Annonce
Ikast-Brande

Kirkeklokke betjenes af frivillige

Den gamle klokke i Tyrsting Kirke betjenes indtil videre af en flok frivillige, der må bruge håndkraft. Men senere kommer der automatik til. Privatfoto

Tyrsting: Kirken i Tyrsting er i øjeblikket uden en graver. Menighedsrådet er i gang med at søge efter en ny graver, men i mellemtiden har man oprettet et frivilligt "ringer-laug", der skal sørge for, at den gamle håndbetjente kirkeklokke ringer, som den skal.

- Menighedsrådet har besluttet at installere automatisk ringning i kirken. Men der går jo lidt tid, indtil det er i orden med tilbud og tilladelser med mere. Og i mellemtiden skal vi jo gerne have solen ringet op og ned. Derfor er der lavet et "ringer-laug" bestående af frivillige, der morgen og eftermiddag har en tjans med at ringe med klokken over Tyrsting sogn, fortæller menighedsrådsformand Vagn Hougaard.

Lauget har fungeret i et par uger, og alle er ved at være i træning. I mellemtiden håber menighedsrådet, at folk i sognet affinder sig med, at der i begyndelsen er lidt ekstra "bimlen" en gang imellem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Annonce