Annonce
Give

Kirkekoncert med julens sange

Voksenkoret ved kirkerne Øster Nykirke og Vonge har i dag 30 sangere. De synger torsdag 5. december julen ind i Øster Nykirke Kirke. Privatfoto.
Annonce

Øster Nykirke: Der bliver masser af både kendte og mere ukendte juletoner i Øster Nykirke Kirke torsdag 5. december.

Her vil voksenkoret ved Øster Nykirke og Vonge Kirker synge julen ind. Koret består for øjeblikket af 30 sangere fordelt på sopran, alt, tenor og bas. Koret har haft et travlt og spændende efterår med opførelse af Spillemandsmessen i uge 41 og forberedelse af julekoncerten.

Ved koncerten på torsdag vil man blandt andet kunne høre koret synge ”Vågner op, basunen gjalder” med melodi af Ph. Nicolai, der komponerede musikken i 1599. Det er en melodi, som har vakt mange komponisters interesse, heriblandt den nok betydeligste orgelkomponist gennem tiderne, J.S. Bach.

J.S. Bach har komponeret en orgelkoral over denne melodi, nemlig ”Wachet auf, ruft uns die Stimme”. Det morsomme er, at i denne orgelkoral er selve akkompagnementet til melodien faktisk blevet mere berømt end selve melodien. Denne orgelkoral vil blive spillet.

Af andre musikalske højdepunkter nævner korets dirigent Inge Hermann, der også er organist ved kirkerne, blandt andet Gustav Holsts meget smukke ”In the bleak midwinter”. Den har tekst af den engelske digter Christina Rosetti, der skrev digtet i 1872. Men først i 1906 blev der sat musik til, og det var altså Gustav Holst, der sørgede for det.

Koret synger også ”O holy night” af Adolphe Adam. Og så kan tilhørerne glæde sig til Cesar Francks ”Panis Angelicus”. Men selvfølgelig byder koncerten også på nogle fine arrangementer over kendte danske julesalmer.

Tilhørerne får desuden selv mulighed for at være aktive, idet de inviteres til at synge med på nogle af de elskede advents- og julesalmer. Poul Viller akkompagnerer fra klaver og orgel.

Koncerten starter klokken 19.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce