Annonce
Ikast-Brande

Klovborg FDF har været på fælles kreds-sommerlejr

En af de mere krævende opgaver for FDF'erne var at bygge såkaldte A-bukke af rafter. Privatfoto
Lokale FDF'ere blev udfordret på sommerlejr.

Klovborg: I fem dage har alle FDFere fra Klovborg været på fælles sommerlejr ved Strib under overskriften "FDF - når det er bedst!" Der har her været lagt vægt på de grundlæggende elementer for samværet i FDF, nemlig leg og fællesskab. Men der var også udfordringer i programmet.

- Rammen for lejren var et dejligt sted ned til Lillebælt, der i den gode sommervarme flittigt blev benyttet til afkøling. Og ellers bød programmet på mange forskellige udfordringer, der for de flestes vedkommende skulle udføres i fællesskab på tværs af aldersgrupper. Blandt andet skulle alle bygge en "A-buk" af rafter som efterfølgende skulle benyttes til at transportere en af deltagerne videre på, fortæller kredsleder Vagn Hougaard Sørensen.

Der var også mulighed for at udfordre personlige færdigheder med en masse "gøglerting" som at gå på stylter og lave balancekunster. Og en spændende aktivitet var en kæmpe Lego-kasse, der satte godt gang i fantasien og kreativiteten.

To dage skulle der laves mad over et stort bål og alle ingredienserne skulle tilberedes af børnene og de unge, så der blev skrællet og skåret under højt sommer-humør.

- De "store" fra 5. klasse og opefter blev ekstra udfordret, da de tirsdag aften troede de skulle i deres sovepose. Men den var væk! I stedet lå der en kodebesked, der sendte dem ud på en længere vandretur (i regnvejr) til en plads i skoven, hvor de overnattede i en bivuak til næste dag. Det blev dog ikke til så mange timers søvn, beretter Vagn Hougaard Sørensen.

Lejren sluttede torsdag aften, hvor forældrene var med til lejrbål med udsigt over Lillebælt. Og så gik det hjemad for at nyde de sidste dage af sommerferien.

FDF i Klovborg starter igen med klassemøder onsdag 21 august.

Annonce
Som noget lidt usædvanligt på en FDF-lejr skulle der også arbejdes med Lego. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Optimisten fra Vejle: Det ligger til mig

Annonce