Annonce
Vejle

Kendt Vejle-restaurant lukker efter 25 år

Besvær med at finde kvalificeret arbejdskraft og nu byggelarm fra ombygningen af Paladspassagen er hovedårsagerne til, at Restaurant Neptun har sidste åbningsdag lørdag 30. marts. Foto: Mette Mørk
Birthe og Lars Aastrup har svært ved at finde kvalificeret personale og lukker ved udgangen af marts Restaurant Neptun, der dog fortsat er åbent for selskaber og mad ud af huset nogle måneder endnu.

Vejle: I 25 år har Birthe og Lars Aastrup drevet Restaurant Neptun.

De første 19 år på lystbådehavnen i Vejle og siden januar 2013 i shoppingcentret Mary's i midtbyen.

Men om en uge - når de sidste gæster har forladt restauranten lørdag 30. marts - lukker ægteparret den kendte restaurant, som dog fortsat har åbent for selskaber og mad ud af huset nogle måneder endnu. Senest indtil lejekontrakten udløber ved udgangen af august, for parret vil gerne prøve noget nyt.

- Vi er lettede over at have taget beslutningen, for det er det rigtige at gøre, og om en uge er det slut for personalets vedkommende, fortæller Birthe Aastrup, der gennem alle årene har haft ansvaret for restaurantens køkken.

Det er den rigtige beslutning. Det bliver aldrig det, vi havde håbet på her. Vi kan lige så godt se i øjnene, at det aldrig bliver en guldrandet forretning.

Lars Aastrup, indehaver af Restaurant Neptun

Svært at finde personale

Parret traf beslutningen i slutningen af februar, da restaurantens to faglærte tjenere sagde op. Det har længe været en udfordring at finde kvalificeret arbejdskraft i køkkenet, hvor to kokke også har sagt op, mens kokkeeleven fortsætter sin oplæring hos Restaurant Vedelsborg.

- Det er underligt, men vi er afklarede med beslutningen, for mange ting er gået os imod. Personalet har været en udfordring i lang tid, for det er svært at få god og stabil arbejdskraft. Vores to dygtige tjenere, der har arbejdet hos os i 16 og 18 år, kom selv og sagde op, fordi de søger nye udfordringer, og det er årsagen til, at vi lukker nu. Vi skal ikke ud at opsige nogen eller betale løn i flere måneder, fordi vi lukker, fortæller Lars Aastrup.

Annonce

Havde penge med på arbejde

Det har aldrig været en guldgrube at drive restaurant, siden parret flyttede spisestedet til Mary's. Det skete, da bygningen på lystbådehavnen skulle rives ned og veg pladsen for en klubø og et lejemål, der krævede en langt højere husleje.

- Vi mistede fire millioner kroner i omsætning det første år her og havde alt for mange penge med på arbejde de første år. De senere år har vi haft sorte tal på bundlinjen, men små tal, og fjerde kvartal har reddet året flere år i træk. Den usikkerhed har vi ikke lyst til at stå med endnu en gang sidst på året, siger restauratøren.

Annonce

Har måttet skære ned

Neptun kom ud af 2018 med omkring 400.000 kroner i overskud før afskrivninger, men det skyldes også, at parret har skåret personalet ned til et absolut minimum og for første gang i deres lange restaurationskarriere har kørt med ugentlige lukkedage.

- Vi sparede en halv million kroner på lønudgifter sidste år. Det var vi nødt til, for vi mistede 650.000 kroner i omsætning på grund af den fantastiske sommer, fortæller Lars Aastrup.

Parret ser nedskæringen i personalet som en del af forklaringen på, at flere af de ansatte nu søger ny veje, men der er også en anden forklaring på, at lukningen kommer nu.

Annonce

Generet af byggelarm

Det skyldes ikke mindst, at Mary's er under forvandling til Paladspassagen med boliger, mens glastaget bevares over og omkring det kommende restauranttorv, som Neptun er en del af.

- Vi er generet af byggelarm, og det går bare ikke. En restaurantoplevelse skal være fred og ro, og vi ser gæster, der tager en jakke på, fordi det trækker, når håndværkere ikke får lukket dørene. Det har nærmest konstant været en byggeplads hernede gennem de år, vi har været her, og det tager halvandet år, inden det er færdigt. Det vil vi ikke gå igennem, siger Lars Aastrup.

Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

Live: VB møder ude Brøndby; bliver den onde stime brudt?

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Grillkyllinger og citronmåner er altid et hit: Se hele listen med Vejle-virksomheder, der er blandt de 1000 største i Danmark

Vejle For abonnenter

Arnløv kan stå som sejrherre, men ende som taber, hvis Sikær og borgmesteren rotter sig sammen

Podcast

Lyt: Far til tre døde bag rattet i sin nye bil

Kultur

Ung filminstruktør med rødder i Ølsted laver en krigsfilm

Hedensted

Hedensted oplever kæmpe babyboom: Nu skal børnene passes i busser

Vejle For abonnenter

Lones kræftknude blev dobbelt så stor, mens flere af hendes venner svigtede: - Det kom som et lyn fra en klar himmel og slog mig fuldstændig ud

Erhverv For abonnenter

De brølende 70'ere: Brandmænd blev syge, mens de reddede 150 grise ud fra lynramt gård

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle For abonnenter

Den store guide til Vejles offentlige toiletter: Her kan du lade vandet på strøgturen

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Kultur For abonnenter

Anbefaling: Fem krimier til uhyggelig efterårs-læsning

Debat For abonnenter

Skal du i bil fra den ene ende af Vejle til den anden? Så husk lige madpakken

Vejle Boldklub

Træner Peter Sørensen er uden betænkelighed: Derfor ligner det lyndebut til VB’s nyeste mand

Annonce