Annonce
Kultur

Kig i Album 2020: Kunsten på vej ud til borgerne i Vejle

Lene Noer til venstre og Helle Koch er to af de 10 lokale professionelle kunstnere, der kan møde i Vejles byrum i projektet Album 2020, der åbner på fredag. Foto: Leif Baun
De professionelle kunstnere i Vejleområdet åbner fredag et fremstød for at synliggøre sig selv. Det sker med udstilling af 10 kunstværker rundt i byens rum.

Vejle: - Vi er ude på at give Vejle en kunstnerisk profil. Det mangler vi.

Sådan siger Lene Noer og Helle Koch. De er to af 12 kunstnere, der står bag projektet Album 2020. Det blev sat i værk af Billedkunstrådet i Vejle for at synliggøre den professionelle kunst i Vejle.

Vejle er Danmarks ottendestørste by. Den har et kunstmuseum og Kunsthal Vejle, der holder til i en smørrebrødsautomat.

Annonce


Vi har haft et eller andet projekt hvert år. Noget er startet af Billedkunstrådet, andet er kunstnernes egne projekter. Vi har løftet niveauet og skabt en begejstring, der giver genlyd - i hvert fald uden for Vejle.

Lene Noer


"Det er stort set de eneste steder, der vises samtidskunst i Vejle. Det synes vi er synd. For der bor mange professionelle kunstnere i Vejle, der har meget på hjerte. De er blot usynlige langt hen ad vejen for den brede befolkning. Det vil Album 2020 gerne ændre på", står der i programmet til udstillingerne.

Billedkunstrådet blev nedsat af Vejle Kommune i 2013, og halvdelen af udgifterne betales med støtte fra Statens Kunstfond.

- Vi har haft et eller andet projekt hvert år. Noget er startet af Billedkunstrådet, andet er kunstnernes egne projekter. Vi har løftet niveauet og skabt en begejstring, der giver genlyd - i hvert fald uden for Vejle, siger Lene Noer.

12 lokale kunstnere er med i Album 2020

  • 10 steder rundt i Vejle kan man fra på fredag og til 30. september møde værker af 11 kvinder og én  mand fra det lokale professionelle kunstnermiljø.
  • Deltagerne er: Ellen Susanne Baldus, Karen Kirstine Ballegaard, Helle Koch, Lene Noer, Lene Juhler, Annette Hornskov, Marianne Schneider, Kate Kanstrup, Pia Brix-Thomsen, Lisbeth Ellinor, Britta Egebjerg og Claus Ejner.

I Album 2020-projektet forholder kunstnerne sig til deres egen by og dens historie, kultur og fremtid.

Det gøres på mange måder, som når byens biologiske og botaniske forhistorie genskabes i plantekasser, eller der tages aftryk af mønstret på byens kloakdæksler, eller der lægges billedfliser med vejlensere på, eller en person sidder på byens bænke og tænker. Eller...

- Vejle bliver sat under lup, konstaterer Lene Noer.

Projektet bliver dog ikke realiseret i fuldt omfang. På grund af tidens virale vanskeligheder er elementer med en event og med borgerinddragelse droppet.

Album 2020 er tilgængelig fra fredag klokken 16 til udgangen af 30. september. Undervejs er der foredrag og guidede cykelture rundt til kunstværkerne.

Annonce
Kultur For abonnenter

'Slik mig op fra slap': Pinlige pornopoeter skæmmer musikfestival - hvordan kan Suspekt blive ved at slippe afsted med den slags klamheder to år efter Sofie Lindes berømte tale?

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Se fredagsbillederne fra Jelling: virkelig seje festivalgæster fik vand og teltfester

Jelling Musikfestival For abonnenter

Se alle billederne af Andreas Odbjerg og Tobias Rahim: To store mænd spillede på to alt for små scener

Alarm 112

De blev frifundet i byretten: Nu anker anklagemyndigheden sagen om to realitystjerner, der ville have oralsex med kvinde på Temabars toilet

Kultur

Jelling-koncert afbrudt efter tumult: Flere kom til skade

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Alarm 112

Højgravid kvinde og mindre barn i alvorligt færdselsuheld: Tre personer sendt på skadestuen

Vejle For abonnenter

Mågekoloni er brast sammen: Derfor har flere tusind truede hættemåger forladt Vejle - John ærgrer sig, mens andre er glade

Har solgt rekordmange T-shirts – omsætningen nærmer sig en halv milliard: - Det gør en forskel, når verden begynder at gynge, at vi har medarbejdere, der er rolige og erfarne

Kultur

For 50 år siden fik grand prix-stjernen fra Ansager sin debut i barndomsbyen: - Jeg spillede og sang af hjertets lyst, og det er jo aldrig en dårlig indgang til tingene

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Alarm 112 For abonnenter

Den ene kvinde blev slået og spyttet på, den anden blev befølt i skridtet ved en pølsevogn: Nu er 48-årig mand dømt

Billund For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Navne For abonnenter

- Tro på dig selv og glæd dig over dagligdagens stjernestunder

Annonce