Annonce
Trekantområdet

Klagesag på vej over hvilehus til rumænske chauffører

Benny Dall sender en klage til Statsforvaltningen, hvis borgmester Jørn Pedersen og hans partifæller fra Venstre på mandag beslutter at give Contrans dispensation til at bygge sovepladser til udenlandske chauffører i industrikvarteret ved Merkurvej. Arkivfoto: Jacob Schultz

Enhedslisten klager til Statsforvaltningen, hvis V og K som ventet på mandag giver transportfirmaet Contrans dispensation til at bygge et hus med sovepladser til 30 udenlandske chauffører. - Det er ulovligt, mener Benny Dall(EL).

Kolding: Venstre og De Konservative i Kolding Byråd udløser en klagesag til Statsforvaltningen, hvis de to partier på mandag som ventet bruger deres snævre flertal til at give transportfirmaet Contrans dispensation til at bygge en bygning med 30 sovepladser, køkkenfaciliteter, bad og toiletter til sine udenlandske chauffører fra især Rumænien.

Det er Enhedslistens Benny Dall, der er på vej med klagen. Han mener, at de to borgerlige partier handler i strid med planloven, hvis de udsteder dispensationen fra den gældende lokalplan i industrikvarteret ved Merkurvej, hvor Contrans vil opføre sin såkaldte velfærdsbygning.

- Arealbestemmelserne er noget af det, der virkelig har betydning i planloven, og man må ikke dispensere fra principperne og formålet med en lokalplan. Det er det, der er ved at ske her. Enhver form for planlægning på Koldings jord bliver jo umulig, hvis man kan dispensere fra planlægningen på den måde, siger Benny Dall, der kalder Venstres og De Konservatives intention om at give Contrans dispensationen "en eklatant tilsidesættelse af planloven".

Scenariet er, at alle vognmandsfirmaer kan oprette tilsvarende overnatningssteder i Kolding, så Kolding bliver et center for udenlandske chauffører.

Benny Dall, byrådsmedlem for Enhedslisten

Klagesag

Contrans har søgt om lov til at bygge en hvilebygning til sine udenlandske chauffører i forlængelse af en klagesag mod Contrans.Klagesagen kom fra en borger, der var blevet opmærksom på, at Contrans havde opstillet beboelsesbarakker på sin adresse på Merkurvej, hvor der opholdt sig udenlandske chauffører.

Efter at kommunen havde besigtiget forholdene, fik Contrans besked på, at beboelsesbarakkerne var ulovlige, fordi de er i strid med lokalplanen, som ikke åbner op for beboelse.

Nu søger Contrans om dispensation til at opføre beboelse.

Et flertal i plan- og boligudvalget har sagt nej, mens V og K i udvalget er klar til at give dispensationen. Derfor har de sendt sagen til afgørelse i byrådet.

Presset

Benny Dall har bemærket Contrans-direktør Henrik Hansens udtalelse om, at hans virksomhed blot vil gøre noget godt for de udenlandske chauffører, der ellers må tilbringe deres hvilepauser i førerhusene ude på rastepladser og landeveje.

- Det er muligt, at Contrans gerne vil gøre noget godt for sine chauffører. Men firmaet er også presset til at gøre noget, fordi der i Frankrig, Belgien og Tyskland lige om lidt træder et forbud mod overnatning i førerhusene i de lange 45 timers hvilepauser i kraft, og et lignende forbud er på vej her i Danmark, siger Benny Dall med henvisning til oplysninger fra Enhedslistens transportordfører i Folketinget, Henning Hyllested.

Benny Dall forudser, at byrådsflertallet "åbner en ladeport" for overnatningshuse til billige udenlandske lastbilchauffører, hvis Contrans får den ønskede dispensation.

- Scenariet er, at alle vognmandsfirmaer kan oprette tilsvarende overnatningssteder i Kolding, så Kolding bliver et center for udenlandske chauffører. Det synes jeg ikke, Kolding skal være kendt for, siger han.

Annonce

På kanten

Lederen af Kolding Kommunes planafdeling, Jan Krarup Laursen, oplyser, at det også er by- og udviklingsforvaltningens vurdering, at en dispensation til hvilebygningen på Merkurvej "er på kant" med principperne i lokalplanen for området. Netop derfor har forvaltningen anbefalet politikerne at sige nej til Contrans' ansøgning.

Hvad kan konsekvensen være, hvis dispensationen alligevel bliver givet, og at Statsforvaltningen derefter erklærer byggeriet ulovligt?

- Så skal vi køre en lovliggørelsessag, og den kan enten indebære, at vi skal lave en ny lokalplan, eller at byggeriet skal rives ned, forklarer Jan Lausen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

19 måneder var nok: Nystartet vognmand sælger sin virksomhed efter et år med voldsom vækst

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Gymnasiefest gik galt, da adskillige elever faldt og blev mast under koncert med prisvindende sanger: 'Det var ikke et sikkert sted at være'

Navne For abonnenter

Lyt eller læs: Ritta var ikke som folk flest - heller ikke i døden: Vennerne skrev farvel på kisten, og hun fik sin aske i en rød VB-urne

Vejle

Vejle er omdannet til en labyrint for fodgængere: - Vi har måske været for optimistiske med gravetilladelserne, siger afdelingsleder

Hedensted For abonnenter

Nu bliver bopælen afgørende for, hvor dit barn kommer i børnehave

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Erhverv For abonnenter

De brølende 70'ere: Mere end 30 mister jobbet: Virksomhed lukker efter 45 år

Erhverv

Chris begyndte med tre brugte biler på en grusplads: Nu sælger han biler for millioner af kroner

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Leder For abonnenter

Molbo-historie koster 1,5 millioner skattekroner: Først skulle valget til ældrerådet ikke holdes, men så greb byrådet ind, så nu er der 21 ældre at vælge imellem

Vejle Boldklub For abonnenter

Fantastisk Grytebust, et slagkraftigt angreb og 4-4-2: Det lærte vi af VB's knusende pokalsejr

Billund For abonnenter

21-årig Kasper er ved at bygge sit selvværd op igen: Han er ordblind og fik i skolen at vide, at han var dum

Annonce