Annonce
Fredericia

Knap 5000 nye sygesikringsbeviser er sendt ud: Lægehus har fået ny adresse - kom med indenfor

De praktiserende læger Ann Ulsrod Madsen, Heidi Bruun og Christina Kraaer, der ejer Lægerne ved Løvestrøget, glæder sig over at være rykket i nye og større lokaler i Vendersgade 26D. Flytningen har samtidig betydet, at lægehuset har skiftet navn fra Lægerne i Prinsessegade til Lægerne ved Løvestrøget. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Et nyetableret lægehus har set dagens lys i Vendersgade, efter folkene bag det, der førhen hed Lægerne i Prinsessegade, har haft gang i flyttekasserne. Bedre tilgængelighed og mere plads er blandt de fordele, husets læger ser i den nye placering.

Fredericia: - Du kan bare tage plads.

Velkomstreplikken er den samme, men omgivelserne er forandret for lægerne Christina Kraaer, Heidi Bruun og Ann Ulsrod Madsen.

7. september havde de og resten af personalet hos det, der førhen hed Lægerne i Prinsessegade, første arbejdsdag i Vendersgade 26D. Med adresseændringen har lægehuset måttet skifte navn. En kasse med forslag til navne blev stillet frem i de tidligere lokaler i Prinsessegade, så patienter kunne give deres besyv med. Valget faldt på Lægerne ved Løvestrøget.

Annonce

- Vi blev enige om at hedde noget, der har relation til det gamle Fredericia. Blandt de lokalkendte i huset blev det nævnt, at Vendersgade altid er gået under navnet Løvestrøget. Derfor syntes vi, at det gav god mening, at det indgik i navnet, siger Christina Kraaer om Løvestrøget, der også blev foreslået blandt flere patienter.

Logistisk puslespil

Årsagen til flytningen skyldtes pladsmangel i Prinsessegade 8, der rummede et lægehus i to plan gennem 28 år. Siden 2017 har lægerne søgt efter det rette sted. Det krævede, at kriterier såsom tilgængelighed, parkeringspladser og kvadratmeter blev opfyldt.

- Førhen har det været et stort, logistisk puslespil at få opgaverne til at gå op. Heidi sad ovenpå, og det betød, at folk, der ikke kunne gå op ad trapper, måtte skifte til en af os nedenunder, eller at vi skulle bytte lokaler for en stund, påpeger Ann Ulsrod Madsen.

Førhen har det været et stort, logistisk puslespil at få opgaverne til at gå op. Heidi sad ovenpå, og det betød, at folk, der ikke kunne gå op ad trapper, måtte skifte til en af os nedenunder, eller at vi skulle bytte lokaler for en stund.

Ann Ulsrod Madsen, Lægerne ved Løvestrøget

- I takt med at vi har fået flere opgaver, har vi fået brug for mere plads, men vi har ikke kunnet udvide og derfor heller ikke kunnet ansætte mere personale, påpeger Christina Kraaer.

Med flytningen har lægehuset fået nyt inventar. Den store flyttevogn var der derfor ikke brug for under flytningen. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Det er der mulighed for nu. Lægehuset har nu slået en sygeplejerskestilling op, ligesom en uddannelseslæge ligeledes bliver tilknyttet på sigt.

Med flytningen er lægehuset samtidig blevet en del af handelslivet med gågadebutikker som naboer.

- Vi er blevet taget rigtig godt imod af de butiksdrivende i gaden, og hvis vi kan være med til at brande Løvestrøget på ny, gør vi det med stor glæde, siger Heidi Bruun.

Annonce

Næsten smertefri flytning

Adresseændringen har betydet, at samtlige af de knap 5000 borgere, der er tilknyttet lægehuset, har fået nye sygesikringsbeviser. Det er regionen, der har stået for at sende dem ud, så lægehusets navn og adresse er korrekt.

Selve flytningen er gået relativt smertefrit for patienterne, forklarer de tre læger. Tre lukkedage i forbindelse med flytningen krævede det, men trods adresseændringen er det kun ganske få, der er gået forkert efterfølgende.

Foruden sygesikringsbevis er de berørte borgere også blevet informeret om flytningen på forhånd via SMS, på lægehusets internetside eller ved en mundtlig påmindelse, når de har været til konsultation.

Receptionen har fået et nyt, lyst og tidssvarende udseende til glæde for både personale og patienter, som også har fået mere plads i venteværelset. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

For lægerne selv har der været småvanskeligheder med blandt andet nye IT-forbindelser, men det er der efterhånden styr på.

- Det har krævet lidt tålmodighed blandt patienterne her i begyndelsen, men vi håber, de bærer over med det. Det har det i hvert fald virket til, siger Christina Kraaer.

Til gengæld er forholdene blevet forbedret, blandt de borgere, der nu bliver bedt om at tage plads hos såvel lægehusets personale som i venteområdet.

- Receptionen og venteområdet er blevet større og mere åbent, så der er mere adspredelse, når borgerne kommer her. De har allerede påpeget, hvor lyst og roligt her er. Det mærker vi også selv, siger Heidi Bruun.

Ligesom sine kollegaer glæder hun sig over, at fire års lokalesøgen nu har nået sin ende ved Løvestrøget.

Annonce
Hedensted For abonnenter

Brokhovedet, der har en holdning til det hele: Uretfærdigheden over for den lille mand skubbede Jan ind i politik

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Her er regningen: Vejles største boligforening måtte betale over en halv million kroner til lokal elektriker

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Stor VB-fremgang, men den rakte ikke i Brøndby - kun én faldt igennem, og det skyldtes et rødt kort

Hedensted

DF-kandidat savner politikere med format - og er tilbøjelig til at æde en skattestigning til velfærd

Vejle For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Vejle Kommune: Hus på Strandvejen solgt for 4,2 mio.

Vejle

De får revet tøjet i stykker, holdt hovedet under vand og bliver puttet i en ligpose: - Mange har opdaget, at det er skræmmende i halloweenhovedstaden Vejle

Billund For abonnenter

Patrick er én af dem, der ikke passer ind i en kasse: Han flyder mellem det feminine og maskuline - og stiller nu op til kommunalvalget for Venstre

Erhverv For abonnenter

Nyt kvarter på vej tæt ved vandet: 39 rækkehuse skyder snart op

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle

Se video: Ung landmand giver unge sygeplejersker anatomi-undervisning: 'Man lærer meget ved at holde et hjerte i hånden'

Rejser For abonnenter

Rejsekunde ville ikke betale et restbeløb for 'corona-dødsdømt' krydstogt: Det endte med at blive en dyr beslutning

Vejle Boldklub For abonnenter

Trods nyt nederlag: Derfor ligner VB nu igen et rigtigt fodboldhold

Erhverv For abonnenter

Grillkyllinger og citronmåner er altid et hit: Se hele listen med Vejle-virksomheder, der er blandt de 1000 største i Danmark

Danmark For abonnenter

Kommunalvalg på vej: De nære ting, der fylder vores hverdag, bestemmer, hvor vi sætter krydset

Annonce