Annonce
Vejle

Klar til hamp i maden? Ny madworkshop kommer til Vejle

Ny madworkshop kommer til Vejle. Pressefoto: Møllerup Gods
En ny madworkshop holdes tre aftener i Food Innovation House i Vejle. Her vil deltagerne lære at lave mad med hampplanten.

Vejle: Den skal hverken ryges eller tygges, men spises.

Møllerup Gods inviterer til madworkshop med hampplanten i Food Innovation House i Dandy Business Park. Kurset finder sted torsdag 16. januar, torsdag 6. februar og torsdag 5. marts klokken 18 til 21. Det skriver Møllerup Gods i en pressemeddelelse.

Pernille Buhl, der er forfatter til kogebogen “Hverdagsmad med hamp” og Nicki Møller fra Møllerup Gods vil sammen med deltagerne på aftenkurset kokkerere en tre-retters menu, som spises efterfølgende. Alle retter vil indeholde hamp.

-”Hamp er det ikke noget man ryger” eller ”I er da helt ude i hampen” - var nogle af de kommentarer, vi fik for to-tre år siden, når vi mødte folk til madmesser. I dag kender de fleste hampen, og de ved, det er en sund spise. Planten er god for miljøet og kan bruges til medicin, byggematerialer, hudpleje og så videre. Vi oplever nu, at folk efterspørger hjælp og inspiration til, hvordan de skal bruge den i deres hverdagskøkken. For at imødekomme efterspørgslen har vi blandt andet udviklet denne mad-workshop, fortæller Pernille Buhl.

Ud over Vejle holdes kurset i Aarhus og København. I løbet af de tre timer lærer kursisterne, hvordan ristede hampefrø, afskallede hampefrø, hampeolie og hampemel kan bruges i madlavningen. Hamp er næringsrig råvare med et højt indhold af protein, omega-3 og fiber.

Møllerup Gods ligger i Mols Bjerge og på godset dyrkes cirka 600 hektar hamp om året. Det er såkaldt industrihamp, der er godkendt til dyrkning i EU, og den indeholder under 0,2 procent af det euforiserende stof THC. Altså der skal tygges, ryges eller spises enorme mængder for at opnå en euforiserende effekt.

Det koster 300 kroner at være med til madworkshop med den kendte plante, og med i købet får deltagere en goodiebag med hampeprodukter, lyder det i pressemeddelelsen.

Tre torsdage

  • Madkurset finder sted tre torsdage - 16/1, 6/2 og 5/3 - fra klokken 18 til 21 i køkkenet i Food Innovation House i Dandy Business Park på Lysholt Allé 10.
  • Det koster 300 kroner at være med en aften.
  • Du kan købe billetter via tikko.dk.
Møllerup Gods dyrker cirkas 600 hektar hamp pr. år på danske marker. Hampen forarbejdes og sælges af Møllerup Products. Produktionen startede med 30 hektar i 2015. Pressefoto: Møllerup Gods
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Landsholdslæge bekræfter hjertestop: Men alle test ser fine ud

Sport

Vejle-boksere tror på medaljer

Vejle

Varm opbakning til udendørs musikfester: Bare gi' den gas, unge venner - alle de sure gamle må stikke hø i ørerne!

Annonce