Annonce
Kultur

Kirkevandring: Vær pilgrim for en dag

"Kilden" er et gennemgående tema for kirkevandringen lørdag 21. september, når du kan snøre støvlerne og prøve pilgrimslivet for en dag. Privatfoto
Kom med på en éndags pilgrimsvandring, en kirkevandring mellem Jelling, Kollerup og Vindelev Kirker under ledelse af tidligere sognepræst ved Hover Kirke, Søren Due.

Jelling: Flere og flere danskere tiltrækkes af pilgrimsvandring. I Jelling ser vi det for eksempel på mængden af mennesker, der kommer forbi på deres vandring ad Hærvejen.

- Årsagerne til, at pilgrimsvandringerne tiltrækker er mange, men midt i en verden af travlhed og flygtige indtryk tilbyder vandringen en mulighed for stilhed, enkelhed og eftertanke, lyder det i en pressemeddelelse fra Jelling Kirke.

Lørdag 21. september er der mulighed for at deltage i en kort pilgrimsrejse, en kirkevandring, fra Jelling over Kollerup til Vindelev Kirke. Der bliver gjort holdt i alle tre kirker på vejen.

Vandreturen er på cirka 8,5 km. Den eneste forudsætning for deltagelse er, at man kan gå de 8,5 km, er nysgerrig på, hvad pilgrimsvandring er, og så selvfølgelig har tøj og fodtøj efter forholdene.

Annonce

Tema: Kilden

Turen starter i Sognehuset klokken 9 lørdag morgen. Herfra er første etape ganske kort, idet det blot er over på den anden side til Jelling Kirke til en lille andagt, et par salmer, noget musik og et par ord at gå på.

- Det gennemgående tema for andagterne og ordene er "Kilden", og af samme årsag kommer vandreruten blandt andet til at gå omkring en af Gudenåens kilder ved Søren Dues hjem i Kollerup. Musikken i alle tre kirker er ved organist Henrik Rosendal, fortæller arrangøren.

Kirken er vært ved en frokost i Kollerup og kan desuden være behjælpelig med hjemtransport fra Vindelev.

Tilbagekomst i Jelling er cirka klokken 15. Deltagelse er gratis og tilmelding er ikke nødvendig

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Ung spritbilist blev afsløret i McDrive

Vejle

Sidder du også i haven i stedet for på festivalpladsen? Lyt til noget nyt - hvis du tør

Annonce