Annonce
Vejle

Klimarejse: Klimanørderne løb med sejren

Klimanørderne var bedst til at mindske CO2 og gøre bæredygtige gerninger, og derfor blev de kåret som vinder af Vejles Klimarejse. Holdet kan nu se frem til vinderpræmien: En bæredygtig middag på Haraldskær. Foto: Vejle Kommune
Et hold med deltagere fra grupppen Klimafokus Vejle vandt kommunens konkurrence "Vejles Klimarejse".
Annonce

Vejle: Med 537 klimavenlige gerninger og 2040 sparet kilo CO2 blev holdet Klimanørderne vinder af Vejles Klimarejse og en bæredygtig middag på Haraldskær.

Bag holdet gemmer sig deltagere fra gruppen Klimafokus Vejle.

De seneste fire uger har 35 hold dystet om at være mest klimavenlig i Vejle Kommunes konkurrence - Vejles Klimarejse.

12. december sluttede rejsen med kommunen, hvor det altså blev Klimanørderne, som var bedst til at holde købestop, leve vegansk og sortere affald.

Knap så godt gik det for holdet Plastic Bears, som Vejle Amts Folkeblad mødte ved konkurrencestart. Plastic Bears er 10 lærere og unge fra Vejles kommunale ungdomsskole. Selvom holdet havde stillet skarpt på at vippe alle andre af pinden og vinde den bæredygtige middag på Haraldskær, blev det kun til en 17. plads.

- Det gik ikke lige så godt som forventet. Vi var rigtig gode i starten og løste de opgaver, som kom ind, og vi var længe i top 10, men vi begyndte ligesom at falde fra og glemme, at vi skulle løse opgaver, og så stak Klimanørderne af, siger 29-årige Sahra Lykkeberg, lærer på ungdomskolen.

Sahra Lykkeberg synes godt om Vejles Klimarejse - på et punkt mener hun dog, at der er plads til forbedring, hvis arrangementet vender tilbage: - Jeg kunne godt bruge, at der var mere information, om hvordan vi faktisk klarer os godt i spillet. Det har været lidt forvirrende, hvordan spillet bedømmer os ud fra vores øvelser. Det skal ikke ses som kritik, men noget som kunne være bedre, hvis de holder det igen, siger hun. Arkivfoto: Michelle Madsen
Annonce

Anden bevidsthed

Vejles Klimarejse foregik i appen kaldet Deedster. Her skulle deltagerne hver dag svare på spørgsmål og tage udfordringer i alt fra ikke at stille varm mad ind i køleskabet til ikke at købe noget på black friday. Her kunne deltagerne godt være direkte uærlige og svare ja til alt.

Sahra Lykkeberg roser dog konkurrencen, og hun synes, den har gjort en forskel for hende.

- Jeg har fået en anden bevidsthed om klima og om, hvor meget man selv kan gøre. Her til jul kunne man for eksempel pakke gamle bøger ind til pakkeleg i stedet for at købe alt muligt ragelse, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce