Annonce
Vejle

Klar, parat, klip: Frisørerne i Vejle sætter gang i saksen til markant faldende smittetal

Der var højt humør, da frisør Maria Lyhne havde sin første kunde, Diana Olesen fra Skibet, i stolen efter den første nedlukning i foråret 2020. I dag må hun og alle kollegaerne i branchen klippe igen efter flere måneders pause. Arkivfoto: Mette Mørk
I løbet af de to seneste uger er smittetallet i Vejle Kommune faldet markant.

Vejle: Efter flere måneder, hvor corona-smittetallet i Vejle Kommune har svinget, men mest er gået op, er det igen faldende. Endda ret markant.

For bare de seneste to uger og inden genåbningen af en lang række erhverv såsom frisører og kosmetologer er det ikke mindre end halveret.

Den såkaldte incidens ligger i skrivende stund på 90,9. Det viser den seneste opgørelse fra Statens Serum Institut, offentliggjort mandag eftermiddag.

Tallet fortæller, hvor mange nysmittede en kommune har pr. 100.000 indbyggere i løbet af en uge. For to uger siden rundede tallet i Vejle Kommune 181,7 - og i sidste uge før påsken lå det på 132.

Annonce

105 smittede vejlensere

Med de nyeste positive tal betyder det i runde tal, at 105 vejlensere de seneste syv dage har fået en positiv test retur. For to uger siden gjaldt det til sammenligning 155.

20.322 har i løbet af ugen ladet sig teste. Af dem viste 0,52 procent at være smittet.

Selvom smittetallet i Vejle Kommune er faldet betragteligt den seneste tid, så er det fortsat højere end i nabokommunerne.

Her ligger incidensen aktuelt mellem 12,1 og 82 med det laveste tal i Ikast-Brande og det højeste i Fredericia.

Herimellem ligger Hedensted med 45, Billund med 45,2, Vejen med 51,5, Kolding med 59,1 og Horsens med 66,1.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Kaffetørst førte til storbrand på Randbøl Hede: Se skaderne i videoen her

Annonce