Annonce
Billund

Kirkbi skal leje flere boliger ud i nyt byggeri

Sådan kommer det nye byggeri på hjørnet af Hans Jensensvej og Vejlevej til at se ud. Byggeriet er tegnet af arkitekten Bjarke Ingels, og det indeholder en udvidelse af Billund Plejecenter samt boliger, der skal administreres af henholdsvis Kirkbi A/S og Billund Boligforening. Illustration: Bjarke Ingels Group.
Billund Kommune kommer til at betale 11 millioner kroner mindre end oprindeligt planlagt på det nye byggeri på Kastaniehjørnet. Det skyldes, at Kirkbi kommer til at råde over flere boliger end planlagt, hvorfor der bliver lidt færre til Billund Boligforening.
Annonce

Billund: Det nye byggeri på hjørnet af Vejlevej og Hans Jensensvej kommer til at få færre almene boliger, som Billund Boligforening kan råde over og udleje, end oprindeligt planlagt. I stedet for de oprindeligt planlagte 31 almene boliger, kommer projektet i stedet til at indeholde 25 af slagsen.

Det nye byggeri, der bliver rejst i et samarbejde mellem Billund Kommune, Billund Boligforening samt Kirkbi A/S, kommer til at indeholde en udvidelse af Billund Plejecenter samt en række boliger, der skal fungere som private boliger ejet af Kirkbi A/S samt som almene boliger, der skal udlejes gennem Billund Boligforening.

Oprindeligt var det meningen, at byggeriet skulle indeholde 31 almene boliger, men de planer er der efter ønske fra Kirkbi A/S – og med accept fra Billund Kommune – nu blevet ændret på.

Annonce

Flere lejligheder til Kirkbi

Kirkbi A/S har udtrykt ønske om at kunne disponere over flere boliger i projektet, og de øvrige parter er derfor gået med til, at der i stedet bliver 25 lejligheder, som Billund Boligforening kan udleje. Det var et ønske, som Billund Byråd tirsdag aften valgte at vende tommelfingeren opad til.

Det er lejligheder, der vil være mellem 58 og 116 kvadratmeter store, hvor lejlighederne, som bliver ejet af Kirkbi, vil være en anelse større. Her vil den mindste lejlighed brede sig over 96 kvadratmeter, mens de, der ender med at flytte ind i den største lejlighed, får 164 kvadratmeter at brede sig på.

Lejlighederne, som bliver ejet af Kirkbi, vil blive udlejet på lige fod med de øvrige lejligheder, oplyser Kirkbi A/S.

Byggeriet vil desuden indeholde 10 demensboliger, som Billund Plejecenter kommer til at råde over.

Annonce

Mindre kommunal betaling

Det nye byggeri har fået navnet Kastaniehjørnet, da det ligger lige ud til Kastanierundkørslen. Byggeriet kommer til at bestå af 6600 kvadratmeter fordelt på seks etager i varierende højde.

Da byggeriet kommer til at indeholde færre almene boliger end oprindeligt planlanlagt, betyder det også, at Billund Kommune kommer til at slippe billigere end oprindeligt antaget. I stedet for at skulle bruge 58,8 millioner kroner på projektet kan kommunen nu nøjes med at finde 47,6 millioner kroner frem.

- Boligforeningen skal have 25 boliger i stedet for de oprindelige 31. Det gør, at det kommunale tilskud på 10 procent er blevet tilsvarende mindre, siger borgmester Ib Kristensen (V).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

"Så skal han hjem og holde fest...": Nej, børnefødselsdage må vente til oktober, hvis det står til kommunen

Debat

Så fik vi et regionsbudget i hus

Vejle Boldklub

VB-anføreren efter sejren over Sønderjyske: Vi viste, vi kan være med

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce