Annonce
Vejle

Kludder i konstitueringen: Viceborgmesterposten var aldrig aftalt

Da Jens Ejner Christensen (V) til venstre ringede til Kenneth Fredslund Petersen (DF) i midten to dage efter valget, kontaktede Dansk Folkepartis spidskandidat straks Dan Arnløv Jørgensen (K) i håb om, at han ville afgive posten som 1. viceborgmester. Men Konservative, der havde et mandat mindre end DF, var ikke til sinds at afgive posten. Arkivfoto: Mette Mørk

Dansk Folkeparti nåede aldrig at sætte navn på 2. viceborgmesteren, før partiet havde mistet posten.

Vejle: Dansk Folkeparti nåede blot at have posten som 2. viceborgmester i halvandet døgn, inden den faldt i hænderne på den retmæssige indehaver hos socialdemokraterne.

De borgerlige konstitueringsparter aftalte på valgnatten, at posten skulle tilfalde Dansk Folkeparti. Men parterne havde ikke taget højde for styrelsesloven, som slår fast, at posten uddeles ved hjælp af den d'Hondtske metode.

Hos Dansk Folkeparti understreger en af valgnattens forhandlingsdeltagere, snart forhenværende byrådsmedlem Lars Aarup, at det aldrig var aftalt, at posten skulle gå til partiets spidskandidat Kenneth Fredslund Petersen, som omtalt forleden.

- Der var intet aftalt om, hvem der skulle have den titel. Det var et internt anliggende. På valgnatten var de personlige stemmer ikke talt op. Det viste sig siden, at spidskandidaten stik mod forventningerne fik færre stemmer end Karl Erik Lund, siger Lars Aarup.

Vi nåede ikke at sætte navn på internt i gruppen, før jeg torsdag morgen efter valget blev ringet op af Jens Ejner Christensen (V), der sagde, at den var helt gal.

Kenneth Fredslund Petersen (DF), nyvalgt byrådsmedlem

Der var ingen aftale

Kenneth Fredslund Petersen bekræfter, at han ikke nåede at kalde sig 2. viceborgmester.

- Vi havde ingen forhåndsaftale, om posten skulle gå til spidskandidaten eller den, der fik flest personlige stemmer. Vi nåede heller ikke at sætte navn på internt i gruppen, før jeg torsdag morgen efter valget blev ringet op af Jens Ejner Christensen (V), der sagde, at den var helt gal, fortæller spidskandidaten.

Helt gal var det, at partiet overhovedet havde fået posten, og Kenneth Fredslund Petersen prøvede i første omgang at vende sagen med en anden af konstitueringsparterne. Dan Arnløv Jørgensen (K) havde på valgnatten fået posten som 1. viceborgmester, selvom Konservative havde et mandat færre end Dansk Folkeparti.

- Da Jens Ejner havde ringet, tog jeg fat i Dan og prøvede at vriste 1. viceborgmesterposten fra ham, men det var han ikke med på, fortæller Kenneth Fredslund Petersen, der fik en ekstra udvalgspost som kompensation.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Vejle For abonnenter

Konkurstruet daginstitution reddet to dage før lønningsdag: 'Det ville være en særdeles alvorlig situation'

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE For abonnenter

92-årige Jørn kan fortsat hverken komme ind eller ud af sit 'handicapfjendtlige' hjem: - Hvis der opstår brand, når jeg nok ikke ud

Jelling For abonnenter

Borgmesteren holdt på hemmeligheden i en uge: 51 millioner kroner bliver drysset ud over Jelling - læs hvordan monumentområdet skal gøres færdigt

Hedensted

Deltag i debatten: Hvordan løser vi problemet med uro og hærværk i Hedensted?

Billund For abonnenter

Forældre råber op efter skolehelvede for 10-årige Kristian: Er det sådan, børn med en diagnose skal behandles?

Vejle

Se video: De ønsker mere hjælp og mindre bureaukrati - her er løfterne fra fire byrådsaspiranter til mennesker med handicap

Vejle For abonnenter

Landsby opgiver at skaffe penge til ny dagligvarebutik - nu rettes det sidste spinkle håb mod de store discountkæder

Vejle

Finalefeltet til Årets Bil er nærmest helt elektrisk: Se hvilke syv biler, der kvalificerede sig

Vejle

Energipriser på himmelflugt: Sådan bliver regningen for 60.000 varmekunder i Vejle, Fredericia og Kolding

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Hedensted

Fakkeltog aflyst i sidste øjeblik: Arrangører er bange for at optrappe konflikt

Egtved For abonnenter

Livsfarligt våben lå frit tilgængeligt, og medarbejdere kunne risikere at falde i gylletank: Landmand får adskillige påbud for ikke at sikre forsvarlige arbejdsforhold

Hedensted

Politiet om sognegårdsballade: - Det stikker af, og vi skal have det stoppet

Annonce