Annonce
Hedensted

Knæklys skulle knække cancer: Juelsminde løb sig til femcifret beløb

311 personer deltog i Juelsminde Lightrun fredag aften. Det var over 100 flere, end arrangørene bag havde forventet. Foto: Søren Nellemann/FACEFOTO
311 løbere og løbeklubben i Juelsminde samlede fredag aften 25.000 kroner sammen, da det oplyste aftenløb, Juelsminde Lightrun, blev afholdt for første gang. Alle pengene går til det årlige Knæk Cancer-show i uge 43.
Annonce

Juelsminde: Fredag aften lå der vand i gaderne i Juelsminde. Det afholdt dog ikke 311 lokale borgere og turister fra at løbe i mørket, der blev lyst op af knæklys, lysende balloner og skæret fra de åbne butikker på Odelsgade.

Årsagen var den, at byens løbeklub for første gang i Juelsmindes historie afholdt et oplyst aftenløb til fordel for landsindsamlingen i Knæk Cancer-ugen i uge 43.

Og selvom tiltaget var nyt, blev arrangementet en stor succes.

- Vi havde håbet på 200 tilmeldinger, så at 311 deltog, trods en smule regn undervejs i løbet, er meget positivt. Det betyder, at vi nu kan give 25.000 kroner til Kræftens Bekæmpelse næste uge, siger arrangør og løbeklubformand i Juelsminde Runners, Hans Henrik Rolskov, der også fortæller, at en anonym privatperson donerede 1000 kroner til formålet undervejs i løbet.

Pengene til det velgørende formål kom fra de 50 kroner, som hver deltager skulle betale for at tilmelde sig, og Juelsminde Runners smed selv 10.000 kroner oven i hatten.

Løberne til Juelsminde Lightrun var ligesom løberuten beklædt med lyskæder og knæklys, og de syv bedst udklædte deltagere fik præmier. Foto: Søren Nellemann/FACEFOTO
Annonce

Løb tør for numre

Frem til startskuddet kl. 20 fredag aften kunne folk nå at tilmelde sig løbet. Derfor havde arrangørerne inden løbet svært ved at vurdere, hvor stort antallet af deltagere ville blive. Det betød, at Hans Henrik Rolskov pludselig fik travlt.

- Det gik hurtigt op for os, at vi ikke havde løbenumre nok til alle deltagerne. Så jeg blev nødt til at spurte ned i løbeklubben for at hente ekstra, siger en grinende Hans Henrik Rolskov.

Annonce

Byen lyste op

Arrangørene havde sørget for at pynte løberuten op med farverigt lys, og de lokale butikker lukkede først dørene kl. 22 og var derfor med til at lyse den knap en kilometer lange rundstrækning op.

- Belysningen var fin, og den gav en god stemning i byen. Folk gav udtryk for, at det var et sjovt arrangement, og byens turisterne blev også nysgerrige og roste initiativet, siger Hans Henrik Rolskov.

Løberne til Juelsminde Lightrun var ligesom løberuten beklædt med lyskæder og knæklys, og de syv bedst udklædte deltagere fik præmier.

Hans Henrik Rolskov kunne sagtens forestille sig, at et lignende løb ville komme på tale til næste år.

- Vi har i løbeklubben haft et godt samarbejde med Juelsminde Handelsstandsforening, og resultatet blev også ganske godt.

Juelsminde lyste op i den mørke tid og i den gode sags tjeneste. Foto: Søren Nellemann/FACEFOTO
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Give For abonnenter

Tre afgørende faktorer spænder ben for genetablering af lokal radiokanal - men næstformand ser det gerne ske

Annonce