Annonce
Egtved

Kirsten og Ole glæder sig til at finde den nye mening i tilværelsen

I 25 år har Kirsten Storgaard og Ole Sørensen stået i spidsen for Ågård Efterskole. Nu glæder de sig til at se, hvad livet har at byde på i deres tredje alder - men de kommer nu stadig til at savne det fællesskab, de har nydt gennem deres 25 år på skolen. Foto: Yilmaz Polat
Efter 25 år som forstanderpar på Ågård Efterskole glæder Kirsten Storgaard og Ole Sørensen sig til at se, hvad livet bringer med sig.

Ågård: Kærligheden stærke arm. Sådan betegner Ole Sørensen selv den rolle, han og Kirsten Storgaard har haft på Ågård Efterskole, hvor de i 25 år har været forstanderpar.

- Unge mennesker har i høj grad brug for nogle voksne, de ved, hvor de har henne. Nogle voksne, der kan sætte en en klar retning, og som man ikke kan løbe om hjørner med. Men samtidig nogle voksne, som kan lide dem og støtter dem, når de laver fejl, forklarer Ole Sørensen.

Tydelige værdier har altid gennemsyret deres arbejde på skolen. Både over for medarbejderne og overfor eleverne.

- Værdier skal ikke bare været noget, der står i nogle pjecer og nogle papirer, eller som bliver nævnt i taler. De skal være en del af hverdagen. Hvem er jeg som menneske? Hvordan er man en god kammerat? Det har vi forsøgt at skabe rum til, at eleverne får reflekteret over, fortæller Kirsten Storgaard.

Annonce

Vi har haft et særdeles meningsfyldt liv her på skolen. Nu skal vi finde ud af, hvad det er, der skal give vores liv mening, når vi stopper her. Det glæder vi os til.

Kirsten Storgaard

Stopper som forstandere

I 25 år har parret gjort deres for at udvikle og danne de næsten 3000 elever, der har gået på skolen, siden de kom dertil i 1994. Nu nærmer afslutningen på den æra sig snart. I efteråret sidste år meddelte Kirsten Storgaard og Ole Sørensen nemlig, at de trækker sig som forstanderpar ved skoleårets udgang.

De stopper, mens de stadig elsker arbejdet med de unge elever og livet på skolen, hvor arbejde og fritid ofte flyder sammen.

- Vi har haft 25 fantastiske år her, hvor vi har haft et særdeles meningsfyldt liv, som har givet os enorm stor glæde, siger Kirsten Storgaard.

Parret er dog ikke i tvivl om, at de kommer til at savne efterskolelivet.

- Vi kommer virkelig til at savne det helt særlige fællesskab, vi har haft med elever, ansatte og skole gennem de mange år, lyder det fra Ole Sørensen, der stopper helt på skolen til sommer.

Kirsten Storgaard bliver et år mere for at hjælpe en ny forstander godt i gang.

- Jeg skal til at prøve at køre på arbejde om morgenen, og så køre hjem igen om eftermiddagen. Det er 25 år siden, jeg har prøvet det sidst. Og når jeg kommer hjem, så har jeg fri og har ikke noget ansvar, siger hun.

Flytter fra embedsboligen

I stedet venter en ny tilværelse på flere måder. Når parret stopper som forstanderpar, fraflytter de den embedsbolig, der har været deres hjem de seneste 25 år. I stedet flytter de til Vejle, i nogle boliger der er ved at blive opført ved Ibæk Strandvej i Vejle.

- Vi har ikke prøvet at bo i byen. Det kunne vi godt tænke os at prøve nu. Det kommer til at tage under 15 minutter at gå ind til byen af Vejle, og så ligger det fantastisk i forhold til fjorden. Samtidig tager det ikke lang tid at køre til Ågård, hvor vi gennem mange år har opbygget et godt netværk, forklarer Ole Sørensen.

Den nye bolig forventes dog først at være klar til indflytning til november, så indtil da flytter parret i sommerhuset i Mørkholt.

Ole Sørensen og Kirsten Storgaard stopper som forstanderpar på Ågård Efterskole til sommer. Vi tager en snak med dem om årene på efterskolen, og hvad der så skal ske i stedet. Foto: Yilmaz Polat

Skal finde en ny mening i livet

Men hvad der ellers skal ske, får lov til at være et spændende endnu ukendt kapitel.

- Vi er så heldige at have en helt ekstraordinær god mulighed for få en god tredje alder. Vi er mentalt og fysisk i fornuftig forfatning, og vi har den økonomiske mulighed for at se, hvad livet kan byde os. Vi ønsker ikke at lægge os fast på en masse, som vi skal. Vi vil være åbne overfor alle de muligheder, som jeg er helt sikker på nok skal vise sig efterhånden, siger Ole Sørensen.

Kirsten Storgaard supplerer;

- Vi har haft et særdeles meningsfyldt liv her på skolen. Nu skal vi finde ud af, hvad det er, der skal give vores liv mening, når vi stopper her. Det glæder vi os til.

Der afholdes afskedsreception for forstanderparret fredag 7. juni klokken 14 til 17 på Ågård Efterskole.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Ny butik med outlet i Vissingsgade

Erhverv

Ny vej er afgørende for Kvickly

Annonce