Annonce
Erhverv

Klaus spænder hjemmet efter bilen, når han tager på job

Gaffamedia fik sit navn, fordi der lå en rulle gaffa-tape på bordet, da Klaus Bjarner Pedersen skulle finde på et navn til sit selskab. Virksomheden laver videofilm til store udenlandske virksomheder. Foto: Yilmaz Polat
99 procent af omsætningen i Gaffamedia kommer fra udenlandske kunder. Det giver masser af rejsetid og kilometer på europæiske landeveje for iværksætteren, der altid har sin campingvogn med på arbejde.

Vejle: Klaus Bjarner Pedersen kastede sig ud som iværksætter i Schweiz i 2010, hvor han stiftede Gaffamedia efter at være blevet tilbudt en fastansættelse i Datacolor, der leverer farvestyring til en række industrier som tekstil-, foto- og plastic-industrien.

- Jeg arbejdede som landechef for Norden, Nordeuropa og Mellemøsten, men var ansat som selvstændig salgsagent med ren provisionsindtægt. Efter tre år ville Datacolor ændre min ansættelse til en langt mindre lukrativ løn, så jeg valgte at starte for mig selv, fortæller Klaus Bjarner Pedersen.

Det blev til Gaffamedia, der producerer video-film for virksomheder.

- Jeg så, at der var en niche for videoproduktion til tekniske virksomheder og tekniske produkter, som havde brug for at få deres ofte komplicerede og tekniske fortællinger kogt ned til et forståeligt sprog. Min første kunde var min tidligere arbejdsgiver, og siden er der kommet mange til. Jeg har få men store kunder, og stort set alle mine kunder er udenlandske. Jeg vil tro, at 99 procent af min omsætning kommer fra udenlandske kunder, fortæller Klaus Bjarner Pedersen.

Annonce

"Min kalender er tom de næste tre måneder, men det er okay. Jeg ved, at der kommer noget arbejde for en kunde til efteråret og så kan jeg bruge tiden til at lave mit momsregnskab."

Klaus Bjarner Pedersen, Gaffamedia

Bor i campingvogn

Af samme grund opholder han sig i lange perioder udenfor Danmark.

- De sidste tre år har jeg mere eller mindre levet i min campingvogn. Jeg er lige kommet hjem fra Kroatien og Italien, hvor jeg har brugt tre uger på at optage film for en kunde og lave stock-videoer for et amerikansk selskab. Jeg har altid min campingvogn med, fordi det reducerer mine omkostninger og giver mig et hjem. Jeg har tidligere boet meget på hoteller, og det er da sjovt i starten, men det varer ikke ved, fortæller Klaus Bjarner Pedersen, der kan se frem til et par måneder i huset i Tirsbæk Bakker, før de udenlandske kunder atter har brug for ham.

- Min kalender er tom de næste tre måneder, men det er okay. Jeg ved, at der kommer noget arbejde for en kunde til efteråret og så kan jeg bruge tiden til at lave mit momsregnskab. Derudover bruger jeg de døde perioder til at lave små dokumentarfilm om interessante mennesker eller steder, jeg støder på, fortæller Klaus Bjarner Pedersen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Vejlenserne siger farvel til Albert: Tak for de unikke billeder. Dig glemmer vi aldrig

Annonce