Annonce
Børkop

Kirken skal være blå, før den bliver hvid

Renovering af Skærup Kirke betyder, at kirketårnet for en stund er blåt. Foto: Mette Mørk
Skærup Kirke har et tårn, der ser noget anderledes ud lige for tiden. Det er der gode grunde til.

Skærup: Kirken i Skærup er omkranset af lysegrønne farver, som det sig hør og bør om foråret, men det hvide kirketårn har i disse dage en helt anden farve. I hvert fald set udefra. Det er nemlig blåt.

Der er sat stilladser op ved både vest og sydsiden af tårnet. Og på stilladserne er der et blåt sikkerhedsnet, derfra den blå farve.

- Vi er i gang med en større renovering. Vi har gennem længere tid haft problemer med at få kalket tårnet. Når vi fik det kalket, hang det ikke ordentlig ved. Det skal vi nu have rådet bod på, siger Helle M.T. Pedersen, der er formand for menighedsrådet.

Det er i fortiden, at der er sket noget uheldigt, som nu skal løses. Blandt andet skal der krattes fuger er ud, så den kan fuges op på ny. Samt andre ting.

- Kirken blev renoveret i 1988, og det var på det tidspunkt, at noget gik galt. Der blev dengang truffet nogle valg, som vi har kæmpet med i mange år nu. Blandt andet blev kirketårnet sandblæst på en alt for hård måde, forklarer hun.

Annonce

Færdig midt i juni

Derfor har en arkitekt set på, hvad der skal gøres. Og nu er håndværkerne så gået i gang.

- Det er ikke et helt lille projekt, så de skal efter planen først være færdige i uge 25, altså midt i juni, så man må i nogle uger endnu leve med, at kirketårnet er blåt, siger Helle M.T. Pedersen.

Ud over kirketårnet vil der også blive lavet noget ved kirkens tag. Det er almindelig vedligehold, som laves nu, for nu er man jo alligevel i gang med at arbejde med kirken.

Skærup Kirke er, så vidt man ved, fra omkring år 1130, mens det nuværende kirketårn er fra 1881.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce