Annonce
Læserbrev

Kiddesvej afvist: Tror nok, at det var en af grundene til, at Vejle Kommune hoppede på den limpind at få Tour de France til Vejle

Tror nok, at det er folk af Alex Pedersens slags, der vil have Tour de France til Danmark og ikke folket. At der så er politikere, der er lette at lokke, er en anden sag, som vi må gøre op med ved næste valg.

Læserbrev: Tour-feltet kommer ikke til at køre på den berømte og berygtede Kiddesvej i den sydlige del af Vejle, selv om det er et ønske fra Vejle Kommune (og borgerne).

Det siger Alex Pedersen, der er direktør for det danske Tour-selskab.

"Vejle vil gerne have det, men det giver ingen sportslig værdi, fordi den ville ligge så tidligt på etapen, at rytterne nærmest ikke vil opdage, at de kører opad, medmindre de taber kæden."

Men alligevel er der mange Vejle-borgere, der gerne vil se feltet køre op ad Kiddesvej, og især hvis de taber kæden.

"Og jeg tør ikke sende reklamekaravanen med 130-150 biler op ad Kiddesvej, hvis nu de skulle brænde sammen eller sprænge koblingen. Det vil give kaos," siger han til avisen.

Alex Pedersen, hvorfor får man først at vide nu, at der ikke skal køres op ad Kiddesvej?

Da du skrev kontrakt med Tour-selskabet, var du vel klar over, at der skulle køre 130-150 biler op ad Kiddesvej? (Kiddesvej har altid ligget, hvor den ligger i dag).

Tror nok, at det var en af grundene til, at Vejle Kommune hoppede på den limpind at få Tour de France til Vejle, men der er nu så meget, Vejle Kommune ikke har sat sig ind i angående at afholde Tour de France, blandt andet hvad det kommer til at koste.

Kommunen har heller ikke fået at vide, at der ikke var spændt noget sikkerhedsnet under udgifterne.

Derfor har fem start- og målbyer afsat yderligere 60,6 millioner kroner, så det samlede tal nu er vokset til 150 millioner kroner, og det vokser nok til over det dobbelte.

Hvem kommer til at betale dette?

Og Vejle Kommune har yderligere ansat en person til at styre Tour de France-løjerne til en løn til X antal kroner.

Ikke for at være bagklog: Jeg skrev i et tidligere læserbrev, at Vejles borgere kommer til at stige i skat efter Tour de France-starten i 2021. Penge, der kunne være brugt på skoler, fattige, syge, veje, ældre og ny kloakanlæg, nye vandrør (så Vejles gader ikke skal graves op hvert år) og så videre.

Men pengene går i nogle kloge, arrogante franskmænds lommer.

Tror nok, at det er folk af Alex Pedersens slags, der vil have Tour de France til Danmark og ikke folket.

At der så er politikere, der er lette at lokke, er en anden sag, som vi må gøre op med ved næste valg.

Annonce
"Alex Pedersen, hvorfor får man først at vide nu, at der ikke skal køres op ad Kiddesvej," spørger Niels Pedersen. Arkivfoto: Torben Juhler
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce