Annonce
Vejle

Klik-klik: En kommunal hjemmeside skal forhindre ensomme seniorer

De over 60-årige kan på skærmen orientere sig om alt, hvad der måtte ske i deres område og forhåbentlig komme mere ud. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Foreninger kan bruge den som udstillingsvindue, og de ældre borgere kan kan finde fællesskaber. Vejle Kommune lancerer en helt ny hjemmeside.
Annonce

Vejle: Alt for mange er ensomme. Også blandt de ældre. Det vil Vejle Kommune gerne gøre noget ved.

Derfor har den lanceret hjemmesiden Aktiv Sammen 60+ under navnet aktivsammen.vejle.dk, hvor foreninger kan fortælle om deres mange tilbud.

På den anden side af skærmen kan de over 60-årige orientere sig om alt, hvad der måtte ske i deres område og forhåbentlig komme mere ud.

- Vi har en del borgere, som ikke kommer så meget ud. Vi vil gerne forhindre, at de sidder derhjemme og bliver ensomme. Især når der findes så mange gode fællesskaber, som der gør i vores kommune, siger Peder Hummelmose (V).

Han er formand for Vejle Byråds sundheds- og forebyggelsesudvalg og stemte for dette og de to kommende års budgetforlig.

Vi talte lidt om en app, men det er nok lige en postgang for tidligt. Der vil også være enkelte, som ikke bruger nettet, men de fleste kan sagtens finde ud af det.

Peder Hummelmose (V), byrådsmedlem og udvalgsformand

Annonce

Penge fra budgetforlig

I budgetforliget satte byrådsmedlemmerne 1,9 millioner kroner af i 2020 og to millioner kroner i henholdsvis 2021 og 2022 til at bekæmpe ensomhed blandt seniorer. Nogle af de penge er gået til at udvikle og drive den nye hjemmeside.

Ifølge udvalgsformanden er den en oplagt platform for foreningerne.

- De kan bruge siden som et udstillingsvindue og som en mulighed for at nå bredere ud end i dag og eventuelt få flere medlemmer. Vi har allerede været i kontakt med en del, men vi vil gerne have mange flere med, fortæller Peder Hummelmose.

Annonce

Går ikke med app

Ifølge ham har man i kommunen talt meget om, hvordan man bedst muligt når ud til de ældre og kom frem til hjemmesiden som en løsning.

Man kunne ellers have overvejet Facebook eller en app?

- Vi talte lidt om en app, men det er nok lige en postgang for tidligt. Der vil også være enkelte, som ikke bruger nettet, men de fleste kan sagtens finde ud af det. Så kan de nøjes med at gå et sted hen og få oplyst, hvad der sker rundt om hjørnet. De kan i øvrigt også søge efter frivilligt arbejde på siden, oplyser udvalgsformanden.

Hjemmesiden er udarbejdet af sundhedsafdelingen i Vejle Kommune i samarbejde med seniorafdelingen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce