Annonce
Fredericia

Kina vil have Karen T på besøg - mangler: 68.000 kr.

Karen Thomsen er først for nylig sprunget ud som fuldtidskunstner. Hun er netop blevet inviteret til at udstille på et museum i Beijing, Kina. Privatfoto

Karen Thomsen er inviteret tl at udstille på Museum of Contemporary Art i Beijing. Inden hun siger ja, skal hun dog selv skaffe penge til transporten af sin kunst.

Annonce

Fredericia: Det er kun få måneder siden, Karen Thomsen (Karen T) sprang ud som kunstner på fuld tid, men hun har allerede fået et rigtig godt tilbud om at udstille sin kunst internationalt - altså hvis hun kan rejse penge til at transportere kunsten til museet.

Museum of Contemporary Art i Beijing vil gerne udstille Karen T's værker fra 26. april til 10. juni 2017, og hun skal inden for den kommende uge give besked til museet, om hun takker ja til tilbuddet. Det kræver dog, hun selv kan skaffe 68.000 kroner til transport af sin kunst til Kina.

- Jeg er tilknyttet et galleri i Hamborg, hvor jeg fandt ud, at museet i Beijing søgte kunstnere til en udstilling med kunstnere, der arbejder med kultursammensmeltninger, så jeg skrev til museet. Det er et par måneder siden, og nu er det blevet en realitet, at de har valgt min kunst. Det drejer sig om fire store malerier og sandsynligvis nogle genbrugsskulpturer. Det skal transporteres til Kina og løber op i 68.000 kroner for transport, skatter og opmaganisering, fortæller Karen Thomsen.

Det er min drøm. Jeg vil gerne ud i verden med min kunst, og museer er toppen.

Karen Thomsen, kunstner
Annonce

Sprang ud som kunstner på fuld tid

Derfor er hun i fuld gang med at rejse penge til projektet. Museum of Contemporary Art i Beijing ligger i en 50 hektar stor park og samarbejder med andre internationale museer om udstillinger.

- Det er det, man allerhelst vil som kunstner. Det er min drøm. Jeg vil gerne ud i verden med min kunst, og museer er toppen. Sådan en udstilling er en døråbner. Der bliver inviteret kunstsamlere til ferniseringen, så jeg vil gøre alt for at realisere det, fortæller hun.

Karen Thomsen er vokset op i Jelling, og i mange år dyrket kunsten på hobbyplan ved siden af et lønmodtagerjob. Men i december besluttede hun at kaste alle betænkninger over bord og tage springet ud som fuldtidskunstner. Hun har et værksted i en container på havnen, som hun holder ekstraordinært åbent fra torsdag og ugen ud kl. 12-16.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce