Annonce
Kultur

Klar til madfest i Vejle: Søndertorv er folkeligt og festligt - Rådhustorvet byder på kræs for kendere

Maria Theresa Olsen, Vejle Madfests koordinator, glæder sig til lørdag, hvor restauratører, butikker og producenter viser sig frem på tre af byens torve. Foto: Lars Saugbjerg
Byens nye madfestival, Vejle Madfest, frister med gastronomisk mangfoldighed på de tre torve Søndertorv, Nørretorv og Rådhustorvet. Et sandt mekka for alle, der kan lide smagsoplevelser.

Vejle: Bliver det regnvejr eller solskin?

Maria Theresa Olsen, indehaver af Bryg Coffee House på Vejles gågade, er Vejle Madfests koordinator.

Hun holder ekstra godt øje med vejrudsigten i disse dage, og det er der ikke noget at sige til. Vejles første madfestival, der holdes på lørdag, skal helst komme tørskoet fra start.

Annonce

Men uanset vejr og vind er der linet op til en kulinarisk oplevelse, når omkring 30 aktører præsenterer deres kunnen på Søndertorv, Rådhustorvet og Nørretorv.

- Det mest spændende bliver at vise mangfoldigheden. Vejle kan meget - og på et højt plan. Jeg er selv en nørd og passioneret omkring det, jeg laver. Og sådan vil det også være i alle festivalens boder; et lille nørde-univers. Vi samler mange mennesker, som ved ekstremt meget om deres produkt, de elsker det og er stolte af det, lyder det fra Maria Theresa Olsen.

Forskellige temaer

Lokale restauratører, producenter og andre aktører er klar med boder og en scene på hvert torv. Fra scenerne vil der være forskellige foredrag inden for gastronomi.


Jeg er selv en nørd og passioneret omkring det, jeg laver. Og sådan vil det også være i alle festivalens boder; et lille nørde-univers

Maria Theresa Olsen, Bryg Coffee House


- Hvert torv har sit eget tema. Nørretorv handler om biodiversitet, nytænkning, bæredygtighed og det grønne. Søndertorv er folkeligt, festligt, fornøjeligt, let tilgængeligt og hverdags-inspirerende. Rådhustorvet er kræs, lidt mere høj-gastronomisk med fokus på restaurantoplevelser, fortæller koordinatoren.

- Jeg håber, at de besøgende bliver draget af mangfoldigheden, og at de køber og smager en masse - og bevæger sig fra torv til torv.

Annonce

Ud med janteloven

Besøgende kan stifte bekendtskab med alt fra fermenteret te til veludførte restaurantmenuer.

- Madfesten er for borgernes - men også for restauratørernes og producenternes skyld. De får mulighed for at komme ud i spotlyset. Desuden er det vigtigt, at vi som vejlensere kender vores styrke på fødevareområdet, så vi kan opnå en stolthed - også i forhold til turisme. Se hvad vi kan! Ud med janteloven...

Det er vel antallet af gæster, der afgør, om festivalen bliver en succes?

- Ja. Selvfølgelig vil vi gerne have mange gæster. Men det handler også om, at der skal være mange gode oplevelser - for både gæster og aktører. Alle bodholdere skal stå med en fornemmelse af at være kommet ud over kanten med deres budskab, lyder det fra Maria Theresa Olsen, der håber, at festivalen bliver en tilbagevendende begivenhed.

Vejle Madfest

  • Vejle Madfest er Vejles officielle madfestival. Arrangørerne fylder byens tre torve - Søndertorv, Nørretorv og Rådhustorvet - med boder, hvor du kan smage og opleve forskellige produkter og smagsprøver fra lokale restauranter, butikker og producenter.
  • Arrangørerne bag Vejle Madfest er: Forza Vejle, City Vejle, Madværket og Culinary Institute by Vejle Erhverv.
  • Madfesten holdes lørdag 12. juni fra klokken 10 til 15.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Banken siger nej: Uafklarede motorvejsplaner tvinger familien til at bo med træk og skimmelsvamp

Vejle

Smittetallene er styrtdykket: 'Hyg jer - især nu, hvor smitten er under kontrol!'

Børkop

Protesterne hjalp: DSB dropper at skære i antallet af tog til Børkop og Brejning

Annonce