Annonce
forside

Kloakvand er løbet ud i Mølholm Å: - I sidste ende er det skidt for fiskene

Det var ikke inde i skoven, at fejlen opstod, men ude mod vejen Grønnedalen. Arkivfoto: Benny F. Nielsen

En vaks vejlenser opdagede i weekenden, at åen lugtede grimt. Vedkommende slog alarm, og siden kunne man konstatere, at en ukendt mængde afføring ved en fejl var løbet ud i vandet.

Vejle: Noget er ikke, som det skal være.

Det registrerede en vejlenser, da vedkommende var ude at gå en tur på stien ved Grønnedalen. Formodentlig med sin næse.

Han eller hun ringede til brandvæsenet, som tog kontakt til kommunen og Vejle Spildevand.

Sammen kunne de lørdag konstatere, at vedkommende havde ret. Kloakvand var røget ud i naturen, nærmere bestemt i Mølholm Å.

Ifølge chef for produktionen i Vejle Spildevand Claus Christensen er forureningen sket, fordi en ledning er stoppet til - eventuelt på grund af en ophobning af fedt og skidt. Derved er spildevandet røget ovenud af et dæksel og har siden fundet ned til vandløbet.

- Det er en træls historie, men heldigvis havde vi en vaks kunde. Det har forhindret mere i at ende, hvor det ikke skal være, siger han.

Artiklen fortsætter efter kortet.

Annonce

I sidste ende er det skidt for fiskene. Men erfaringen er, at balancen hurtigt genoprettes.

Claus Christensen, chef for produktionen, Vejle Spildevand

Har ryddet op

I Vejle Spildevand kender man ikke til mængden af afføring, der kom på afveje, da man ikke helt er klar over, hvornår ledningen er stoppet til. Chefen påpeger dog, at fejlen ikke har haft eller får konsekvenser for mennesker i området eller andre for den sags skyld, men at det for en periode kan skabe ubalance i vandet.

- Det påvirker næringssalte med videre, og i sidste ende er det skidt for fiskene. Men erfaringen er, at balancen hurtigt genoprettes, mener Claus Christensen.

Da man opdagede miseren, gik man straks i gang med et rydde op, og i den kommende tid bliver der holdt et vågent øje med strækningen ved åen.

- Heldigvis sker det ikke så tit, men det er bestemt en fejl, vi for enhver pris forsøger at undgå, fortæller chef for produktionen i Vejle Spildevand.

Anmeldelsen tikkede ind lørdag over middag.

Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Udbredt dille blandt unge er let at få fingre i: Dåser med snuslignende tyggetobak sælges overalt

Annonce