Annonce
Kultur

Kirke: Graverne kan se frem til mere plads ved Lintrup Kirke

Graverne ved Lintrup kan se frem til mere plads. Menighedsrådet håber på, at byggeriet af et nyt redskabsskur, en materialeplads og og ombygning af det eksisterende graverhus kan gå i gang i april-maj. Foto: Visit Vejen
Landzonetilladelsen er på plads – går alt efter planen, kan byggeriet af blandt andet et nyt redskabsskur indledes i foråret.
Annonce

Lintrup: Graverne ved Lintrup Kirke kan snart se frem til at få mere plads og bedre forhold. Vejen Kommune har nemlig givet landzonetilladelse, så der kan udvides på det eksisterende område.

Tilladelsen skulle efterfølgende i høringsfase. Den nødvendige tilladelse kræver nemlig dispensation fra fredningen.

Projektet omfatter et 69 kvadratmeter stort redskabsskur, der er magen til det eksisterende, og en 80 kvadratmeter stor materialeplads. Projektet indeholder også en ombygning af det eksisterende graverhus. Der skal blandt andet være et særskilt kontor og et mandskabsrum.

- Den øjeblikkelige status er, at vi regner med at få byggetilladelse, og så skal vi igennem en licitation. Så går de næste to måneder, og vi håber på at komme i gang med byggeriet i april-maj, siger formanden for Lintrup Hjerting-Sogns Menighedsråd, Jens Kristian Poulsen.


Vi håber på at komme i gang med byggeriet i april-maj.

Jens Kristian Poulsen, formand for Lintrup-Hjerting Sogns Menighedsråd.


Menighedsrådet har fået bevilget et sted mellem 1,5-1,6 million kr. til projektet, der allerede var på budgettet i 2019/2020.

Annonce

Flere urnebegravelser

Lintrup-Hjerting Sogns Menighedsråd er i det hele taget meget aktive lige nu. Man har også fået lavet tegning til det, der kaldes ”Fremtidens Kirkegård". Her indgår en kopi af Kongeåen i blå blomster, der skal skildre historien om ”Flugt over Kongeåen”.

Projektet er langsigtet, og der kan gå 30-40 år, inden det er færdiggjort.

- Gravsteder er fredede, så vi kan ikke lave det hele på en gang. Vi har i dag mange tomme pladser, og vi skal sikre, at kirkegården stadig ser pæn ud, siger Jens Kristian Poulsen.

Planen omhandler gravstederne syd for kirken. Der udlægges også flere urnegravsteder, blandt andet i bede og under træer. Der bliver plantet nye træer spredt i randen af kirkegården til erstatning for de eksisterende træer, som står tæt på diget og giver skader på diget.

Netop antallet af urnebegravelser er stigende på landsplan.

- I storbyerne udgør urnebegravelser cirka 90 procent af alle bisættelser. Det kan blandt andet skyldes, at omkostningerne ved urnebegravelser er mindre, og urnegravsteder er noget mindre og noget billigere, siger Jens Kristian Poulsen.


I storbyerne udgør urnebegravelser cirka 90 procent af alle bisættelser. Det kan blandt andet skyldes, at omkostningerne ved urnebegravelser er mindre, og urnegravsteder er noget mindre og noget billigere

Jens Kristian Poulsen, formand for Lintrup-Hjerting Sogns Menighedsråd
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Corona-alarm i Vejle: Nu stemmer styrelse dørklokker i de mest belastede områder

Annonce