Annonce
Fredericia

Klar om 12 måneder: Badeværelser til demente løftes op til et nyt niveau

Første spadestik til de nye plejeboliger blev taget mandag af borgmester Jacob Bjerregaard (S) og formanden for Fredericia Kommunes senior- og handicapudvalg Susanne Bjerregaard Mørck (S). Foto: Morten Kiilerich
Første spadestik til 22 nye boliger på plejehjemmet Stævnhøj i Taulov. Kommende beboeres toiletter og vaskekummer kan hæves og sænkes. Terrasser til alle og beskyttende hegn udenom.

Fredericia: Som noget nyt indrettes alle badeværelser i 22 nye demensboliger i Fredericia Kommune med toiletter og vaskekummer, der kan hæves og sænkes.

Med et tryk på en knap af enten plejepersonalet eller de kommende beboere selv.

Det første spadestik til den cirka 36 millioner kroner dyre udvidelse af plejehjemmet Stævnhøj blev taget mandag af borgmester Jacob Bjerregaard (S) og formand for kommunens senior- og handicapudvalg Susanne Bjerregaard Mørck (S).

Hele projektet er udbudt i fagentreprise, og ud af de otte vindende entreprenører er de seks lokale. Hvis alt går vel, mødes vi her om et lille års tid igen. Vi forventer nemlig, at byggeriet er klar i maj næste år.

Borgmester Jacob Bjerregaard (S)

Beboere kan svæve

Boligerne er klar om 12 måneder.

De får også et system med lift og skinner i loftet mellem badeværelse og soveværelse, så personer, der ikke kan gå selv, løftes og svæves rundt. Det aflaster tillige personalet.

Plejeboligerne opføres i to tilbygninger til eksisterende fløje på Stævnhøj. En østlig og en vestlig med 10 boliger i den ene og 12 i den anden (for at tilpasse byggeriet til skel). 14 af de 22 boliger bliver permanente hjem for demente, otte er til midlertidig aflastning i forbindelse med eksempelvis genoptræning. Tilbygningerne mures i samme røde sten som resten af plejehjemmet. Partier med grå fiberbeton tilføjes, og alle boliger har terrasse. Udenom hver fløj er der hegn, så de demente ikke uforvarende kan gå deres vej.

Annonce

65 m² til hver

Der er tænkt meget over eksempelvis badeværelsernes indretning, forklarer projektleder Ole Nørgård fra Fredericia Kommunes ejendomsafdeling.

Ud over hæve-sænke sanitet er greb til at holde fast i også placeret, så de aldrig er langt væk. Ved siden af bad og soveværelse har boligerne en stue med tekøkken. De måler hver 65 kvadratmeter. Heraf er de 19 kvadratmeter en del af det fællesareal, hver ny fløj også får. I det fælles er der køkken og plads til spisebord, sofaer og andre møbler.

Samtidig med den ydre udvidelse af Stævnhøj vokser plejehjemmets centrale køkken, fordi der kommer 22 nye beboere. Det sker indadtil - en bid af Stævnhøjs sal inddrages.

Pengene har samtlige partier i byrådet været med til at afsætte, da ventelisterne stiger.

22 nye boliger til demente opføres i to nye fløje på Stævnhøj i Taulov. De mures i samme røde sten, som det nuværende Stævnhøj er bygget af. Grå partier af fiberbeton tilføjes. Hver bolig måler 65 kvadratmeter, og i badeværelserne kan både vaskekummer og toiletter hæves og sænkes efter behov. Tegning: Totalentreprenør, arkitekt og rådgiver, Vallentin Haugland, Horsens og Midelfart
Annonce
Vejle

Tag kandidattesten her

Vejle Boldklub For abonnenter

VB's bedste spillede godt: En enkelt overstrålede de øvrige, da sæsonens første sejr kom i hus

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub

Se videoanalysen: Endelig vandt VB - fredag aften blev det til en fortjent sejr over FC Nordsjælland

Vejle For abonnenter

Er det smart eller plat? I Nordsjælland går de på arbejde i pyjamas - og det kan også komme på tale i Vejle

Vejle Boldklub

VB-anføreren efter sæsonens første sejr: Den skal være springbræt for os

Vejle

Trods vejlukning i aftentimer: Derfor er indfaldsvej først færdigasfalteret en uge senere end planlagt

Vejle

Afstemning: Hvilken af disse byer giver det mest mening at få en bybusrute til - hvis du skulle bestemme

Alarm 112 For abonnenter

26-årig anholdt i Vejle i stor narkosag: Fik en liter amfetaminolie sendt til Vejle med posten

Fredericia

Ny meningsmåling: Sådan ser byrådet ud efter valget

Egtved

Provokerende udsagn om bybusser og folk i millionvillaer har vakt opsigt: Det her er langt under lavmålet, mener Vejles viceborgmester

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Billund

Borgmesterkandidat kom hjem til indbrud: - Alt er hældt ud af alle skabe og skuffer

Navne For abonnenter

Så skal der drikkes champagne: Alle naboer er inviteret til Irmgards 103-års-fødselsdag

Kultur

Kød-fri festival deler vandene: 'Hold fingrene fra vores kød'

Annonce