Annonce
Vejle

Kendte restauratører fortryder deres farvel til Vejle: Nu åbner de en frokostrestaurant

De tidligere lejere har fuldstændig tømt lokalerne, hvor Birthe og Lars Aastrup sammen med udlejeren nu har sat håndværkere til at istandsætte lokalerne. Foto: Mette Mørk
Et halvt år efter lukningen af Restaurant Neptun i Mary's åbner Birthe og Lars Aastrup fiskebutik og frokostrestaurant i Vissingsgade.

Vejle: 24. maj tog Restaurant Neptun afsked med de sidste selskabsgæster i lokalerne i det snart færdigombyggede Paladspassagen.

Indehaverne Birthe og Lars Aastrup havde valgt at lukke den kendte restaurant, som de havde drevet siden 1994. Først på lystbådehavnen i Vejle og siden i shoppingcentret Mary's.

Ægteparret lukkede, fordi det var en konstant kamp at finde kvalificeret arbejdskraft til restauranten.

Men her et halvt år senere er de overraskede tilbage i det vejlensiske restaurantsmiljø.

De har lejet det lokale i Vissingsgade 8, hvor byens Michelin-restaurant MeMu åbnede i 2014 og havde til huse to år frem. Her i det smalle lokale vil de indrette fiskebutik i den forreste del, frokostrestaurant i den øvrige og køkken i lejemålets inderste lokale.

- Mange spørger til den fiskebutik, vi havde i Mary's. Vi havde ikke personale til at have både restaurant og butik, og derfor måtte vi lukke fiskebutikken efter et halvt år. Men vi fik god respons på den og fik fat i kunder, der ikke tidligere kom i restauranten, fortæller Lars Aastrup.

Det bliver en delikatesseforretning, hvor alle vores fisk er renset og ordnet, så fru Larsen blot skal tage lidt mel ud af posen, hvis hun vil panere fisken derhjemme.

Lars Aastrup, indehaver af Fisk & Frokost

Ikke behov for ansatte

I den nye kombinerede butik og restaurant bliver der ikke problemer med at finde personale til køkken, restaurantgulv og butik. For Birthe og Lars Aastrup skal selv bemande "Fisk & Frokost", som de har døbt deres nye butik og spisested.

Når de slår dørene op i den anden uge af december, træder kunderne direkte ind i fiskebutikken, hvor Lars Aastrup sælger frisk fisk bag to kølediske på hjul. Det har den fordel, at diskene kan rulles sammen i hjørnet, så parret får plads til mellem 16 og 18 gæster til selskaber om aftenen.

Som navnet antyder, er der dog tale om en frokostrestaurant og en butik, der får åbent i dagtimerne fra tirsdag til lørdag.

- Da vi kun er os to, har vi valgt, at det kun skal være en frokostrestaurant. Men vi vil holde om aftenen i forbindelse med "by night", og når vi tager selskaber eller særlige arrangementer ind, fortæller Birthe Aastrup.

Annonce

Det skal være nemt

Som på Neptun får hun ansvaret for køkkenet, mens hendes mand skal bemande butikken og kræse om restaurantens gæster.

De vil nyde godt af mange af de frokostklassikere, som parret også serverede i Neptun. Uden personale bliver udvalget på menukortet dog ikke lige så stort som i deres tidligere restaurant.

- Det bliver mad af god kvalitet, og der vil løbende komme udskiftning på menukortet. I butikken sælger vi frisk fisk, sildespecialiteter og en masse færdigstegte fiskefrikadeller og fiskefileter. Det bliver en delikatesseforretning, hvor alle vores fisk er renset og ordnet, så fru Larsen blot skal tage lidt mel ud af posen, hvis hun vil panere fisken derhjemme. Folk kan godt lide, at tingene er skåret ud, fileteret og nemt at gå til, fortæller Lars Aastrup.

Annonce

Foran tidsplanen

Inden de begynder at filetere og stege fisk, skal køkken og lokaler først gøres klar. Håndværkerne er netop rykket ind og er begyndt med at etablere nyt loft i køkkenet.

Restaurantens øvrige lofter og vægge skal males, betongulvet skal slibes og epoxybehandles, og ved fiske-montrene skal der etableres vask og afløb.

- Håndværkerne skal levere færdige lokaler senest i uge 49, og de er allerede foran tidsplanen, siger Lars Aastrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Vejle-boksere tror på medaljer

Vejle

Varm opbakning til udendørs musikfester: Bare gi' den gas, unge venner - alle de sure gamle må stikke hø i ørerne!

Sport

Faldt om i januar: Hjertestop har ramt flere unge fodboldspillere

Annonce