Annonce
Fredericia

Klar om 12 måneder: Badeværelser til demente løftes op til et nyt niveau

Første spadestik til de nye plejeboliger blev taget mandag af borgmester Jacob Bjerregaard (S) og formanden for Fredericia Kommunes senior- og handicapudvalg Susanne Bjerregaard Mørck (S). Foto: Morten Kiilerich
Første spadestik til 22 nye boliger på plejehjemmet Stævnhøj i Taulov. Kommende beboeres toiletter og vaskekummer kan hæves og sænkes. Terrasser til alle og beskyttende hegn udenom.

Fredericia: Som noget nyt indrettes alle badeværelser i 22 nye demensboliger i Fredericia Kommune med toiletter og vaskekummer, der kan hæves og sænkes.

Med et tryk på en knap af enten plejepersonalet eller de kommende beboere selv.

Det første spadestik til den cirka 36 millioner kroner dyre udvidelse af plejehjemmet Stævnhøj blev taget mandag af borgmester Jacob Bjerregaard (S) og formand for kommunens senior- og handicapudvalg Susanne Bjerregaard Mørck (S).

Hele projektet er udbudt i fagentreprise, og ud af de otte vindende entreprenører er de seks lokale. Hvis alt går vel, mødes vi her om et lille års tid igen. Vi forventer nemlig, at byggeriet er klar i maj næste år.

Borgmester Jacob Bjerregaard (S)

Beboere kan svæve

Boligerne er klar om 12 måneder.

De får også et system med lift og skinner i loftet mellem badeværelse og soveværelse, så personer, der ikke kan gå selv, løftes og svæves rundt. Det aflaster tillige personalet.

Plejeboligerne opføres i to tilbygninger til eksisterende fløje på Stævnhøj. En østlig og en vestlig med 10 boliger i den ene og 12 i den anden (for at tilpasse byggeriet til skel). 14 af de 22 boliger bliver permanente hjem for demente, otte er til midlertidig aflastning i forbindelse med eksempelvis genoptræning. Tilbygningerne mures i samme røde sten som resten af plejehjemmet. Partier med grå fiberbeton tilføjes, og alle boliger har terrasse. Udenom hver fløj er der hegn, så de demente ikke uforvarende kan gå deres vej.

Annonce

65 m² til hver

Der er tænkt meget over eksempelvis badeværelsernes indretning, forklarer projektleder Ole Nørgård fra Fredericia Kommunes ejendomsafdeling.

Ud over hæve-sænke sanitet er greb til at holde fast i også placeret, så de aldrig er langt væk. Ved siden af bad og soveværelse har boligerne en stue med tekøkken. De måler hver 65 kvadratmeter. Heraf er de 19 kvadratmeter en del af det fællesareal, hver ny fløj også får. I det fælles er der køkken og plads til spisebord, sofaer og andre møbler.

Samtidig med den ydre udvidelse af Stævnhøj vokser plejehjemmets centrale køkken, fordi der kommer 22 nye beboere. Det sker indadtil - en bid af Stævnhøjs sal inddrages.

Pengene har samtlige partier i byrådet været med til at afsætte, da ventelisterne stiger.

22 nye boliger til demente opføres i to nye fløje på Stævnhøj i Taulov. De mures i samme røde sten, som det nuværende Stævnhøj er bygget af. Grå partier af fiberbeton tilføjes. Hver bolig måler 65 kvadratmeter, og i badeværelserne kan både vaskekummer og toiletter hæves og sænkes efter behov. Tegning: Totalentreprenør, arkitekt og rådgiver, Vallentin Haugland, Horsens og Midelfart
Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Mystisk rød lastbil efterladt tæt ved turistattraktion: Chauffør er kørt til hjemland i nyindkøbt personbil - landbetjent føler sig magtesløs

Danmark

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Drastisk smittestigning fortsætter: Vejle Kommune har landsdelens højeste smittetal

Kultur For abonnenter

Han kan ikke spille et instrument, men han har et monsterhit: Vejledreng har fået amerikansk pladekontrakt

forside

Sarah fik kram og chokolade af naboen som tak for omsorg: - Hun har passet godt på mig

Billund For abonnenter

Filskov Kro mangler medarbejdere: - Vi har sagt rigtig meget nej, og det gør virkelig ondt

Jelling For abonnenter

Uheld ramte golfklub på det værste tidspunkt: I kapløb mod tiden for at forhindre katastrofen - men så kom miraklet

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Fredericia

Det summer af glæde og spænding: Gågadesalon klar til åbning

Vejle Boldklub

VB er millimeter fra ny forsvarsspiller

Danmark For abonnenter

Leif blev coronavaccineret som den første dansker: - Jeg troede, den hellige grav var velforvaret

Vejle

Vejles gågade indtaget af røde demonstranter: Sygeplejersker fører faglig kamp blandt tøjstativer og udsalgsvarer

Navne For abonnenter

Masser af kommunale jubilæer den 1. august

Kultur

Ægte irsk i Skyttehushaven: Gratis koncert med Shamrock

Annonce