Annonce
Hedensted

Klassekammerater mødtes igen - 65 år efter de var gået hver deres vej

"Klassen" har stadig de samme pladser på det klassiske foto - omend enkelt er gået bort siden det første blev taget.
4. mellem fra Hedensted Skole anno 1955 havde rigeligt at følge op på, da de torsdag stimlede sammen i deres fælles skoleby.
Annonce

Hedensted: Mens de fleste bekendtskaber fra folkeskoletiden år efter år dør stille og roligt ud, er det lykkedes forhenværende klassekammerater på Hedensted Skole at holde kontakten ved lige i nu 65 år.

Som det er tilfældet de seneste mange femår slog afgangsklassen 4. mellem anno 1955 således torsdag pjalterne sammen på Torupvænget. Alle havde de set frem til at kunne troppe op til en længe ventet snak om de gode gamle dage.

Med alt hvad sig dertil hører af røverhistorier om blandt andre tysklærer Buhl Nielsens gentagne kast med kridtet i et forsøg på dysse spetaklet ned.

- Jeg kan huske det som i går, at vi blev spurgt om, hvad vi ville. Og jeg fik at vide, at mig kunne man ikke lære mere, mindes Niels Christian Jørgensen.

- Og det tog du som en kompliment, replicerede Bente Boesen.

Annonce

Gammelkendt jargon

Torsdagens deltagere kommer fra det meste af landet, da opvæksten i Hedensted for manges vedkommende forlængst er byttet ud med familieliv i et andet postnummer.

Derfor var planen også for længst lagt, at alle skulle med bus rundt i området for at opleve udviklingen siden - og mindes de steder, der ikke havde forandret sig.

Gensynsglæden mellem blandt andre Bente Boesen (t.v.) og Enid Bente Grøn Böckel var stor, da 4. Mellem fra Hedensted Skole anno 1965 mødtes igen. Foto: Lennart Kjær Schouborg
Emmy Palmelund Jensen lagde ikke bare hus til, da klassekammeaterne mødtes 65 år efter afgangen fra 4. mellem. Hun havde også en hel mappe med minder. Foto: Lennart Kjær Schouborg

Den plan fik coronaen forpurret, men det lagde ikke en dæmper på den gemytlige hygge og livlige jargon.

- Vi er som en lille familie, og det er formentlig derfor, det altid er lykkedes at mødes så talstærkt. Men vi havde også i en kortere periode en dreng i klassen, som gik ud, fordi vi var for meget dydsmønstre, sagde Emmy Palmelund Jensen, som havde lagt have til årets besøg.

Hun mener ikke, at deres klasse nødvendigvis havde et stærkere sammenhold dengang end så mange andre. I stedet peger hun på, at de jævnlige møder skyldes, at nogen tager initiativet.

- Og det kan jeg stærkt anbefale, at man gør. Det er lige fantastisk hver gang, slutter Emmy Palemlund Jørgensen.

På grund af klassekammeraternes efterhånden halvfremskredne alder på 80-81 år er det besluttet fremover at mødes med to års mellemrum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Vejle

Stort rykind på musicalskolen i Vejle

Annonce