Annonce
Vejle

Kirsten måtte køre hjem med alt sit skrald: Kun folk med lige nummerplader kom ind på genbrugspladsen

Genbrugspladserne har været lukket i omrking to uger for private. Nu er de åbne igen. Foto: Mette Mørk
Kommunens fire genbrugspladser slog bommen op for private med lige nummerplade tirsdag morgen. I Vejle forløb åbningen stille og roligt. Enkelte kørte forgæves.
Annonce

Vejle: Allerede fra morgenstunden trillede de første biler med fyldte trailere ind på genbrugspladsen i Vejle.

Vejle Genbrugsplads på Vestre Engvej åbnede for private tirsdag klokken 9 - i lighed med kommunens tre øvrige genbrugspladser i Børkop, Give og Egtved.

I Vejle forløb åbningen stille og roligt. Ingen holdt længe i kø tirsdag morgen.

- Vi håber, det fortsætter sådan her, men vi forventer, at der vil komme flere hen midt på dagen, sagde Jørgen Chris Madsen, som er områdechef for natur, vej og genbrug i kommunens teknik- og miljøforvaltning.

Alle fire genbrugspladser kører efter en nummerpladeregel for at lette presset. Tirsdag får kun biler med lige endecifre som 8 eller 2 adgang til pladsen. Onsdag gælder det ulige numre. Fra 2. april er det lige tal på lige dato. Ender ens nummerplade på et bogstav, kan man køre ind på pladserne alle dage.

Flere ansatte fra genbrugspladsen hjælper til med dirigere bilerne ind på pladsen. I Vejle må højst 25 biler ad gangen være på pladsen.

Du skal køre ind fra Vejledalen

  • I Vejle er trafikken til genbrugspladsen lagt om fra Bredstenvej og Vardevej. Bilister ledes ind på pladsen via Vejledalen, og når man drejer ind på Vestre Engvej, er vognbanen ensrettet ind mod genbrugspladsen.
  • Lastbiler og erhverv kører i højre spor, mens private kører i venstre spor på Vestre Engvej. Når man forlader pladsen igen, er det mod øst hen forbi DGI Huset. Også i Give, Børkop og Egtved ledes trafikken ensrettet ind på genbrugspladserne.
  • Hvis bilkøerne begynder at strække sig for langt, bliver nyankomne bedt om at køre videre og vende tilbage senere.
Annonce

Ulige numre

Der var enkelt "affaldskunder", som ikke havde set, at pladsen tirsdag er åben for lige cifre, og de blev afvist ved porten. En af dem var Kirsten Hilde fra Vejle. Hun havde fyldt sin lille bils sæder og bagagerum med tøj, gamle sager og haveaffald, men det sidste tal på nummerpladen viser tallet 1.

- Jeg tænkte lige: "Juhu, endelig kan jeg komme på genbrugspladsen," men så havde jeg ikke forstået det med nummerpladereglen. Nu kører jeg hjem igen og aflæsser min bil. Det er der ikke noget at gøre ved, fortalte Kirsten Hilde, der vil vende tilbage på en ulige dato.

Genbrugspladsen er klokken 7-9 på hverdage kun åben for erhverv. Klokken 9-18 er der åbent for både erhverv og private. I den kommende weekend holdes genbrugspladserne ekstraordinært åbne fra klokken 8 til 18 - både for private og erhverv.

Genbrugspladserne kører umiddelbart efter nummerpladereglen indtil påske. Dette kan dog ændre sig, oplyser AffaldGenbrug. Dette vil fremgå på Vejle Kommunes Facebook-side og hjemmeside, som det vil være en god idé at tjekke inden gensynet med genbrugspladsen.

Huskeregler på genbrugspladsen

  • Brug handsker for at undgå smitte.
  • Hold minimum to meters afstand til andre.
  • Har du sager og tøj til genbrugsbutikker og organisationer - hvis muligt, hold det hjemme, indtil de henter igen.
  • Kan dit besøg på genbrugspladsen vente, så tøv lidt med at suse af sted. Mange mennesker forventes at besøge genbrugspladserne de kommende dage.

Kilde: Vejle Kommune

- Jeg har fyldt bilen med papir, pap, haveaffald og en defekt lampe, men nu kan jeg så køre tilbage igen. Sådan er det. Jeg kan godt forstå reglerne, og jeg vender tilbage en anden dag, sagde Kirsten Hilde fra Vejle. Hun tog afvisningen med et smil. Foto: Mette Mørk
- Jeg har været i haven og klippet hæk, som jeg nu kan aflevere. Jeg synes, det har været fint, at de har valgt at holde pladserne lukket, men nu også dejligt, at de åbner igen. Det fungerer godt. Folk er gode til at holde afstand, sagde Hardy Knudsen. Foto: Mette Mørk
- Vi havde en vandskade efter det voldsomme regnvejr. Nogle ting blev ødelagt, og jeg har derfor haft dem liggende i traileren, indtil jeg kunne komme på genbrugspladsen igen. Nu bød muligheden sig, og jeg kørte derfor af sted fra morgenstunden, fortalte Lars Knudsen, der bor i Skibet ved Vejle. Foto: Mette Mørk
Genbrugspladserne åbnede igen for private tirsdag. Foto: Mette Mørk
Genbrugspladserne åbnede igen for private tirsdag. Foto: Mette Mørk
Genbrugspladserne åbnede igen for private tirsdag. Foto: Mette Mørk
Genbrugspladserne åbnede igen for private tirsdag. Foto: Mette Mørk
AffaldGenbrug har afleveret hovedparten af sine værnemidler til sundhedssektoren. Derfor opfordres borgere til at troppe op iført handsker på genbrugspladserne. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Street Art-festival vender tilbage

Give For abonnenter

Præsten skiftede Ringive ud med Los Angeles: - Der er meget, Biden skal reparere

Annonce