Annonce
Billund

Klara Lyskjær Noer vinker farvel til byrådet efter 20 år: - Det er et politisk eventyr, der slutter

For et år siden blev Klara Lyskjær Noer slået til Ridder af Dannebrog for sine mange år i lokalpolitik. Ved årets udgang er det slut, da hun har valgt ikke at genopstille ved efterårets kommunalvalg. Arkivfoto.
Byrådet og i særdeleshed Venstre mister en stor portion politisk erfaring, når denne byrådsperiode slutter. Klara Lyskjær Noer, der har siddet i kommunalbestyrelsen gennem de sidste 20 år, har besluttet ikke at genopstille ved efterårets valg.

Billund Kommune: Når året er omme, slutte det, som Klara Lyskjær Noer selv betegner som et politisk eventyr. Efter 20 år som medlem af kommunalbestyrelsen har den 64-årige politiker fra Billund besluttet, at livet og fritiden skal prioriteres anderledes. Hun har derfor besluttet, at hun ikke vil være at finde på stemmesedlen ved efterårets kommunalvalg.

- Jeg har mange andre ting, jeg også gerne vil prøve at realisere. Det er både familie og venner, men også meget kreativt arbejde, som har været sat til side. Det vil jeg gerne prøve at opprioritere igen. Desuden har jeg stadig alle børnene på Gården, som jeg sagtens kan bruge mere tid på, siger Klara Lyskjær Noer, der til daglig er leder af fritidsklubben Gården i Billund.

Klara Lyskjær Noer er i denne periode 2. viceborgmester, mens hun tidligere har været formand for børne- og kulturudvalget. Det er netop dette område, hendes største interesse ligger.

Annonce

- Mit hjerte brænder virkelig for børn og unge, så det, at vi kan være et samlingspunkt for børn og unge, er virkelig det bedste, vi kunne gøre, siger hun.

Sammenlægning var største opgave

Med de mange år på bagen har Klara Lyskjær Noer oplevet at være i byrådet i både den gamle og den nuværende Billund Kommune. Netop sammenlægningen mellem de to kommuner bliver betegnet som en af de største og sværeste opgaver - blandt andet fordi det var en proces, der kom til at tage meget lang tid.

- Det var to kulturer, der skulle smeltes sammen, og det tager tid at lære at sige ”vi”. Jeg ville gerne være med til at bygge bro, for jeg tror, at den synergi, der opstår, er vigtig for at kunne drive det hele, siger Klara Lyskjær Noer, der undervejs i sine mange år som politiker også har været tvunget til at træffe beslutninger, som hun gerne havde undværet.

Klara Lyskjær Noer

  • 64 år.
  • Stammer fra Holstebro, men har boet i Billund siden 1987.
  • Gift med Erik Noer. Sammen har de tre voksne børn; Lasse, Mikkel og Anne Sophie.
  • Uddannet teknisk designer fra Struer Tekniske Skole samt faglærer fra Jelling Statsseminarium.
  • Arbejder til daglig som leder af Fritidsklubben Gården i Billund.
  • Valgt til kommunalbestyrelsen første gang i 2001. Blev genvalgt i 2005, 2009, 2013 og 2017.

To gange har hun været med til at beslutte, at skoler skulle fusioneres - senest i 2016. Det vil altid vække voldsomme og til tider meget følelsesladede debatter, og det har da også været tilfældet.

- Der vil altid være episoder, man godt kunne have undværet, men sådan er det, når man tager ansvar, siger Klara Lyskjær Noer, der forsøger at tage ved lære, når tingene ikke går, som man gerne vil have det.


Mit hjerte sidder stadig til Venstre.

Klara Lyskjær Noer


- Det er med til at forme os som mennesker. Det er, når tingene går op af bakke, at man virkelig kommer til at kende sig selv. Derfor er det vigtigt, at man oplever modstand, siger hun.

Annonce

Tæt på at blive borgmester

Selvom Klara Lyskjær Noer beskriver sin politiske karriere som et eventyr, var det undervejs meget tæt på at blive endnu større. I 2012 var der kampvalg om Venstres spidskandidatur, da både Klara Lyskjær Noer og Robert Terkelsen stillede op mod den siddende borgmester.

I den sidste og afgørende afstemningsrunde var Klara Lyskjær Noer sølle 21 stemmer fra at vippe Ib Kristensen af pinden som Venstres førstemand, hvilket efter al sandsynlighed havde kastet en borgmestertjans af sig.

Annonce

Gruppeformand: Et stænk af vemod

Klara Lyskjær Noer er byrådets næstmest erfarne politiker - kun overgået af borgmesteren - og med hendes afgang forsvinder dermed en stor mængde erfaring. Kollegerne i byrådsgruppen er da også ærgerlige over, at hun ikke ønsker at fortsætte.

- Der er et stænk af vemod over, at Klara har valgt ikke at stille op. Hun har gjort en enorm indsats for Venstre og for Billund Kommune gennem 20 år, så det er et stort kapitel, der slutter, siger gruppeformand Peter Fredensborg, der til gengæld håber på at få en masse nye øjne ind i byrådet.

- Det er altid en ulempe, når gruppen ikke længere har den samme erfaring. Omvendt giver det nogle muligheder for, at der kan komme nye kræfter ind og gøre deres egne erfaringer og komme med et frisk pust og se tingene på en anden måde, siger gruppeformanden.

Med Klara Lyskjær Noers stop i politik, mister byrådet - og dermed Venstre - sine to mest erfarne politikere. Borgmester Ib Kristensen og Klara Lyskjær Noer har tilsammen 44 års erfaring i byrådet, men de stopper altså begge i politik, når året er omme.


Der vil altid være episoder, man godt kunne have undværet, men sådan er det, når man tager ansvar.

Klara Lyskjær Noer


Annonce
Vejle For abonnenter

Så tæt var Vejle på Magasin - nu skal Bryggen overbevises om Posthusgrundens fortræffeligheder

Trafik og politi

Følg med her: Uheld på E45

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Dødsulykke i nat: 64-årig mand i voldsomt færdselsuheld

Erhverv For abonnenter

En måned efter fyringsrunde: Stor Vejle-virksomhed fordobler alle ansattes månedsløn - og søger nye medarbejdere

Hedensted

Alternativet har været en redning og et afbræk fra jobafprøvningshelvede: Nu stiller Mads op til byrådet

Børkop

Byrådet sagde ja til at bygge kommunens længste dige: Stor regning sendes videre til sommerhusejerne

VEJLE

Knallertkørekortet lugter ikke længere af benzin: Nu skal de unge drøne af sted på el-scootere

Navne For abonnenter

Han var Gulddreng, en hitmager med hang til guld, glimmer og modeller - men bag solbrillerne var der også bare Malte Ebert - og det tog halvandet år at vende tilbage til et liv uden stress-symptomer

Billund

Skal vi tænke nyt i ældreplejen fremover?

Trafik og politi

Følg med her: Uheld på E45

Navne For abonnenter

Hanne havde en glubende appetit på livet trods uhelbredelig kræft: Ville flyve helikopter og køre racerbil en måned før sin død

Sundhed

Læger i opråb: Bliv coronatestet ved feber og hoste

Give

Forening med tusindvis af tv- og internetbrugere er blevet solgt: - Det er ikke økonomisk forsvarligt at køre videre

Vejle For abonnenter

Det kan ende med endnu en bro over Vejle Fjord, historier om dårlig hjemmepleje gør ondt, lån kan sikre byggestart på Gammelhavn - og så bliver vi klogere på sygehus-bedrageriet: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

GAMLE DAGE

Lille Niels blev kørt over på Horsensvej - og hans far fik også en tragisk død

Annonce