Annonce
Jelling

Kirkens personale arbejder hjemme: ’En rigtig beslutning, der virker forkert’

Sognepræst i Jelling Kirke, Kristian Bøcker, og alt personale i kirken arbejder for tiden hjemmefra. Han mener, det er den rigtige beslutning, selvom det føles forkert at låse kirkens døre. Arkivfoto: Mette Mørk
Sognepræsten Kristian Bøcker og hans kollegaer i den aflåste Jelling Kirke arbejder for tiden derhjemme under coronakrisen. Han er ked af, at kirkens døre er låste i alle døgnets timer, men ser det som den korrekte beslutning.

Jelling: Højtideligheder såsom dåb, vielser, konfirmationer og gudstjenester er udskudt i den aflåste Jelling Kirke, hvilket også er tilfældet alle andre steder i landet.

Sognepræsten, sekretæren, kirketjeneren, kordegnen og organisten, der blandt andre udgør kirkens personale, passer alle deres arbejde i egne hjem for at undgå risikoen for coronasmitte.

- Situationen føles uvirkelig, som om man ser en ret dårlig film, hvori man forhåbentligt snart oplever rulleteksterne, siger Kristian Bøcker, der er sognepræst i Jelling Kirke.

Han har i øjeblikket travlt med at planlægge kirkens fremtidige begivenheder med konfirmationer til august og september og gudstjenester tidligst fra april, mens han også agerer hjælpelærer for sine børn derhjemme.

- At kirkens rum er lukket, er jeg virkelig ked af, selvom det er den helt rigtige beslutning fra myndighedernes side. Forleden dag tjekkede jeg kirken først på dagen, og det føltes da forkert, at døren var låst. Jeg kunne mærke, at jeg ikke var meget for at holde folk ude af kirken, hvis nu en person var kommet forbi og ville ind. Det er jo slet ikke meningen med kirken, fortæller Kristian Bøcker.

Annonce

Kristendommens budskab er, at folk ikke er alene om et problem, og derfor er jeg i telefonrøret. Jeg tror, vi kommer til at holde endnu mere af hinanden og hverdagen, når tiden med corona er forbi.

Kristian Bøcker.

Digitale gudstjenester

Gudstjenesterne i Jelling Kirke er fra dags dato udskudt til april, og samtidigt hænger påskens gudstjenester i en tynd tråd.

Derfor overvejer Kristian Bøcker sammen med de tredive andre præster og resten af kirkens personale i Vejle Provsti, om man kan finde på digitale løsninger i stedet.

- Biskoppen har sendt en besked ud om, at kirkerne skal forberede sig på, at påskens gudstjenester kan blive aflyst grundet coronavirus. Derfor arbejder jeg blandt andre på, om Jelling Kirke kan streame små andagter eller gudstjenester over internettet. I øjeblikket lægger vi søndagsprædiken op på kirkens hjemmeside. Jeg frygter, at der kan gå lang tid, før vi igen kan afholde gudstjenester i Jelling Kirke, siger Kristian Bøcker.

Præsten er ved røret

Kristian Bøcker holder sig også parat til kommende begravelser og bisættelser, som der ikke har været nogen af i Jelling Kirke de seneste uger.

- Det bliver i den nuværende situation en forkortet højtidelighed for kun de allernærmeste pårørende. Vi må højest være 20 i kirken inklusive personale, siger Kristian Bøcker.

Sognepræsten fortæller, at folk under coronakrisen selv kan føle krise, og derfor er han altid tilgængelig på telefonen.

- Kristendommens budskab er, at folk ikke er alene om et problem, og derfor er jeg i telefonrøret. Jeg tror, vi kommer til at holde endnu mere af hinanden og hverdagen, når tiden med corona er forbi, fortæller Kristian Bøcker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Liveblog: Kirkeminister dropper at arbejde for åbne kirker i påsken

Vejle

Mens coronastormen raser: 101-årige Irmgard går tur hver dag og klarer selv al rengøring

Annonce