Annonce
Give

Kirke skal renoveres for millioner: Klokke fra 1438 skal suppleres af nyere model

I sidste del af 2021 bliver Øster Nykirke Kirke lukket på grund af renovering. Den forventes at stå på indtil foråret 2020 og er budgetteret til 5,5 millioner kroner. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Senere på årets begynder en omfattende renovering af Øster Nykirke Kirke, der forventes at vare indtil foråret 2022. Blandt andet skal kirkens klokke have selskab af en mere moderne udgave.

Øster Nykirke: Kirkegængere, der er vant til at besøge Øster Nykirke Kirke, må fra august og flere måneder frem, undvære at komme i kirken.

Fra august og frem til foråret 2022 skal kirken renoveres. Faktisk begynder istandsættelsen allerede 17. maj, hvor kirketårnet lukkes af umiddelbart efter årets konfirmationer. Kirkens klokke, der stammer helt tilbage fra 1438, skal suppleres af en nyere og mere moderne, som kan ringe automatisk. Det skal en kirkeklokken ifølge lovgivningen kunne, og det kan altså ikke lade sig gøre med den gamle model.

Derfor skal der laves en ny klokkestol under kirkens tag, hvor der er plads til begge klokker.

Annonce

- Vi er meget kede af, at vi ikke kan benytte den gamle klokke, men Arbejdstilsynet har påpeget, at det ikke er den helt rigtige måde at gøre det på. Derfor har vi gennem mange år snakket om det, og der har været for og imod. Personalet er kede af, at vi ikke må bruge den. Vi er jo også en af de eneste kirker tilbage herude, hvor vi har en manuel klokken, siger menighedsrådsformand Karl-Holger Kristensen.

Han fortæller dog, at den gamle klokke fortsat må og vil blive benyttet til eksempelvis gudstjenester og bryllupper.


Vi er meget kede af, at vi ikke kan benytte den gamle klokke, men Arbejdstilsynet har påpeget, at det ikke er den helt rigtige måde at gøre det på.

Karl-Holger Kristensen, menighedsrådsformand Øster Nykirke Sogn


Genåbning i foråret 2022

Udover en ny klokke skal bjælkerne i tårnet enten udskiftes eller repareres. Den øvrige renovering tager fart 2. august og indebærer blandt andet, at alt inventar skal ud af kirken, så der kan kalkes og males. Når det er gjort, bliver der sat nye lamper op i skibet, således lysforholdende bliver bedre om aftenen.

Samtidig skal der sættes varmeelementer under bænkene. Det betyder, at den hidtidige varmekilde - et ældre oliefyr, der ofte lider af udfald - kan fjernes.

Også Vonge Kirke står foran en periode med renovering, men her er projektet endnu ikke helt så langt fremme.

Kirken skal have udskiftet taget på kirketårnet, men de endelige godkendelser er endnu ikke helt på plads. Det gælder blandt andet blåstemplinger fra både provsti, stift samt Nationalmuseet, der alle har noget at sige, når en ældre kirke som Vonge Kirke skal renoveres.

Menighedsrådet forventer, at Øster Nykirke Kirke står færdig inden konfirmationerne i 2022.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Egtved For abonnenter

Thyra, Kasper og rigtigt mange andre risikerer at skulle vinke farvel til noget af det, som de holder meget af - meget snart

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Live valgdebat: Hvordan får vi bedre offentlig transport, hvor skal solcelleparkerne ligge, og hvilke byer skal have byggegrunde?

Vejle Boldklub For abonnenter

Live: VB spiller pokal-bold i Horsens, og der er en kvartfinaleplads på spil

Alarm 112

De afslørede sig selv: Butikstyve kom i slagsmål uden for forretningen

Billund For abonnenter

Niårige Magnus har en kræfttumor i hjernen og har fået 81 gange kemo: - Vi nyder ham, mens vi har ham

Alarm 112

Han kørte videre fra påkørsel: Vaks trafikant fulgte efter ham

Vejle For abonnenter

Dømt for sygehus-svindel, de lokale lejere bor billigere, gågaden lukket for valgplakater, Vejle kåret som årets transportkommune og lokal forening ramt af global varekrise: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Erhverv

Selvkørende trucks og robotteknologi omdanner kyllingekød til færdigpakkede nuggets på rekordtid: - Vi vil gerne bruge vores medarbejdere til det, de er bedst til

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Hedensted

Lene Langelund lukker sin ellers velkørende butik i Hedensted: Har sidste åbningsdag 27. november

Danmark

Heunicke: Flere skal vaccineres hvis Danmark skal være åbent

Vejle

Alternativt bingo: Håbefuldt parti benytter sine få valgplakater som spilleplader - det er ikke specielt grønt at spille med

Billund For abonnenter

Kirkbi har købt endnu en bygning i Billunds bymidte: Prisen var 18 millioner kroner

GAMLE DAGE

En vaskeægte iværksætter: Manden, der satte Vejle på søkortet, havde et heftigt og lidenskabeligt temperament

Annonce