvor han selv - og ikke andre - har truffet beslutningen om at lukke Merlot.

- Det er mærkeligt, at jeg ikke skal ned i restauranten igen, men heldigvis er det ikke en beslutning, jeg er blevet presset ud i af kreditforeningen eller andre. Selvfølgelig var forretningen mærket af, jeg ikke var der så meget som tidligere. Men jeg får lidt sparepenge med mig og kan koncentrere mig om mine vinforretninger, siger Egon Aaberg.

Søndag havde Egon Aaberg for sidst gang anrettet et stort ostebord og holdt den årlige vinsmagning på Restaurant Merlot, hvor omkring 130 af restaurantens faste kunder var mødt op. Foto: Restaurant Merlot
Annonce

Fem gode råd til SMV'er: Sådan tager du hul på den grønne omstilling

Vejle For abonnenter

Vores madanmelder besøger en institution i byen: Vi kan lige så godt afsløre hemmeligheden bag Conrads' allerstørste sællert - og det er ikke bollen

Danmark

Onsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Tidligere konkurrenter slår sig sammen: Nu flytter stor forretning fra midtbyen

Navne For abonnenter

Dronning Margrethes fætter bor midt i et af de værste smitteområder: Sådan går det med grev Ingolf

Alarm 112

Mistænksomme betjente jagtede 25-årig: Han kørte galt i kendt rundkørsel

Billund

13-årig truede personalet med kniv på specialskole

Mette kæmper for retten til at dø: Regeringen vil give ældre ret til at fravælge genoplivning

Erhverv

Endnu en af Vejles kendte pølsevogne er lukket: Her er langet ristede og hotdogs over disken i mere end 40 år

Vejle Boldklub For abonnenter

VB forstærker offensiven: Derfor ramte VB på mange parametre rigtigt

Christian hjælper virksomheder i mål med den grønne omstilling: Nu vil flere SMV’er være med

Vejle

Skolelederlukningstruet skole trækker sig efter krisemøde: Går på pension tidligere end beregnet

Dansk atomaffald skal begraves: Sådan finder vi ud af hvor

Alarm 112

Kaffekup kiksede: To fedladne mænd jages: - Det kunne være far og søn

Alarm 112 For abonnenter

Lokalt Bonnie og Clyde-par, anholdt på Uhrhøj, slap billigt: Seks kriminelle forhold endte med at være gratis

Kultur

Peter skal skaffe over 1200 frivillige til Tour de France: Sådan kan du være med på holdet

Annonce