Annonce
Vejle

Kessler går i ringen i Vejle - uden handsker

Årets jyske mesterskaber er også nummer 100 i rækken, og derfor er alle sejl sat ind for at gøre jubilæet til en særlig bokse-weekend. Blandt andet skal ingen ringere end Mikkel Kessler i ringen ved mesterskaberne. Dog kun i rollen som foredragsholder. - Her er vi tilbage i maj 2013, hvor Kessler tabte til Carl Froch i O2 Arena i London. Arkivfoto: Nils Meilvang/Scanpix

For andet år i træk er BK Wedala vært for JM i boksning. Bokseklubben har oplevet massiv interesse oven på sidste års stævne, og nu er man klar til at markere mesterskabernes 100-års jubilæum med besøg af Mikkel Kessler.

Vejle: - Vi regnede da med, det ville skabe en interesse, men oven på JM sidste år er det jo fuldstændig eksploderet. Det kom bag på os, siger formanden for Vejles bokseklub, BK Wedala, Leif Lund, om 2018-sæsonen.

Siden klubben for et år siden var vært for de jyske mesterskaber for første gang i 12 år, er det gået stærkt. Der er fornyet interesse fra sponsorerne, og mange nye medlemmer, der har villet prøve kræfter med sporten efter at have overværet de tørre tæsk, der blev uddelt i Rosborg Hallen sidste år, har meldt sig.

Værtskabet har BK Wedala overtaget fra bokse-unionen, der senest har afholdt mesterskaberne i Aarhus.

Det betød blandt andet, at tilskuertallet voksede sidste år til 1500 - fra omkring 250 året før. Det har vakt genlyd i amatørboksesporten og glæder formanden for Danmarks Bokse-Union (DaBU), Lars Brovil.

- BK Wedala har gjort det super godt. De har været med til at udvikle på mesterskaberne. Formatet for kampene ligger jo rimeligt fast, men både omgivelserne og de nye tiltag er rigtig gode tilføjelser, siger han og fremhæver Rosborg Hallens faciliteter og det omkringværende show, de frivillige kræfter i Vejle-klubben har haft fokus på.

Annonce

Det skal være for alle at gå til boksning. Ligesom det var i gamle dage. Hvis du ser de der professionelle stævner, så render nummerpigerne jo rundt i g-streng, og jeg ved ikke hvad. Det er ikke familievenligt, og jeg vil da meget hellere se, hvilken omgang det er.

Lars Kristensen, næstformand i BK Wedala

De Jyske Mesterskaber 2019

De Jyske Mesterskaber i boksning finder for andet år i træk sted i Vejle, hvor den lokale bokseklub, BK Wedala, er vært.

Klubben er blevet tildelt mesterskaberne i 2018, 2019 og 2020.

Stævnet finder sted 25. og 26. januar og bliver afholdt i Rosborg Hallen.

De indledende runder er blevet afholdt på forhånd, og det er semifinalerne og finalerne, Vejle-stævnet blænder op for henholdsvis fredag og lørdag i uge 4.

Lørdag eftermiddag bliver der også prominent besøg, når Mikkel Kessler indtager bokseringen og holder foredrag mellem tovene.

Entréprisen lyder på 50 kroner. Der er stadig billetter til salg.

Næstformanden i BK Wedala, Lars Kristensen, fortæller, at klubben har gjort et stort nummer ud af at gøre JM-stævnet til en helhedsoplevelse for publikummet - med show, spisning og foredrag ved siden af boksningen. Det skal gøre arrangementet mere familievenligt. Foto: Yilmaz Polat

Et familievenligt show

Underholdningsdelen har tradition for at snige sig ind til boksestævner. Farverige lysshows, pause-optrædener mellem kampene og letpåklædte nummerpiger er ofte en del af festen.

Spørger man næstformanden i BK Wedala, Lars Kristensen, der er en af de store drivkræfter bag stævnet, handler det om at skabe en helhedsoplevelse for publikum. Også for dem, der ikke har være til boksning før - og uden at tale til laveste fællesnævner.

- Det skal være for alle, ligesom det var i gamle dage. Hvis du ser de der professionelle stævner, så render nummerpigerne jo rundt i g-streng, og jeg ved ikke hvad. Det er ikke familievenligt, og jeg vil da meget hellere se, hvilken omgang det er, siger Lars Kristensen.

I stedet får JM besøg af Triangle Razorbacks Cheerleading, der skal holde kog i publikum, mens bokserne puster ud.

- Husk på, at det jo er topatleter - og meget mere sobert, siger Lars Kristensen.

100-års jubilæum

BK Wedalas værtskab bliver det andet ud af de tre jyske mesterskaber, som klubben har fået tildelt af unionen. For 2019-udgaven er der dog mere på spil end bare rekordlister. Årets jyske mesterskaber er også nummer 100 i rækken, og derfor er alle sejl sat ind for at gøre jubilæet til en særlig bokse-weekend.

Dét har krævet forstærkninger udefra, og hvem bedre at hente ind til lejligheden end et af de største navne, boksesporten kan mønstre herhjemme. Ingen ringere end Mikkel Kessler skal i ringen ved mesterskaberne. Dog kun i rollen som foredragsholder.

- Det er kæmpestort, at det er lykkedes - med kommunens hjælp. Der er ingen større end Kessler herhjemme, men jeg er også lidt spændt på det, for jeg tror faktisk ikke, han har prøvet at holde foredrag fra en boksering før, siger Lars Kristensen, der håber, Kessler-foredraget i selv kan trække tilskuere.

Målsætningen er at overgå billetsalget fra 2018, for der har vist sig at være en slumrende interesse for sporten i den gamle bokse-by, Vejle.

- Det lyder helt vildt, men vi har næsten fordoblet vores medlemstal i 2018. Fra at være omkring de 60 betalende medlemmer, er vi nu tæt på 120, siger formand Leif Lund.

Mange af de nye ansigter i klubbens lokaler i Spinderihallerne er begyndere, men som niveauet stiger, stiller det også større krav til rammerne.

- Lige nu kan vi klare den med dem vi er. Men vi skal ikke være mange flere medlemmer, før vi bliver nødt til at oprette nye hold og forhåbentlig udvide med flere frivillige, siger Leif Lund om interessen for klubben.

Positive vinde

Netop nu blæser der ikke bare positive vinde i BK Wedala, men også inden for amatørboksesporten, der tidligere er blevet beskyldt for at mangle folkelig tække og tiltrækningskraft over for ungdommen og for ikke at producere talenter nok til de professionelle rækker.

Den tendens er efterhånden vendt, men som BK Wedala har spottet, kræver det dét ekstra, hvis sporten skal opnå en bredere appel.

- Foruden Kesslers foredrag, som de fleste vil finde interessant, hæfter jeg mig ved, at der også er arrangeret et socialt arrangement for gamle nævefightere med tilknytning til jysk boksning. Det er et godt billede på, at jubilæumsstævnet rummer noget for alle, siger DaBU-formanden.

I øjeblikket er BK Wedala, DaBU og Vejle Kommune i dialog om potentielt at etablere et nyt bokse-kraftcenter, der yderligere skal være med til at sætte Vejle på bokselandkortet. Det kan blive det første af flere på landsplan.

- BK Wedala udmærker sig ved, at de har en god ledelse og nogle initiativrige folk. Der er ingen tvivl om, at klubben også har format til at være værter ved danmarksmesterskaberne og de nordiske mesterskaber, siger Lars Brovil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce