Annonce
Erhverv

På trods af corona: Kirk Johansen-familiens pengetank voksede med næsten 400 millioner kroner

Kirk Kapital er ikke færdig med at bygge på Havneøen iVejle. For nylig kom det frem, at selskabet har indgået aftale med hotelkæden Zleep Hotels om byggeriet af et 12 etager højt hotel, der skal stå færdigt inden Tour de France i juli 2022. Illustration: Kirk Kapital og Arkitema
Kirk Kapital kom ud af corona-året 2020 med et overskud efter skat på 393 millioner kroner. Egenkapitalen er nu på 5,4 milliarder kroner.

Vejle: Trods et langt år med corona, usikkerhed og nedlukninger kom Kirk Kapital, der fungerer som forvalter af familien Kirk Johansens formue, ud af 2020 med et pænt overskud på bundlinjen.

Kirk Kapital, der som bekendt har til huse i Vejles måske hyppigst fotograferede bygning, Fjordenhus, kom ud af året med et overskud efter skat på 393 millioner kroner.

Det er markant mindre end overskuddet året før, hvor der blev sat rekord med et resultat på 680 millioner kroner på bundlinjen. I 2018 landede overskuddet på 164 millioner kroner.

Annonce

Overskud på investeringer

Overskuddet kommer fra Kirk Kapitals investeringer i virksomheder og værdipapirer.

Investeringerne i virksomheder gav i 2020 et overskud på 405 millioner kroner, som kommer fra Kirk Kapital medejerskab af 14 virksomheder.

De 14 virksomheder omfatter blandt andre rengøringsselskabet Alliance Plus, legeplads-firmaet Kompan og medicinal-virksomheden Ferrosan. På tidspunktet for regnskabets aflæggelse var Exxit 59 også en del af porteføljen, men den virksomhed, som Kirk Kapital ejede omkring 25 procent af, er siden solgt fra.

I 2020 føjede Kirk Kapital Danske Stenhuggerier og Dansk Træemballage til porteføljen og skilte sig af med sin andel i trailerudlejnings-firmaet PNO, hvor Kirk Kapital sad på 48 procent af aktierne.

Kirk Kapital har i 2021 desuden slået sig sammen med Ree-familien om at købe planteselskabet Ellepot.

På værdipapirer tjente Kirk Kapital 123 millioner kroner i 2020.

Mens Kirk Kapital havde overskud på sine investeringer i virksomheder og investeringer i værdipapirer, var der underskud på det tredje investeringsområde, Vejle Investments, der kom ud med et minus på 42 millioner kroner.

Annonce

Forvalter 10 milliarder

Kirk Kapital blev stiftet i 2007, da Lego-familierne Kirk Christiansen og Kirk Johansen blev enige om at dele formuen i to.


Kirk Kapital blev stiftet i 2007, da Lego-familierne Kirk Christiansen og Kirk Johansen blev enige om at dele formuen i to.

Uddrag af artiklen


I den forbindelse stiftede Kirk Johansen-grenen Kirk Kapital A/S til at forvalte sin del af formuen, mens Kirk Christiansen-familien lod sin del af formuen blive stående i Kirkbi A/S.

Kirk Kapital forvalter i alt omkring 10 milliarder kroner og indgik i 2019 en aftale med Nissen-familien, der ejede kølervirksomheden Nissens, om også at forvalte dens milliard-formue.

Annonce

Ekstremerne vinder i jagten på talent: Hvis du vil være noget for alle, er du ikke noget for nogen, mener Odense-direktør

Alarm 112 For abonnenter

Politiet tror, at mindst 11 brande er påsatte: Der har været ild i naturen omkring Egtved flere gange i årets første måneder end i hele 2021

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

18-årig fik lumre sex-beskeder fra sin chef: - Episoden er yderst beklagelig

Egtved For abonnenter

Engang var det et helligt hus, men snart fyldes det med andre interesser: Bobby skal dog lige på jagt efter skejser først

Give

Mangeårigt byrådsmedlem var 'saftsuseme' skuffet efter sidste valg: I dag har han forliget sig med, at hans faste plads i lokalpolitik formentlig er fortid

Vejle Boldklub For abonnenter

VB henter nyt: Derfor ligner sommerens første forstærkning rent faktisk en forstærkning og ikke en lottekupon

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Erhverv

Steffen går til stålet med ny butik i Vestbyen: Stjernekok kiggede forbi

Erhverv For abonnenter

Annette sælger butikken i Foldegade: 'Jeg savner simpelthen at komme til at bruge mine hænder igen. Nu skal det være'

Abekopper sender aktie på himmelflugt: Kvistgård-virksomhed stiger syv milliarder i værdi

Vejle

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Vejle Boldklub

Så er den første nye på plads hos VB: Henter gammel kending og styrker midtbanen

Erhverv For abonnenter

Anders fik sin drømmeuddannelse i Hedensted, men nu bliver tilbuddet lukket: Der er for få studerende

Kultur

Butikken er forvandlet: Bydel får eget kulturhus med bibliotek, spilarkade og foredragssal

Annonce