Annonce
Kultur

Kig i Album 2020: Kunsten på vej ud til borgerne i Vejle

Lene Noer til venstre og Helle Koch er to af de 10 lokale professionelle kunstnere, der kan møde i Vejles byrum i projektet Album 2020, der åbner på fredag. Foto: Leif Baun
De professionelle kunstnere i Vejleområdet åbner fredag et fremstød for at synliggøre sig selv. Det sker med udstilling af 10 kunstværker rundt i byens rum.

Vejle: - Vi er ude på at give Vejle en kunstnerisk profil. Det mangler vi.

Sådan siger Lene Noer og Helle Koch. De er to af 12 kunstnere, der står bag projektet Album 2020. Det blev sat i værk af Billedkunstrådet i Vejle for at synliggøre den professionelle kunst i Vejle.

Vejle er Danmarks ottendestørste by. Den har et kunstmuseum og Kunsthal Vejle, der holder til i en smørrebrødsautomat.

Annonce


Vi har haft et eller andet projekt hvert år. Noget er startet af Billedkunstrådet, andet er kunstnernes egne projekter. Vi har løftet niveauet og skabt en begejstring, der giver genlyd - i hvert fald uden for Vejle.

Lene Noer


"Det er stort set de eneste steder, der vises samtidskunst i Vejle. Det synes vi er synd. For der bor mange professionelle kunstnere i Vejle, der har meget på hjerte. De er blot usynlige langt hen ad vejen for den brede befolkning. Det vil Album 2020 gerne ændre på", står der i programmet til udstillingerne.

Billedkunstrådet blev nedsat af Vejle Kommune i 2013, og halvdelen af udgifterne betales med støtte fra Statens Kunstfond.

- Vi har haft et eller andet projekt hvert år. Noget er startet af Billedkunstrådet, andet er kunstnernes egne projekter. Vi har løftet niveauet og skabt en begejstring, der giver genlyd - i hvert fald uden for Vejle, siger Lene Noer.

12 lokale kunstnere er med i Album 2020

  • 10 steder rundt i Vejle kan man fra på fredag og til 30. september møde værker af 11 kvinder og én  mand fra det lokale professionelle kunstnermiljø.
  • Deltagerne er: Ellen Susanne Baldus, Karen Kirstine Ballegaard, Helle Koch, Lene Noer, Lene Juhler, Annette Hornskov, Marianne Schneider, Kate Kanstrup, Pia Brix-Thomsen, Lisbeth Ellinor, Britta Egebjerg og Claus Ejner.

I Album 2020-projektet forholder kunstnerne sig til deres egen by og dens historie, kultur og fremtid.

Det gøres på mange måder, som når byens biologiske og botaniske forhistorie genskabes i plantekasser, eller der tages aftryk af mønstret på byens kloakdæksler, eller der lægges billedfliser med vejlensere på, eller en person sidder på byens bænke og tænker. Eller...

- Vejle bliver sat under lup, konstaterer Lene Noer.

Projektet bliver dog ikke realiseret i fuldt omfang. På grund af tidens virale vanskeligheder er elementer med en event og med borgerinddragelse droppet.

Album 2020 er tilgængelig fra fredag klokken 16 til udgangen af 30. september. Undervejs er der foredrag og guidede cykelture rundt til kunstværkerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Den ene gravede have - den anden ligger syg og har lånt krykker: Vandrekammerater tager ny udfordring næste år

Alarm 112 For abonnenter

87-årig døde ved brand i ældrebolig: Der var hverken røgalarm eller sprinkler i lejligheden

Annonce