Annonce
Jelling

Kim Larsen-hyldest lukkede Jelling Musikfestival

Fyrværkeri til Jelling Musikfestivals afslutning var lavet som et minde til Kim Larsen. Foto: Mette Mørk
Det afsluttende fyrværkeri ved årets Jelling Musikfestival blev skudt i gang til tonerne af en Kim Larsen-klassiker.

Jelling: En fast tradition ved Jelling Musikfestival er det afsluttende fyrværkeri - og i år blev det et helt særligt show.

Det var nemlig del af en hyldest til Kim Larsen, der gik bort i september sidste år.

Den folkekære musiker var en jævnlig gæst på festivalen, og derfor ville man gerne sende publikum hjem med et minde om ham.

Fyrværkeri til Jelling Musikfestivals afslutning var lavet som et minde til Kim Larsen. Højen & Magic Fyrværkeri brugte de tidlige aftentimer på at gøre showet klar. Foto: Mette Mørk

Mindet om Kim Larsen

Det skete ved, at "Om lidt bliver her stille" blev sat på højtalerne, og et billede af Kim Larsen kom på storskærmene. Desværre var en stor del af publikum allerede på vej væk efter ZZ Top-koncerten, men de tilbageværende fik godt fire minutters effektivt fyrværkerishow.

Da linedanseren gik i stå på sin line, stoppede musikken og fyrværkeriet startede. Jelling Musikfestival fik sendt en smuk hyldest afsted til en af de største kunstnere i dansk musikhistorie - hvis ikke den største.

- Det er underligt, at han ikke er her mere. Han var en hyggelig gæst på festivalen, så vi vil gerne mindes ham og sende ham en tanke. Vi håber, at publikum vil gå hjem fra pladsen med minder om en god festival og med minder om Kim Larsen i tankerne, sagde festivalleder Lars "Charlie" Mortensen forud for hyldesten.

Hyldes med fuld smadder

Det efterfølgende fyrværkerishow kom fra Højen & Magic Fyrværkeri, der holder til syd for Vejle, og her var det også specielt at skulle mindes Kim Larsen. Showet byggede de netop op, så det kunne mindes nationalskjaldet.

- Det er arrangeret sådan, at der er fuld smadder på fra starten af, og derefter kommer der noget stille og roligt, hvor vi skyder nogle waterfalls af, og så kommer der en finale med en mur af røde bomber og hylebatterier, fortalte Kasper Grundt, der sammen med Kim Jacobsen satte fyrværkerishowet op lørdag aften, så det var klar til den store hyldest.

Fyrværkeri til Jelling Musikfestivals afslutning var lavet som et minde til Kim Larsen. Foto: Mette Mørk
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Siriuspatruljen samles ved Vejle Fjord: Her kan fortælles historier om kulde, afsavn og 100 dage uden bad

112

Campinghytten var fuld af tyvekoster: Retten udviste de to gerningsmænd

Annonce