Annonce
Vejle

Klistermærker skal dele strøget i to: Vejles gågade bliver ensrettet

Der er igen kommet gang i gågaden i Vejle, og et nyt tiltag tages tirsdag 21. april i brug - klistermærker til at dele gågaden i to, så folk ikke zigzagger mellem hinanden. Foto: Mette Mørk
Vejle gågade fik tirsdag fornyet liv med mange genåbnede butikker. For at mindske spredningen af coronavirus bliver den nu splittet i to. Såkaldte road-stickers skal etablere et strøg med to ensrettede veje fra tirsdag næste uge.

Vejle: Kunderne i Vejles gågade skal fra tirsdag 21. april ikke længere zigzagge forbi hinanden, når de passerer hinanden i hver sin retning. City Vejle har nemlig bestemt sig for, at gågaden fremover skal splittes op i to ensrettede strækninger.

Det betyder, at klistermærker, såkaldte road-stickers, monteres i en lige linje langs midten af det 900 meter lange strøg.

- Pointen er, at når Vejle-butikkerne er åbne i en af Danmarks bedste handelsbyer, så kommer der mange gæster i gågaden. Det ser vi allerede nu. Derfor er der sprit på disken, og mange regler, der skal overholdes. Men nu går vi skridtet videre og deler gågaden op i to for at mindske risikoen for coronasmitte, fortæller chef for City Vejle, Andreas Kiis Antonsen.

Men ser man pludselig en butik på den anden side af linjen, så skal man ikke holde sig tilbage fra at krydse den for at komme hen til butiksdøren.

Andreas Kiis Antonsen.

Klistermærker kan krydses

Klistermærkerne skal gøre det tydeligt for de besøgende i gågaden, at hver side i gågaden er ensrettet. Den ene side fører mod nord, den anden mod syd.

Men har man lyst til at besøge en butik på den anden side af linjen, så skal man ikke holde sig tilbage fra at krydse den for at komme hen til butiksdøren, understreger Andreas Kiis Antonsen.

City Vejle vurderede onsdag 15. april, at 80 procent af butikkerne i Vejle gågade allerede har valgt at åbne op for kunderne. Det antal forventes at stige den kommende tid.

- Flere butikker åbner så småt op, så vi er glade for, at der nu gøres noget aktivt for, at folk undgår at blive smittet, siger Andreas Kiis Antonsen.

Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

Live: Lykkes det VB at tage sæsonens første point?

Danmark

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Vejles gamle miljøskib kæmper for rent hav i Norge

Vejle For abonnenter

Sådan tjener du penge på Instagram: Influencere er blevet den nye reklamesøjle

Sport

Anders Grinderslev i dansk drama i Vejle

Erhverv

40 mand holder øje med dig: Hammeren falder, når lovgivningen ikke overholdes

Erhverv For abonnenter

Begyndte i en campingvogn på græsplænen: Telefoni-udvikler syvdoblede millionoverskud - og forventer mere

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sport

Anders fra Odder har vundet to kampe ved OL

Alarm 112

Folk på bredden så et tomt surfboad og frygtede drukneulykke: Helikopter, båd og biler rykkede ud

Erhverv

Planen for tiny houses i Vejle siger byggemodning og salg i 2023: Men en tidsramme på to år er "meget ambitiøs", lyder de seneste meldinger

Alarm 112

Beboer kørt til kontrol efter brand: Madlavning brændte på

Vejle For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Vejle

Debat

Sæt pris på naturen, også når vi bygger motorveje

Annonce