Annonce
Vejle

Kirkeombygning har fået grønt lys

Onsdag godkendte Haderslev Stift det ombygningsprojekt, som menighedsrådet ved Sct. Nicolai Kirke i lang tid har arbejdet med. Med godkendelsen følger også millioner af kroner til finansieringen.

Vejle: Sidste sommer forventede menighedsrådsformand Christian Møller, at en ombygget Sct. Nicolai Kirke ville stå klar til julen 2018. Men projektet kom aldrig i gang, fordi de endelige godkendelser ikke var på plads.

Men nu skulle den være god nok.

Onsdag kunne menighedsrådet for Sct. Nicolai Kirke endelig melde ud, at Haderslev Stift har godkendt og tilvejebragt finansieringen til ombygningsprojektet af kirken.

- Sct. Nicolai Kirke trænger til at blive gjort i stand, og samtidig har vi hårdt brug for permanente velegnede sognelokaler midt i byen, siger menighedsrådsformand Christian Møller.

Det er godt og vel 50 år siden seneste større istandsættelse af kirken, der fandt sted perioden 1965-67.

- Nu sker istandsættelsen ved en omfattende intern ombygning, der virkelig er store perspektiver i, siger Christian Møller og glæder sig over at provst Leif Arffmann og resten af provstiudvalget har bakket op om projektet.

- Det har betydet virkelig meget for, at vi nu står foran realiseringen af ombygningen.

Det kommer der til at ske

Ombygningsprojektet tager udgangspunkt i en udnyttelse af de eksisterende rum i kirkens tårn og sidebygninger.Sognegårdsfaciliteter bliver flettet ind i kirkens rum, så der bliver tale om et integreret hele.

Indgrebene i kirkerummet udføres så vidt muligt efter reversibilitetsprincippet, så nye bygningsdele igen kan fjernes uden originalsubstansen tager skade.

Pulpituret udvides i hele kirkens bredde, og alteret fremrykkes, så der kan blive et nyt møderum i korets østende.

Tårnets sidebygninger ombygges, så der kan etableres en bedre trappe, nyt anretterkøkken og flere toiletter.

I kirken udføres en generel indvendig istandsættelse.

Projektet tager mindst 14 måneder

Først i løbet af en uge kan Sct. Nicolai Kirkes menighedsråd offentliggøre, hvornår ombyningsprojektet kan gå i gang.

Det forventes, at byggeperioden vil strække sig over mindst 14 måneder.

- Mens Nicolai er lukket, holder vi gudstjenester i det gamle Sct. Maria på Blegbanken, oplyser sognepræst Maibrit Pedersen og tilføjer:

- Vi kommer til at sidde noget tættere og komme hinanden mere ved, for i Sct. Maria er der jo knap så mange kvadratmeter som i Sct. Nicolai. Alt i alt er det en berigende tid, vi går i møde.

Annonce

Erfaren arkitekt

Det er arkitektfirmaet E+N Arkitektur, tidligere Exners Tegnestue, der står for projektet. Firmaet har stor erfaring med projekter i kirkeverdenen.

Menighedsrådsmedlem og arkitekt Mette Holm Pedersen er menighedsrådets tovholder på det store projekt, og hun vil sammen med kirkeværge Svend Simonsen deltage i de ugentlige byggemøder, der vil følge ombygningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Peanutbutter-banana-sandwich og portugisiske grillspyd: Det har der været serveret på Vejlegården siden fagkonflikten

Erhverv

Forsker om Vejlegården: Politikerne var med til at forlænge konflikten ved at at blande sig. Den kunne hurtigt være blevet afgjort i arbejdsretten

Erhverv

De seks vigtigste ting, du skal læse, for at forstå konflikten på restaurant Vejlegården

Annonce