Annonce
Hedensted

Keramiker åbner butik på Juelsgade: Nu skal varerne frem i lyset

48-årige Berit Handskemager har åbnet en midlertidig keramiker-butik på Juelsgade. Hun har i 10 år haft værksted i hjemmet i Klakring og solgt sine vaser, krus og fade mv. gennem butikker i storbyerne, men nu vil hun ud og møde kunderne og prøve det af i en pop up-butik. Foto: Morten Pape
48-årige Berit Handskemager er i sommer rykket ud af værkstedet i Klakring for at blive mere synlig for kunderne. Hun har arbejdet med ler og keramik siden barnsben.

Juelsminde: Vaser, krus, fade og skåle i mange forskellige former og farver pryder butiksvinduerne på Juelsgade 1 i Juelsminde. Her, i bagenden af bageriet, har keramikeren Berit Handskemager åbnet butik, hvor hun sælger hjemmelavet keramik.

Det formstøbte porcelæn bliver produceret på værkstedet i Klakring, og ind til nu er det blevet solgt i butikker i blandt andet Aarhus og København, men nu vil den 48-årige kunsthåndværker også selv møde kunderne.

- Jeg har haft værksted i Klakring i 10 år, men der er ikke adgang til så mange kunder. Derfor tænkte jeg, at det var tid til at prøve med en butik i midtbyen, så jeg kunne blive mere synlig, siger Berit Handskemager.

Annonce

Moster var inspiration

Hun har arbejdet med ler, siden hun var barn, hvor hun var meget inspireret af mosteren, der også er uddannet keramiker.

- Jeg har næsten altid vidst, at jeg ville være keramiker, og det er det, jeg hele tiden har arbejdet hen imod, siger Berit Handskemager, der blev uddannet keramisk formgiver fra glas- og keramikskolen i Nexø i 2004.

Uddannelsen findes kun på Bornholm, så det var noget af et skifte for Berit Handskemager og hendes engelske mand Mick Rees-Jones, da de i 2001 flyttede til solskinsøen fra Aarhus for at Berit kunne udleve sin drøm. Det blev imidlertid også første skridt hen imod Juelsminde.

- Vi ville gerne tilbage til Jylland, men vi var blevet godt vant med vand og smuk natur, så da vi fandt det helt rigtige hus i Klakring, var vi ikke i tvivl, siger Berit Handskemager.

Annonce

Afløser på Stormly

Økonomien rækker ikke - endnu - til at være kunsthåndværker på fuld tid, så hun arbejder også som afløser på det sociale døgntilbud Stormly. Mick Rees-Jones er pædagog på Stouby Skole, og hele familien, der også tæller to børn på 16 og 19, er faldet godt til i Juelsminde.

Berit Handskemager har indtil videre lejet butikslokalet i Juelsgade til 1. september, og hun har som udgangspunkt åbent hver dag fra kl. 10 til 16-17.

- Så må vi se, hvordan det går - det skal i hvert fald prøves af, lyder det fra den 48-årige keramiker.


Der er ikke plads til værksted i butikken, men jeg har fået stillet masser af varer herned.

Berit Handskemager
Annonce
Vejle For abonnenter

20-årige Mathilde var halvanden time fra at dø: Nu er hun tjener med en halv arm

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Drikkevand bliver dyrere: Vandværker betaler landmænd for at droppe sprøjtemiddel

Vejle For abonnenter

Sidst jeg græd, var da hun døde: Mød Jens Peter i serien "Mennesker"

Hedensted

Hvad mit handicap er? 34,8 - og et amputeret ben

Kultur

Se alle billederne: Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik tog sig god tid til at se Jellingstenene og Kongernes Jelling

Billund

Sjællandsk tophold snuppede to point i Grindsted: - Vi tabte til et smartere hold

Vejle For abonnenter

DF'er sagde nej til ekstra millioner til ældreområdet: Korrekt - jeg ville ikke bryde rammen, men vi fik meget til ældre

Hedensted For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Hedensted Kommune

Vejle

Se video fra mindehøjtidelighed: Formand for Vejle Cykel Motion kørte med Chris Anker Sørensen dagen før ulykken

Danmark For abonnenter

Fem børn mistede deres mor: 35-årige Nanna døde på sin søns fødselsdag

Alarm 112

30-årig københavner kørte meget slingrende på Vejlefjordbroen

Hedensted For abonnenter

Dora mistede som 56-årig sit job og sin identitet: Nu er hun snart SOSU-assistent med masser af overskud

Egtved

Stemningen var eksplosiv, men økonomien løb kun lige rundt: Alligevel afløser festival det, som alle har kendt til gennem mange år

Annonce