Annonce
Billund

Kirkbi åbner døren: Vil hjælpe Billund Pony Travklub videre

Steen Pedersen, global ejendomschef i Kirkbi A/S, er glad for, at aktionærerne i Billund Trav har besluttet sig for at imødekomme Kirkbis tilbud om et køb af travbanen. Han åbner samtidig døren for, at Kirkbi vil hjælpe medlemmerne af Billund Pony Travklub til at finde et andet sted at dyrke deres sport. Arkivfoto: Keld Stampe
Billund Pony Travklub er en af de foreninger, der med salget af Billund Trav bliver hjemløse. Men Kirkbi A/S åbner nu døren for at ville hjælpe foreningen videre.
Annonce

Billund: Mens stemningen mandag aften var noget blandet på Billund Trav, hvor et flertal blandt aktionærerne besluttede at sælge travbanen, var der anderledes glæde på den anden side af Vejlevej.

Her bor Kirkbi A/S, og det er netop dette firma, der fra 1. januar 2022 er ejer af det 200.000 kvadratmeter store areal, der i dag huser Billund Trav.

- Vi er glade for at Billund Travbanes aktionærer har sagt ja til at sælge travbanen. Vi vil i Kirkbi gøre vores absolut bedste for at skabe en positiv og bæredygtig udvikling af området til gavn for alle og som bidrag til realiseringen af Billund Byvision, siger Steen Pedersen, der er global ejendomschef i Kirkbi A/S, i en skriftlig kommentar.

Annonce

Vil hjælpe Pony Travklubben videre

Salget af travbanen har vakt store følelser blandt brugerne, der har deres daglige gang på travbanen. Mange mister nu muligheden for at dyrke den sport, de virkelig holder af, og det har flere steder fået følelserne i kog.

Kirkbi åbner dog døren for, at man gerne vil hjælpe nogle af de især børn, der med aktionærernes beslutning om at sælge travbanen bliver hjemløse og dermed reelt står uden store muligheder for at videreføre deres sport.

Kirkbi A/S

Kirkbi A/S er ejet af Kjeld Kirk Kristiansen samt dennes tre børn; Sofie Kirk Kristiansen, Thomas Kirk Kristiansen og Agnete Kirk Thinggaard.

Selskabets primære aktivitet er at eje 75 procent af Lego. Derudover ejer Kirkbi 50 procent af Merlin Entertainments, som står bag Legoland-parkerne.

Derudover ejer Kirkbi A/S aktier i en række andre selskaber, blandt andet Falck, Nilfisk og ISS.

I hjembyen Billund spiller Kirkbi A/S en meget aktiv rolle i byudviklingen. Det er Kirkbi A/S og Billund Kommune, der står bag den byvision, som siden 2015 har haft stor betydning for, hvordan byen har udviklet sig - og vil udvikle sig i fremtiden.

Kirkbi A/S havde ved udgangen af 2019 en egenkapital på mere end 100 milliarder kroner.

- Vi er fuldt ud klar over, at det har været en vanskelig beslutning at nå frem til, og at det berører brugerne af travbanen. Det er derfor også vigtigt for os, at travbanen får en god og rolig afvikling, og vi har med aftalen sikret driften af banen frem til overdragelsen ved udgangen af 2021. Derudover vil vi gerne i dialog med Billund Pony Travklub om, hvorvidt vi kan hjælpe dem videre og eventuelt bidrage til at skabe nogle rammer, hvor børnene kan fortsætte med at dyrke deres hobby og sport, lyder det fra Steen Pedersen.

Annonce

Ny bydel

Når Kirkbi ved indgangen til 2022 overtager arealet, er første skridt i samarbejde med Billund Kommune at udarbejde en helhedsplan for området.

Ifølge Billund Byvision er området, hvor travbanen i dag ligger, omdannet til et nyt byområde kaldet Bækkvarteret på grund af sin beliggenhed nær Billund Bæk. I dette område vil der være både boliger, grønne områder, erhvervsejendomme og muligvis en turistattraktion.


Vi vil gerne i dialog med Billund Pony Travklub om, hvorvidt vi kan hjælpe dem videre og eventuelt bidrage til at skabe nogle rammer, hvor børnene kan fortsætte med at dyrke deres hobby og sport.

Steen Pedersen, global ejendomschef, Kirkbi A/S
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Beboertalsmand efter flere smittetilfælde på Søndermarken: Regionen bør tilbyde corona-test til alle i Løget

CORONAVIRUS

Live: Kæmpe smitteudbrud på populær Aarhus-bar - Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

Annonce