Annonce
Rejser

Klumme: Pool-pøllen: den store stemningsdræber

Det er anden gang, at det er sket. Folk gider ikke at betale for bleer. Jeg ved ikke, hvad der sker for dem. Svin.

Tyskeren i solstolen ved siden af os er vred. Og med rette. I børnepoolen ligger der to brune lorte og sejler rundt. Dagen før havde der ligget brudstykker af lort på børnepoolens kant, og begge gange resulterede det i, at alle skulle op.

Og det er ikke sjovt, når man næsten lige er ankommet fra Tyskland, og solen står højt på himlen, varmen stikker i huden, og man har to små børn, som har glædet sig til at bade.

Annonce

Så vi nikker til den vrede mand og giver ham ret i alt, hvad han siger. Et hurtigt blik rundt på de andre småbørnsforældre gør det tydeligt, at en mindre revolte er under opsejling. For når man rejser med små børn, vil man bare gerne slappe af, og så dur det jo ikke, at der er lort i pool-vandet. Det er jo bare mere af det samme, som man netop er rejst på ferie for at slippe væk fra.

Tsunamien af skuffelse, som skyllede ind over forældre og børn ved poolen, fik mig til at kigge længselsfuldt over på ”adults only”-hotellet på den anden side af bugten. Det lå i en fjern og forunderlig verden, hvor der aldrig er lort i poolen. Eller hvor jeg tror, at presset for at være glad - hele familien - hele tiden - nok er mindre.

For familieferier er vel lidt ligesom jul. Forventningerne er tårnhøje, og hvis ikke alt bliver, som vi har planlagt, bliver vi skuffede. Vi skal bade i klart, blåt vand, kigge op i en skyfri himmel, omfavnes af lune vinde, spise lækker, autentisk mad, udfordres moderat på museer (ingen gider at skulle tænke alt for meget på en ferie) og nyde storbyens elektricitet eller naturens fredfyldthed.

Vigtigst af alt er det dog, at alle er glade. 

Og hvis nu ens mindre børn ikke har talt om andet end at bade i børnepoolen, og man selv har tænkt en lille pause ind i de maksimalt fem minutter, de formår at underholde sig selv på en ufarlig måde i vandet, så man også lige selv får lov til at lugte til konceptet ”ferie”, og der så er lort i poolen, så bliver man sur. Sådan rigtig sur.

Måske bliver man endda så sur, at man glemmer, at der ligger en vidunderlig børnevenlig strand med fløjlsblødt sand mindre end 100 meter væk.

Og det er ærgerligt. For det kunne jo være, at stranden viste sig at være et kæmpe hit. Og måske ville det i virkeligheden være sundt for mange af os at trykke lidt mere på ”pyt-knappen”, når vi er på ferie, så alle forventningerne ikke kommer til at spænde ben for det, der kunne blive en endnu mere fantastisk ferie end den planlagte. 

Men det er jo nemt at sige, når man ikke har små børn mere, og der ligger en lort i poolen. Har man det - små børn - har man nok mere lyst til at kyle ”pyt-knappen” hårdt efter det forældrepar, som tænkte, at det var smart lige at spare en ble.

Det er det ikke. Som i aldrig. Aldrig, aldrig, aldrig.

For familieferier er vel lidt ligesom jul. Forventningerne er tårnhøje, og hvis ikke alt bliver, som vi har planlagt, bliver vi skuffede.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten her

Navne For abonnenter

Så skal der drikkes champagne: Alle naboer er inviteret til Irmgards 103-års-fødselsdag

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 1247 er smittet med corona

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Storfamilien Junkers tag er styrtet ned i regnvejret: - Tingene bliver nemmere af, at vi ikke sætter os ned og er kede af det

Sydjylland For abonnenter

Ny anholdelse i stor narkosag: Ung mand mistænkes for indsmugling af 22 kilo amfetamin og salg for 71.000 kroner

Alarm 112

Nedrevet køreledning: Togtrafikken er gået i stå mellem Jylland og Fyn

Alarm 112

Slam! sagde det: Lastvognen var for høj til broen: Lyskryds sat ud af kraft

Vejle Boldklub

VB-træner Peter Sørensen er fortsat uden sejr; vi har spillet til mere, end vi fik

Børkop For abonnenter

Regnen var centimeter fra at ødelægge Danmarks smukkeste vandmølle: ‘Vi har råbt op om det siden 2017, men der sker ikke noget’

Rejser For abonnenter

Hotellet til ølentusiasten: Bo på Belgiens første bryggerihotel

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Løvkvist: Venstre vakler på vippen i Jylland - og det er Ellemanns store chance

Sydjylland

Anders troede, han skulle stemme på Venstre, men kandidattest pegede på et andet parti: - Det er stof til eftertanke

Alarm 112 For abonnenter

26-årig anholdt i Vejle i stor narkosag: Fik en liter amfetaminolie sendt til Vejle med posten

Vejle For abonnenter

Vejlenserne bider til: Burgeren er vigtigere end klimaet i en uge, hvor højvandsvagten sover med gummistøvlerne på

Vejle

Silende regn er skiftet til byger: Højvandsvagten stod op klokken tre i nat for at tjekke en vigtig ting

Annonce