Annonce
Jelling

Kirkerne er målt op: Så mange må der være i Jelling, Hvejsel, Vindelev og Ildved

Jelling Kirke er klar til invitere kirkegængere indenfor to gange på Kristi himmelfartsdag. Foto: Anders Kynde
Der er rig mulighed for at komme i kirke i Jelling, Hvejsel eller Vindelev på Kristi himmelfartsdag. Men på grund af coronarestriktionerne bliver det en anderledes oplevelse end for tre måneder siden.
Annonce

Jelling: Folkekirken er nu også med i genåbningen.

For kirkerne i den tidligere Jelling Kommune betyder det i første omgang, at der er gudstjeneste torsdag på Kristi himmelfartsdag. - Ifølge retningslinjerne må der være 35 mennesker til gudstjenesten i Jelling Kirke. Derfor er der to gudstjenester henholdsvis klokken 10.30 og 14, fortæller Kristian Bøcker, der er sognepræst i Jelling Kirke.

- Vi håber, at der vil være forståelse for at deles om pladserne, hvis det bliver nødvendigt – og måske komme igen om eftermiddagen, hvis der er fyldt op om formiddagen, tilføjer han.

Siden 12. marts har alle landets kirker været lukket for at dæmme op for spredning af coronavirus. Det har dog været muligt at gennemføre dåb, vielser og begravelser under særlige restriktioner. Men nu er de åbnet igen.

Sådan er retningslinjerne

  • Der må maksimalt tillades adgang for én besøgende per fjerde kvadratmeter gulvareal, hvortil der er offentlig adgang. Gulvarealet opgøres væg til væg uanset inventar.
  • Forkynderen samt personale, der medvirker under gudstjenesten, tæller ikke med i opgørelsen.
  • Det bør sikres, at der er mindst én meter mellem personer. I situationer, hvor der kan være øget risiko for dråbesmitte, som eksempelvis når der synges, bør der sikres to meters afstand mellem kirkegængere.
  • Dog er der den fodnote, at hvis man bor i samme husstand, kan man sidde med normal afstand til hinanden.
  • Der er ikke forbud mod eksempelvis uddeling af nadver, men det bør nøje overvejes, hvordan det kan gennemføres sundhedsmæssigt forsvarligt.

Kilde: Kirkeministeriet

Annonce

Koncert aflyst

Søndag 24. maj er der også gudstjeneste i Jelling Kirke. Da er det klokken 10.30. Dog er det ikke muligt at gennemføre den planlagte koncert søndag eftermiddag med pianisten Katrine Gislinge, oplyser Kristian Bøcker Han tilføjer, at man håber at være klar med åbning af Jelling Kirke for besøgende i dagtimerne fra sidst på ugen.

Kirkens medarbejdere er tilbage i Sognehuset i Gormsgade.

Annonce

Oplandet er også klar

I Vindelev og Hvejsel kirker er der ligeledes gudstjenester Kristi Himmelfartsdag. Begge steder klokken 10.30.

I disse kirker er der plads til henholdsvis 19 og 22 personer jævnfør de aktuelle retningslinjer.

På søndag er der i Vindelev Kirke igen gudstjeneste klokken 10.30 ved sognepræst Birgitte Rosager Møldrup, mens kollegaen Gitte Sandager Bjerre står klar i Ildved Kirke til gudstjeneste klokken 9. I Ildved Kirke må der være 16 personer.

- Fra på mandag er kirkerne åbne fra klokken 7 til 20, så har man atter mulighed for at gå ind og sætte sig, bede en bøn, finde ro til krop og sjæl og tænde et lys. Der vil selvfølgelig være sprit tilgængeligt, oplyser Gitte Sandager Bjerre, som er præst i Hvejsel og Ildved sogne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Konspirationsteorierne er for alvor kommet til Vejle: 'Jeg kunne bare ryste på hovedet'

Vejle

Det måtte komme: Første vejlensere smittet med engelsk corona-variant

Coronavirus

Live:  Rekordmange smittede plejehjemsbeboere døde sidste uge

Annonce