x
Annonce
Mad og drikke

Knækbrød med krydderurter

Foto: Skovdalnordic.com

I denne måned skal vi lave knækbrød.

En af mine kunder på fotostudiet er Valsemøllen, som har alverdens kerner og mel. På den måde har jeg fået en god indgangsvinkel til at afprøve lidt forskelligt.

Knækbrød er fra gammel tid lavet som en tør slags rugbrød, der havde lang holdbarhed på grund af den begrænsede mængde vand i brødet.

Og så kan knækbrød bruges til alt fra at komme i madpakken over en aftensnack til at byde gæster velkommen.

Opskrift

Cirka 20 styk:

1 dl havregryn

1½ dl havredrik

1 dl mælk

2 spsk. hørfrø

2 spsk. solsikkekerner

1 spsk. sorte sesamfrø

1 tsk. flagesalt

Flere forskellige friske krydderurter

Kom alle ingredienser i en gryde og kog til grød på middel varme.

Når grøden begynder at koge, skrues ned på lav varme, indtil grøden er cremet og fast.

Fordel i et tyndt lag på bagepapir.

Drys med sort sesam og flagesalt.

Placer krydderrurtebladene på dejen i et smukt mønster.

Bag ved 150 grader i cirka 90 minutter.

Tip: Server knækbrødene som snack med grøn pesto til.

Foto: Skovdalnordic.com
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce